Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;


ΙΑΣΟΝΑΣ

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;  

485 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;

    • ΝΑΙ
      215
    • ΟΧΙ
      270


Recommended Posts

Τους βλέπω καθημερινά ακροβολισμένους σε πολλά σημεία του κέντρου. Γι` αυτό συνιστώ ψυχραιμία. Η μάχη είναι την Κυριακή με δημοκρατικά μέσα. Θα ψηφίσω ΝΑΙ και για μένα αλλά για αυτούς που θα ψηφίσουν ΟΧΙ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Κουφό ; Χμμμ...το στραγγαλισμό των Τραπεζών τον πρότεινε ο Άδωνις στους Γερμανούς σύμφωνα με δημοσιεύματα. Περαιτέρω δε, προέτρεψε να μην αποδεχθούν τις προτάσεις Τσίπρα γι' αυτό και τελικώς δεν έγιναν αποδεκτές ενώ αρχικώς υποτίθεται ότι έκλεινε η συμφωνία. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα για το ίδιο θέμα και σε αυτά τα πλαίσια ήταν τελικώς και το ταξίδι ΣαμαροΘεοδωράκη. 

"Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές». Αυτή ήταν η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε στους εκπροσώπους των δανειστών μέσω του γερμανικού περιοδικού Focus Online, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουνίου έριξε στο τραπέζι, μια «δραστική και συνεπή» όπως χαρακτήρισε το περιοδικό την ιδέα, και δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε μια εβδομάδα ώστε να αποδειχθεί πως απευθυνόταν σε ένα πολιτικό και οικονομικό ακροατήριο που είχε δρομολογήσει ήδη τα capital controls και την ασφυξία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ο βουλευτής της Ν.Δ. απευθύνει έκκληση μέσω του γερμανικού περιοδικού προς τους δανειστές - και ενώ η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού - να «μην αποδεχθούν τη λίστα του Τσίπρα σε καμία περίπτωση».
 
Ο πολιτικός που τα τελευταία χρόνια δεν ανέχθηκε να του κλέψει την δόξα των απολύσεων κανένας Τόμσεν και κανένα ΔΝΤ, μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται πως αυτός πρώτος πρότεινε το «κλείσιμο των τραπεζών» ώστε να χρεοκοπήσει η χώρα υποστηρίζοντας μια «ελεγχόμενη εθνική χρεοκοπία» (Kontrollierte Staatspleite) και να μην επιτρέψει σε κανέναν Σόιμπλε και σε κανέναν Ντάισελμπλουμ να πιστωθούν τα capital controls για τα οποία σήμερα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί το σχέδιο του Άδωνι δεν έτυχε, αλλά πέτυχε. Τουλάχιστον ως προς το πρώτο σκέλος. Το αν θα ολοκληρωθεί τελικά η εναλλακτική του ιδέα είναι κάτι που θα το κρίνει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας όμως το ονοματεπώνυμο αυτών που παίζουν παιχνίδια χρεοκοπίας πίσω από την πλάτη του."

[ΠΗΓΗ: http://tinyurl.com/o376nao ]

Η αυθεντική συνέντευξη είναι εδώ: http://tinyurl.com/pgfor4z
 
Και για το ίδιο θέμα από την ιστοσελίδα του Focus αυτό εδώ: http://tinyurl.com/q5oslh8

Νομίζω με τα λίγα Γερμανικά που γνωρίζω ότι το επίμαχο σημείο αναφορικά με τις Τράπεζες είναι αυτό εδώ:

"Georgiadis: Sobald Neuwahlen im Raum stehen, werden all unsere Banken schließen. Die Wirtschaft wird im Chaos versinken. Denn Neuwahlen zum jetzigen Zeitpunkt würden bedeuten, dass es kein Rettungsprogramm mehr gibt, weil Tsipras und die Geldgeber sich nicht einigen konnten. Das hieße, dass die Europäische Zentralbank keine Hilfen mehr freigeben würde. Dann gäbe es einen Bank-Run – bloß das die Banken kein Geld mehr hätten, das sie auszahlen könnten. Denken Sie an Argentinien, wo die Leute mit Hämmern auf die Bankautoamten eingeschlagen haben. Das würde uns auch passieren, wenn wir jetzt Neuwahlen hätten."

Εάν κάποιος Συνάδελφος γνωρίζει καλά Γερμανικά ας μας διαφωτίσει.
Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Georgiadis: Sobald Neuwahlen im Raum stehen , werden all unsere Banken schließen. Die Wirtschaft wird im Chaos versinken. Denn Neuwahlen zum jetzigen Zeitpunkt würden bedeuten, dass es kein Rettungsprogramm mehr gibt, weil Tsipras und die Geldgeber sich nicht einigen konnten. Das hieße, dass die Europäische Zentralbank keine Hilfen mehr freigeben würde. Dann gäbe es einen Bank-Run – bloß das die Banken kein Geld mehr hätten, das sie auszahlen könnten. Denken Sie an Argentinien, wo die Leute mit Hämmern auf die Bankautoamten eingeschlagen haben. Das würde uns auch passieren, wenn wir jetzt Neuwahlen hätten.

 

 

Μετάφραση>

 

Οταν οι εκλογές θα λάβουν μέρος, θα κλείσουν όλες οι τραπεζές μας. Η Οικονομία θα βυθιστεί στο χάος. Οι εκλογές μέχρι αυτή τη χρονική στιγμή θα σήμαιναν, ότι κανένα πρόγραμμα διάσωσης δεν θα υπάρχει πια, επειδή ο Τσίπτρας και οι πιστωτές δεν θα μπορούσαν να έρθουν σε συμφωνία. Αυτό θα σημαίνε, ότι η ΕΚΤ δεν θα μπορούσε να εγκρίνει καμία βοήθεια. Τότε θα γινόταν Bank run, και έτσι οι τράπεζες δεν θα είχαν πια χρήματα, για να δώσουν προς τα έξω. Σκεφτείτε την Αργεντινή, όπου οι άνθρωποι  χτυπούσαν με τα σφυριά τα ΑΤΜs. Αυτό θα συνέβαινε εάν είχαμε τώρα εκλογές εκ νέου.

 

 

Ουδείς προφήτης στον τόπο του

Link to comment
Share on other sites

Η πλάκα με τους ΣΥΡΙΖΑίους είναι ότι έχουν υιοθετήσει την έκθεση του ΔΝΤ για το μη βιώσιμο χρέος, αλλά παραλείπουν να αναφέρουν το κομμάτι που λέει ότι το χρέος ήταν βιώσιμο όταν εφαρμοζόταν πιστά το μνημόνιο. Η προπαγάνδα πάει σύννεφο. Διαβάστε την πλήρη έκθεση, όχι μόνο τα αποσπάσματα που σας δίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Τους βλέπω καθημερινά ακροβολισμένους σε πολλά σημεία του κέντρου. Γι` αυτό συνιστώ ψυχραιμία. Η μάχη είναι την Κυριακή με δημοκρατικά μέσα. Θα ψηφίσω ΝΑΙ και για μένα αλλά για αυτούς που θα ψηφίσουν ΟΧΙ.

 

Το νου σας.....θα ρθουν στα σπίτια σας οι κομμουνιστάς !!

 

GabeR το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο. Δεν γίνεται πρακτικά. Θεωρητικά το μνημόνιο καλά τα λέει. Στην πράξη όμως ούτε η ΝΔ ούτε κανένας δεν τολμάει να το εφαρμόσει 100% γιατί θα πέσει ο κόσμος να τους φάει. Είναι σαν να λες σε έναν 200 κιλά ότι αν εφαρμόσει πιστά την δίαιτα λιμοκτονίας για 2-3 χρόνια θα αδυνατήσει. Γίνεται όμως ?

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν ο κύριος Γλέζος ν' αφήσει κατά μέρος τα ψεύδη περί <<ίσων αποστάσεων>>. Αν ήθελε να ήταν εντάξει, θα έπρεπε να υποστηρίξει την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί του ψηφοδελτίου που πρότεινε η Κ.Ο. του ΚΕΕ την περασμένη βδομάδα κι ας την καταψήφιζε μετά. Τα σάπια αλλού κυρ Μανώλη.

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν ο κύριος Γλέζος ν' αφήσει κατά μέρος τα ψεύδη περί <<ίσων αποστάσεων>>. Αν ήθελε να ήταν εντάξει, θα έπρεπε να υποστηρίξει την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί του ψηφοδελτίου που πρότεινε η Κ.Ο. του ΚΕΕ την περασμένη βδομάδα κι ας την καταψήφιζε μετά. Τα σάπια αλλού κυρ Μανώλη.

 

H ανούσια λεπτομέρεια, της ανούσιας λεπτομέρειας, ω ανούσια λεπτομέρεια ! Το ΚΚΕ είναι στον κόσμο του και στα χειρότερα του....τι θα άλλαζε αν γινόταν ονομαστική ψηφοφορία ?!!!!!!!! 

Link to comment
Share on other sites

Η Ισλανδία άφησε το λαό να αποφασίσει, και δεν άνοιξε ρουθούνι παρά μόνο μερικών τραπεζιτων. Τι διχαστική μανία μας έχει πιάσει συριζαίοι αριστεροί, φιλευρωπαίοι φιλελεύθεροι.....Εχθρός μας δεν είναι οι έξω ούτε οι μέσα είμαστε εμείς οι ίδιοι.

 

Τα κάναμε σκατά και ο λογαριασμός στους άλλους. Ας παραδεχτούμε ότι τα κάναμε θάλασσα ότι χρεωκοπήσαμε  και να μηδενίσουμε το κοντερ. Συζητάμε για το αν ξεκινήσουμε από το μηδέν ή από το μείον της όποιας νέας συμφωνίας. Εγώ προτιμώ το μηδεν.

Και στο μηδέν είτε ευρώ βάλεις είτε δραχμή είτε γιεν μηδέν είναι. Σώσαμε τις τράπεζες τις γερμανικές και τις ελληνικές ...κι εδώ στην Αυστρια τις σώζουν....δεν μαθαν τι εστί βερύκοκο ακόμη.

Ήρθε σε κανέναν απο εσάς που είστε ελευθεροι επαγγελματίες να σας δώσει λεφτά το κράτος για να μην χρεωκοπήσετε. Εμένα πάντως όχι.

 

Υιοθετήσαμε σαν ευρώπη το ορφανό ιδιωτικό χρέος των χρηματιστών, παρακαλάμε να μας δανείσουν οι αγορές με κανένα ομόλογο που να χει λογικό επιτόκιο και δεν υπάρχει κανείς. Και οι Θεσμοί σου λένε να υπογράψεις ένα νέο δάνειο που δεν βγαίνει με μαθηματική ακρίβεια, τεκμηριωμένη και ρωτάω ποιο το νόημα.

 

Είμαστε ακόμη σε άρνηση, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε πτωχευμένοι. Μετά από 5 χρόνια. Αυτά είναι τα αντανακλαστικά μας.

Link to comment
Share on other sites

GabeR το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο. Δεν γίνεται πρακτικά. Θεωρητικά το μνημόνιο καλά τα λέει. Στην πράξη όμως ούτε η ΝΔ ούτε κανένας δεν τολμάει να το εφαρμόσει 100% γιατί θα πέσει ο κόσμος να τους φάει.

 

Αν διαβάσεις την έκθεση, λέει:

 

At the time of the last review in May 2014 (the IMF’s Fifth Review under the extended arrangement), public debt dynamics were considered to be sustainable but highly vulnerable.

 

Μετά τις ευρωεκλογές όμως, ο Σαμαράς χαλάρωσε τις μεταρρυθμίσεις γιατί φοβήθηκε. Πάντως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το χρέος γιατί δεν μπορεί η τρόικα να το αφήσει να μην είναι βιώσιμο. Αλλιώς θα αποτύχει το πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.