Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπέργεια τοιχώματα


 
BP_NTUA

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους καλή χρονιά με υγεία και κάθε επιτυχία.Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η άποψή σας για το εξής θέμα: Σε μια διώροφη οικοδομή πρόκειται να κατασκευάσω κεραμοσκεπή.Ο σκεπάς μου πρότεινε να σηκώσω ένα τοίχωμα 1,20m περιμετρικά και πάνω εκεί να έρθει να πατήσει η ξύλινη κεραμοσκεπή.Εγώ ωστόσο θεωρώ πιο οικονομικό και πιο ορθό να σηκώσω τα υποστυλώματα 1,20 και να χτίσω τουβλέτα με ένα σενάζακι στο τελείωμα.Ποια η γνώμη σας για τις δύο λύσεις και τοιχόν μειονεκτηματά τους? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει η κεραμοσκεπή να είναι 1,20 από την πλάκα, θα έλεγα ο τρόπος που σου λέει ο σκεπάς είναι ο πιό σωστός.

Αλλά:

- Λάβε υπόψη σου τα νέα φορτία στην μελέτη σου

- στην σκυροδέτηση θα πρέπει να αφήσεις στα περιμετρικά δοκάρια φουρκέτες Φ8Min ώστε μετά να τα πλέξεις σαν τοιχίο και τα τσέρκια-σίδερα περιμετρικών στύλων 1,20 πιό πάνω και να σκυροδετηθούν κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα acnt 1,20 θα σηκωθεί ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος στο εσωτερικό για την αξιοποίηση ως σοφίτας.Απλά το τοίχωμα το φοβάμαι για ψαθυρή αστοχία αλλά το θεωρώ και υπερβολική λύση χωρίς βέβαια να είμαι απόλυτα γνώστης.

Link to comment
Share on other sites

Οι φέρουσες τοιχοποιίες αναλύονται με q=1.5. Υποθέτω ότι η κατασκευή σου σχεδιάστηκε με q=3.5. Θεωρώ πως δεν είναι σωστή η κατασκευή τοίχου με φέρουσα τοιχοποιία, αν και η υπόλοιπη κατασκευή δεν είναι σχεδιασμένη με q=1.5. To γεγονός ότι συμβαίνει συχνά δεν το νομιμοποιεί σαν κατασκευή, ούτε σημαίνει ότι είναι σωστό.

 

Έναν ύπνο μας έχουν αφήσει να απολαύσουμε, μη τον χάσουμε κι αυτόν...

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να φτιάξεις ένα τοίχωμα, το οποίο θα λειτουργήσει ως πρόβολος (λόγω των ωθήσεων). Αν δε κρατήσεις και το πλάτος της δοκού δε νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει όμως να ελέγξεις αν οι υποκείμενες δοκοί μπορούν να παραλάβουν ένα τέτοιο extra κατακόρυφο φορτίο, αν θεωρήσεις ότι λειτουργούν ξεχωριστά. Αλήθεια, μπορεί να θεωρηθεί ότι η δοκός και το τοίχωμα συνεργάζονται?

Link to comment
Share on other sites

Η ξύλινη κατασκευή στέγης δεν θα πρέπει να είναι διαφορετική αν εδράζεται σε περιμετρικό τοιχίο αντί στη πλάκα? Στην πρώτη περίπτωση τα φορτία της στέγης εξωθούν τα τοιχία προς τα έξω άρα οι αμείβοντες της στέγης θα χρειάζονται συνδετήριους ελκυστήρες. Εάν εδράζονται σε πλάκα δεν έιναι απαραίτητοι. Οι διαστάσεις (8/10μ)που αναφέρεις δεν είναι και μικρές. Το όλο σκηνικό με το τοιχίο, στην ουσία είναι σαν να κατασκευάζεις ένα κτίριο φέρουσας τοιχοποιίας, και μάλιστα, πάνω σε ένα άλλο κτίριο.. (!)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.