Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη εγκατάστασης δεξαμενής υγραερίου


Recommended Posts

μου έτυχε εγκατάσταση με δεξαμενή υγραερίου 5.000 λίτρα σε ξενοδοχειακή μονάδα. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 31856/2003 απαιτείται μελέτη στην πολεοδομία. μήπως κάποιος έχει ασχοληθεί

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται μελέτη υγραερίου δηλ να δείς τι θα τροφοδοτεί και να κάνεις υπολογισμό των σωληνώσεων.

Επίσης πρέπει να δείς τι γίνεται με την κάλυψη (διότι μετράερι στον συντελεστή εαν είναι υπέργεια), και με την πυρασφάλεια.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση.

η δεξαμενή ειναι υπόγεια.

όμως με την συγκεκριμένη πολεοδομία δεν μπορώ να πάρω πληροφορίες πως την θέλουν την μελέτη γιατί, όπως μου είπαν δεν τους έχει ξανατύχει.

μήπως κάποιος έχει εφαρμόσει την συγκεκριμένη ΚΥΑ του 2003 για εγκαταστάσεις υγραερίου για να μου δώσει περισότερες πληροφορίες?

 

Παρατήρηση: Μην ανοίγετε καινούργιο θέμα για να απαντήσετε. Κάνετε κλικ στο κουμπάκι "Απάντηση".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

για φυσικό αέριο στην ναύπακτο αιτ/νιας δεν μας τυχαίνουν. εαν ειναι ιδιες μπορεις να μου στειλεις μια να δω πως γινεται. για υπολογισμο δικτυου θα προσπαθησω με το απλοποιημενο παραδειγμα της

κυα 31856/2003

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν χρειάζεσαι

1.κατόψεις με θέση δεξαμενή (ή τοπογραφικό για αυτό), οδεύσεις σωληνώσεων, θέση υποδοχέων, πληροφορίες υποδοχέων,θέση καμινάδων και ανοιγμάτων αερισμού όπου απαιτούνται.

2.Αξονομετρικό διάγραμμα

3.Τεχνική περιγραφή εγκατάστασης.

4.Τεύχος υπολογισμών σωληνώσεων, καμινάδων και παρελκομένων

 

EDIT:

κοιτα παρ.3.1.2.1 κανονισμού.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω κάνει για 2 χ 5000λιτ πριν 2 χρόνια. Απαιτείται μελέτη από πολιτικό ή αρχιτέκτονα για τα στατικα. Γίνεται σκάμα και τα πλαϊνά και ο μπάτος από το σκάμα είναι από μπετόν, αφήνονται κάποια σημεία χωρίς μπετόν για να αποχέτευση των υδάτων..ΑΑ πριν το ξεχάσω φυσικά θέλει θεμελειακή γείωση πάνω στα σίδερα για τη δεξαμενή. Πρέπει να πάρετε πρώτα τις διαστάσεις της δεξαμενής. Μάθε αν θα αγοράσει τη δεξαμενή ή είναι χρησικτισία. Να ξες οτι επειδή η μελέτη υγραε΄ριου ειναι περιέργη και σπάνια.. χρεωνεται ακριβα. δηλ υπάρχει εγκύκλιος που λεει +50% απο του φ.αερίου . Επιπλέον αν κανεις την επίβλεψη ζήτα extra. για οτι θες κανε pm

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

@abouts

 

Αγαπητέ συνάδελφε θάλω να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις για Ξενοδοχείο υφιστάμενο 9κατηγορία ΙΙ) στο οποίο τοποθετήθηκαν δεξαμενές υγραερίου (3Χ5.000 λιτρα) και, πρέπει να συμορθωθεί με την ΚΥΑ 31856/2003:

 

1. Από την πολεοδομία μου ειπαν να κάνω μελέτη υγραερίου ώστε να γίνει μόνο ενημέρωση της άδειας του ξενοδοχείου (δηλ. χωρίς αναθεώρηση κλπ.)

2. Τα 2 Λεβητοστάσια (μετατροπή των παλαιών πετρελαίου) ισχύος 90.000 Kca έκαστο θα τα ελέγξω μόνο ως προς το ύψος 2,2 μ., ελάχιστο όγκο 6 κ.μ. και επαρκή αερμό?

3. Στο ισόγειο υπάρχουν δυο πλυντήρια υγραερίου. Μπορείς να μου πείς πως δουλεύουν και αν χρειάζονται καπνοδόχο απαγωγής καυσαερίων

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συγχωρα με για την αργοπορημενη απάντηση.

 

1. Κανονικά και τυπικά, τίθεται θέμα για τις δεξαμενές απαιτείται στατικός υπολογισμός από πολιτικό μηχανικό, αλλά αρκετες πολεοδομίες το κάνουν γαργάρα..

Απαιτείται συμπληρωματική μελέτη υγραερίου για την ενεργητική μελέτη του ξενοδοχείου επιπέον της μελέτης υγραερίου.

 

2. Ως προς τα λεβητοστάσια, αυτά εφόσον καίνε μόνο υγραέριο ναι τυπικά μόνο αυτά που λές...αλλά: προσεχε.. δεν ειναι θέμα μονο χωροταξικό..Προσεχε τις καπνοδόχους αν αυτές οδεύουν μέσα από το κτίριο και έιναι παλιές υπάρχει το ρίσκο να έχουν ρωγματώσεις και φθορές γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο. Τα καυσαέρια υγραερίου είναι πιο κρύα και υγροποιούνται πιο εύκολα και ελοχεύουν κινδύνους. Γενικα προτιμούμε εξωτερική καπνοδόχο ανοξείδωτη διπλού τοιχώματος (σαντουιτσ). Δεν είναι σωστό να συνδεθεί υγραέριο σε παλιό λέβητα χωρίς CE και χωρίς καλή καπνοδόχο. νομίζω αυτά ειναι αυτονόητα . Τα καυσαέρια των αερίων καυσίμων δεν έχουν αιθάλη που σημαίνει ότι τυχόν διαρροή καυσαερίων από καπνοδόχο δεν αφήνει καπνούς και ειναι αόρατη....(και θανατηφόρα λόγω CO2 και λίγου CO).

 

Προσοχή επίσης η πίεση να ελατώνεται στα 50 mbar το πολύ. δηλ. να υπάρχουν μειωτές πριν την είσοδο στα λεβητοστάσια και δυνατότητα διακοπής της παροχής υγραερίου από έξω. Επίσης πολύ καλός αερισμός του λεβητοστασίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρότεινα αντιεκρηκτικό μοτέρ με πλαστική φτερωτή έξω από τα λεβητοστάσια (εφόσον είναι υπόγεια) που θα ρουφούν αέρα από χαμηλα στο λεβητοστάσιο.

 

3. τα πλυντήρια είναι τύπου Β δηλ θέλουμε αερισμό του χώρου και καπνοδόχο ως τη ταράτσα. Πρόσεχε ο χώρος εγκατάστασης να είναι κύριας χρήσης και όχι καμια αποθήκη βοηθητικής χρήσης...

 

κάνε μου pm για λεπτομέριες...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι καλησπέρα. Πρόσφατα μου έτυχε περίπτωση όπου σε διώροφο με υπόγειο κτήριο, στεγάζεται εργαστήριο αρτοποιϊας το οποίο χρησιμοποιεί για τις λειτουργικές του ανάγκες 2 ομάδες δεξαμενών υγραερίου συνολικής χωρητικότητας 2,5 m3. Το εργαστήριο το οποίο χρησιμοποιεί το ισόγειο και το υπόγειο, έχει μελέτη υγραερίου με την Δ3 την οπόια και έχει εφαρμόσει στο ακέραιο. Στο υπόγειο του κτηρίου και σε πλήρως αεριζόμενο χώρο υπάρχει το λεβητοστάσιο του κτηρίου το οποίο χρησιμοποιείται και για την θέρμανση ολόκληρου του κτηρίου, (αρτοποιείο και κατοικία ιδιοκτήτη). Σε έλεγχο της πυροσβεστικής ζητήθηκε και η υποβολή μελέτης υγραερίου σύμφωνα με την 31856, (και μαζί με αυτό άδεια από την πολεοδομία), επιπλέον της μελέτης με την Δ3. Δηλαδή ενώ έχει μελετηθεί και έχει αδειοδοτηθεί από την διεύθυνση βιομηχανίας όλη η εγκατάσταση υγραερίου με την Δ3, ζητείται και μελέτη με την 31856 μόνο για τον καυστήρα του κτηρίου. Είναι λογικό να ζητείται αυτό; Μπορεί να συνυπάρχουν η Δ3 με την 31856;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.