Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιδότηση ΤΕΜΠΜΕ


iovo

Recommended Posts

Προκήρυξη Προγράμματος για :

 

"Επιδότηση κόστους Δανεισμού και Χρηματοδοτικής Μίσθωσης των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων από το ΤΕΜΠΜΕ".

 

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008 ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε. για τη χορήγηση επιδοτούμενων και εγγυημένων δανείων κεφαλαίου κινήσεως. Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι:

 

* Το Ταμείο Εγγυοδοσίας θα παρέχει:

o επιδότηση που θα καλύπτει πλήρως το επιτόκιο (προκαθορισμένο επιτόκιο Euribor + 2,1 μονάδες + 0,6 εισφορά Ν.125/75) και

o εγγύηση έως 80%, χωρίς την παροχή επιπλέον εξασφαλίσεων από την επιχείρηση στην τράπεζα.

* Το ύψος του δανείου για κεφάλαιο κίνησης μπορεί να φτάσει το 30% του μέσου κύκλου εργασιών της εταιρείας των τριών τελευταίων ετών, με ανώτατο όριο δανείου 350.000 €.

* Η διάρκεια της εγγύησης και της επιδότησης θα είναι 3 έτη.

* Η προμήθεια του Ταμείου Εγγυοδοσίας θα είναι σταθερή 1% επί της εγγύησης και θα καταβάλλεται εφάπαξ.

* Η κάθε επιχείρηση θα έχει το δικαίωμα να υποβάλλει μία φορά αίτηση, έτσι ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

 

Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις:

 

* όλων των εταιρικών μορφών, καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα,

* που έχουν τουλάχιστον τρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις και τρία συνεχόμενα χρόνια κερδοφορίας,

* που απασχολούν λιγότερα από 50 άτομα και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. €,

* που ανήκουν σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας (το Ταμείο Εγγυοδοσίας ακολουθεί τον κανονισμό de minimis της Ε.Ε. (1998/2006) σύμφωνα με τον οποίο εξαιρείται η αλιεία, οι υδατοκαλλιέργειες και η γεωργική παραγωγή και κτηνοτροφία) και

* είναι ανεξάρτητες επιχειρήσεις.

 

Οι επιχειρήσεις που πληρούν τις ελάχιστες αυτές προϋποθέσεις, θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν άτοκο τριετές δάνειο για να το χρησιμοποιήσουν όπως αυτές κρίνουν. Θα μπορούν να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες τους, να αναχρηματοδοτήσουν υφιστάμενα δάνεια, να προμηθευτούν λογισμικό και εξοπλισμό, να πληρώσουν προμηθευτές ή άλλες υποχρεώσεις τους.

 

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η διαδικασία υποβολής στο νέο πρόγραμμα θα γίνεται με ηλεκτρονική αίτηση, χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις.

 

 

Πληροφοριακό υλικό και οδηγοί, υπάρχουν στους δικτυακούς τόπους:

 

http://www.tempme.gr/

 

http://www.ggb.gr/el_ec_newsitem534.htm

 

http://www.antagonistikotita.gr/epan/site/Beneficiaries/calls/t_docpage?doc=/docs/MainDocuments/Calls/Axonas_2/2102_TEMPME_EPAN

Link to comment
Share on other sites

επιμονή στην τράπεζα παίδες καθώς οι περισσότερες κάνουν τους κινέζους.

 

ΑΤΕ σίγουρα το δίνει αλλά ζητάει και ένα κάρο χαρτιά εξτρά !!

Link to comment
Share on other sites

Έμαθα ότι η όλη ιστορία είναι "ψιλοαπάτη". Οι τραπεζίτες αναγκάστηκαν να δεχθούν το πρόγραμμα αλλά είναι δεδομένο ότι δε θα δώσουν τα δάνεια με χίλιες δυο δικαιολογίες. Για πιο λόγο να δώσουν δάνεια τα οποία θα τους αποφέρουν τόκο 6% ενώ δίνουν 6,6% για τις καταθέσεις? Νομίζεται ότι είναι χαζοί να το κάνουν ή μήπως είναι φιλάνθρωποι? Ελάχιστοι θα το πάρουν για να πουν οι πολιτικοί "κοιτάξτε τι κάναμε εμείς!!!".

 

Θα ήταν πολύ πιο εύκολο και απλό αν το κράτος πλήρωνε αυτά που όφειλε στον κάθε ελέυθερο επαγγελματία από να τους αναγκάζει να παρακαλάνε τις τράπεζες και τους πολιτικούς της περιοχής τους για να μπούν στο πρόγραμμα. Ναι φίλοι μου συμβαίνουν κι' αυτά!!!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ myri πως δεν είναι αλλά αν έχεις στεγνώσει από λεφτά εξ' αιτίας του χρεών του δημοσίου προς εσένα, η ενίσχυση που μπορείς να λάβεις από το πρόγραμμα είναι μεγάλη ανάσα. Και μην ξεχνάς πως θα το πάρουν ελάχιστοι άρα χρειάζονται κάποιου είδους "βοήθεια" προκειμένου να έιναι μέσα στους τυχερούς

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.