Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόλις 1 στους 10 αγοράζει σπίτι με δάνειο


Engineer

Recommended Posts

Από την άλλη όπως μας έχει δείξει το πληθωριστικό μας παρελθόν , το σπίτι μπορεί να έκανε 100.000 € , αλλά αν πάμε σε πληθωριστικές δραχμές , τότε θα κάνει πολύ περισσότερο , αφού θα θεωρείται αποταμίευση και σταθερή αξία , όπως γινόταν πάντα .

 

Επομένως από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει δυνατότητα υποτίμησης, μιλάμε για πληθωρισμό.

 

Άρα θεωρώντας ένα κακό σενάριο στο παράδειγμα του φίλου μου του akius, αν το σπίτι αγοράστηκε 100.000 δρχ, τότε σε ένα μήνα θα κάνει 150.000 και όχι 100.000

 

Άρα έχετε μπερδέψει την υποτίμηση με τον πληθωρισμό.

 

Υποτίμηση γίνεται όταν μια κεντρική τράπεζα αποφασίζει να αλλάξει την ισοτιμία στο νόμισμα που εκδίδει. Εναλλακτικά όταν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση συναλλάγματος (που στην περίπτωση grexit ΔΕΝ θα υπάρχει), τότε υποτίμηση δημιουργείται από αυξημένη προσφορά εγχώριου νομίσματος - αυξημένη ζήτηση συναλλάγματος.

Πληθωρισμός είναι το φυσιολογικό φαινόμενο να ακριβαίνει η αξία των αγαθών και υπηρεσιών με το πέρασμα του χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

Έχει δίκιο ο @zavi. Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της αξίας του εγχώριου νομίσματος είναι δύο διαφορετικές έννοιες που δεν είναι απαραίτητο να εξαρτώνται μεταξύ τους. Άλλες φορές αλληλοεπηρεάζονται και άλλες όχι. Συνήθως ο πληθωρισμός δημιουργείται από την είσοδο περισσότερου χρήματος στην αγορά ενώ η παραγωγικότητα παραμένει στα ίδια επίπεδα. Η υποτίμηση όμως του νομίσματος έναντι του συναλλάγματος είναι μια διαφορετική πράξη η οποία συνήθως γίνεται για την προσέλκυση αξιών συναλλάγματος ή κεφαλαίων από το εξωτερικό. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.