Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβλήματα της εκπαίδευσης στα ΤΕΙ.


Lalis

Recommended Posts

σε ποιον υπευθηνο να μιλησεις μεσα στο τει αφου ολοι την ιδια δουλεια κανουν. εγω ειμαι στο τει αθηνων εργων υποδομης και τισ προαλλες μου ειπαν οτι χαθηκαν βαθμολογιες απο οταν ειχα παει γερμανια. ασε μην πω οτι ο φυσικος δεν με περναει γιατι δεν ειμαι κοριτσακι. αστα και βραστα. και δεν ειναι μονο αυτο οι μεγαλοι "ενθρονοι" καθηγητες δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους παρα λενε η περνας με την αξια σου, με θεματα αλυτα , η με 1000 ευρω(εννοειται βαθμο 5)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Διάβασα ολόκληρο το θέμα κι έχω να πω δυό πράγματα...

η κατάσταση που έχω βιώσει στα τει είναι ακριβώς όπως περιγράφεται στην αρχή του θέματος... πιστεύω οτι με νέους καθηγητές τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ, κι ας χρησιμοποιούσαν τις εργασίες μας για δικές τους διατριβές ή οτιδήποτε άλλο. Κατά την άποψή μου, εάν θέλεις να μάθεις μαθαίνεις όπου κι αν είσαι... Εγώ προσωπικά μπήκα σε ΤΕΙ από ΤΕΕ και τελείωσα ακριβώς σε 4 χρόνια ενώ τα περισσότερα "φωτισμένα μυαλά" των ενιαίων λυκείων, που με αντιμετώπιζαν σαν κατώτερο ξεπεράσανε κατα πολύ τα 4 έτη. Γι'αυτό επιμένω άν θέλεις να μάθεις μαθαίνεις!

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς!

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα όλο το θέμα και έχω να πω ότι τα ίδια γίνονται παντού. Τουλάχιστον στα ΤΕΙ υπάρχει εμβόλιμη και για φοιτητές που είναι μικρότεροι του 5ου έτους. Πάντως ως τώρα όσοι μηχανικοί που έχουν τελειώσει πολυτεχνείο ή πολυτεχνική εντός ελλάδος με έχουν διδάξει, μου έχουν συμπεριφερθεί καλύτερα από άλλους που έχουν τελειώσει εξωτερικό, από άλλους που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο (με πρώτους και καλύτερους του μαθηματικούς που δίνουν το μάθημα 150 - 200 άτομα από 2 τμήματα και περνάνε από όλους αυτούς 5-10 άτομα σε καταστάσεις που η σχολή μου παίρνει 60-80 άτομα... ). Και αυτό που τρέχει με τις εργασίες ως υποσύνολα διδακτορικών, μεταπτυχιακών και λοιπών άλλων δεν συμβαίνει μόνο στα τει. Και το χειρότερο όλων, δεν μπορεί ο καθηγητής να μην αντιμετωπίζει την εργασία του ως λειτούργημα, ούτε μπορεί να απαιτεί σεβασμό από τους φοιτητές όταν δεν τους τον προσφέρει ο ίδιος.

 

Σε γενικές γραμμές, όλοι ξέρουμε την σαπίλα της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα. Το θέμα του να ανοίξουμε το στοματάκι μας δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολο με τα δεδομένα που έχω εγώ. Αλήθεια myri πότε αποφοίτησες?

Link to comment
Share on other sites

Η πτώση του επιπέδου στα ελληνικά πανεπιστημια είναι γεγονός για όλες τις σχολές είτε είναι τει είτε αει .Αρκει να δειτε σε βαθος χρονου τη διεθνη καταταξη.Τα ελληνικά ιδρύματα κατρακυλάνε..Συγκρινεται τώρα π.χ. το πολυτεχνειο του 73-80 με το σημερινο?Αλλα μεγάλη ιστορία αυτή..

Πάντως σε ορισμένες σχολές ανεβαίνει η δυσκολία τους.Και αυτό είναι καλο.Π.χ στο εργων υποδομής τει-α,που ειπε και ενας φιλος πιο πανω, πριν λιγα χρονια η εξαμηνη εργασια σε μαθημα ήταν κανα δοκαράκι της πλάκας, και τώρα είναι ισόγεια, δυόροφα,γέφυρες. Ασχετα αν ανεβαίνει το επίπεδο των μαθητών-καθηγητών ή όχι, είναι καλό κατά τη γνώμη μου να μεγαλώνει η δυσκολία. Η αυξανόμενη δυσκολία σε κάνει να διαβασεις θες δεν θες.Και απο προσωπική πείρα το λέω.Οτι πέρναγα ευκολα,μετά χαλάρωνα, ενω οταν δυσκολεψε πολυ ενα μάθημα αναγκάστηκα να σκιστώ για να το περάσω. Και οταν σκίζεσαι σε ένα, ζεστένεσαι και γιάλλα...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα πραγματα ειναι απλα. Εαν τα πολυτεχνεια δινουν μαστερ με πενταετεις σπουδες και τα ΤΕΙ διπλοματα με τετραετεις τοτε ποιος θα δινει πτυχιο τριετους φοιτησης συμφωνα με την Μπολωνια? Οεοο? Ποιος θα γινει τριετης? Ποιος?

Α... Ρε καθηγηταδες της πλακας, σαν πηραν και οι φοιτητες σας χαμπαρι.τα κοροιδα τα παιδακια που σαν κανουν μεταπτυχιακα στο τσαμπα για να κονοματε απο ερευνητικα προγραμματα της ΕΕ.

Και στους μεν Τειτζηδες τους ταζετε λαγους με πετραχειλια και στους πολυτεχνειτες μαστερ αξιας κορνιζας και απο πισω σας κυβερνησεις και κομματα που προσδοκουν ευκολους ψηφους αγορασμενους με χαρτια χωρις αξια.

Και να μην βρισκουμε τεχνιτες και τεχνολόγους αστερια στα εργοταξια ουτε μηχανικους αετους και μετα λενε γιατι ρε η καλη μαστορατζα παιρνει τοσα πολλα και εγω απο το πολυτεχνειο ενα χιλιαρικο? Και τα παιδια απο το ΤΕΙ να νομιζουν πως θα παρουν και αυτοι το χιλιαρικο οταν τα χαρτια θα ειναι ισοτιμα. Αλλοι θα τα παρουν μαγκες αλλοι... Η εκπαιδευτικη μας κοινοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι οτι αντι να δει τα χαλια του ο Ελληνας, γιατι δεν εχει δουλεια, ασχολειται με τον διπλα που του την περνει γιατι ειναι καλυτερος στη δουλεια του.

 

Αφηστε τα χαρτια και στρωθητε λιγακι γιατι σε λιγο θα πεσουν και τα αλλοδαπα και θα περνουν τις δουλειες σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.