Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Εγγραφείτε στην ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

• 10 years later...
Δημοσιεύτηκε
On 24/2/2015 at 5:12 ΜΜ, dieits said:

Καλησπέρα, αφινικό μετασχηματισμό πώς κάνετε; Προγράμματα εμπορίου ή κάτι άλλο;

Εγώ κάνω με το VERM.Έχει και επιλογή για πολυωνιμικό και ομοιότητας.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ένα ξεχασμένο θέμα ανοίγει μετά από ... 10 χρόνια. 

Δυστυχώς ο καλός συνάδελφος dimamp, εδώ και πολλά χρόνια, δεν γράφει εδώ στο φόρουμ. (σήμερα είναι επίκ. καθηγητής κάπου .... στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία του ανοίγματος αυτού του θέματος σκέφτηκα να δώσω δύο προγράμματα Excel αν και τα δύο κάνουν την ίδια "δουλειά".

Οι συν, που  κινούνται στην Θεσσαλονίκη ξέρουν πως το Datum στο οποίο είναι σχεδιασμένο όλο το Ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης της θεσσαλονίκης είναι ένα "τοπικό κέντρο" εντελώς ανεξάρτητο αν και έχει εξάρτηση από το δικό του Τρ. Δίκτυο που ευτυχώς σ' αυτό περιλαμβάνονται και μερικά τριγωνομετρικά της ΓΥΣ. Στην διάρκεια της ... καριέρας μου κατάφερα, από διάφορες υπηρεσίες  και όχι μόνο, να βρω τις τιμές Χ.Υ όλων αυτών των Τρ. σημείων αυτού του (τοπικού-ανεξάρτητου) δικτύου. 

Τα δύο Εξελάκια που δίνω  υπολογίζουν και με αρκετά καλή ακρίβεια σε ΕΓΣΑ 87, τα σημεία των τοποσταθερών που προκύπτουν από τις μετρήσεις (πρέπει να πληκτρολογηθούν οι τιμές). 

το τρίτο απλά είναι για την περιοχή Βρασνών & Ασπροβάλτα και μετατρέπει συντεταγμένες από ΤΜ3 (πράξη εφαρμογής) σε ΕΓΣΑ87.

Η διαδικασία είναι ... απλή. Αρκεί κάποιος να γνωρίζει τις συντεταγμένες (Χ.Υ) από minimum 2 σημεία στο "παλαιό" σύστημα (σε οποιοδήποτε dadum) και τα Χ.Υ από τα ίδια πάντα  σημεία και στο νέο (ζητούμενο) σύστημα. 

Προσοχή. Εδώ πρέπει να δηλώσω πως τα προγραμματάκια αυτά έγιναν πριν από τουλάχιστον ... 15 έως 20 χρόνια. Ίσως οι νέοι συνάδελφοι να τα βρίσκουν ... απλοϊκά. Στην περίπτωση αυτή τα ..... πετάτε.

Εγώ ξέροντας πως τα έχω στο αρχείο μου απλά σας τα δίνω.

Μετασχηματισμός σωστός(ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΛΗ ΘΕΣ_ΝΙΚΗ).xls Helmertsche transformations Thess _und Affinität.xls Ασπρ_ Βρασνα Μετασχ.. σωστός(TM3_egsa87).xls

Edited by nbr
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.