Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση αρτίων γηπέδων


Recommended Posts

Συνάδελφοι γεια σας.

 

Έχω βγάλει μια άδεια για κατάστημα σε ένα γήπεδο κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο (1250m2 και προϋφιστάμενο της 12-9-64).

 

Ο ιδιοκτήτης αγόρασε το όμορο γήπεδο, επίσης κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο (1350m2 και προϋφιστάμενο της 12-9-64) και θέλει να κάνει προσθήκη κτιρίου κατ’ επέκταση για να επωφεληθεί την δόμηση του νέου οικοπέδου.

 

Το σύνολο του γηπέδου που έχει δημιουργηθεί σήμερα είναι 2600m2 και ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη.

 

Το νέο γήπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο αφού δημιουργήθηκε σήμερα ή πρέπει να αντιμετωπισθεί σαν ξεχωριστό γήπεδο το νέο που αγοράσθηκε εκ των υστέρων και να εκδοθεί νέα άδεια για το νέο γήπεδο???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

σίγουρο αυτό zavi?

πίστευα ότι αφού βελτιώνεται η παρέκκλιση είναι άρτιο.

αν ισχύει αυτό πρόκειται περί αδικίας της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Link to comment
Share on other sites

Όχι, chrisven. Δύο μή άρτια οικόπεδα εφόσον είναι του ιδίου ιδιοκτήτη θεωρούνται πολεοδομικώς ενιαία και εφόσον συνενωμένα προκύπτει ένα νέο οικόπεδο άρτιο κατά κανόνα, μπορούν να δομηθούν κατά κανόνα.

Link to comment
Share on other sites

Το 2001 είχα βγάλει μια άδεια σε εκτός με συνένωση κατά παρέκλλιση αρτίων με μη άρτια χωρίς να μου ζητηθεί κατά κανόνα αρτιότητα (edit: που δεν την είχα). Εχει αλλάξει κάτι ?

 

mimar από πολεοδομία τι σου λένε ?

Link to comment
Share on other sites

acnt εδώ δεν έχουμε 2 μη αρτια αλλα 2 άρτια κατά παρέκκλιση. είναι δυνατόν να χτίζει το 1250 να χτιζει το 1650 σαν αρτια κατα παρέκλιση και να μην χτίζει η συνένωση τους? σαν άρτιο κατα παρέκκλιση παντα?

 

όποιος γνωρίζει σχετικη νομοθεσια να την αναφέρει και θα την ανεβάσω.

Link to comment
Share on other sites

Από πολεοδομία μου λένε ότι θα το ψάξουν με την δικηγόρο της υπηρεσίας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι : Έχω ένα άρτιο και οικοδομήσιμο, αγοράζω άλλο ένα άρτιο και οικοδομήσιμο και τελικά βρίσκομαι με ένα μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο ???

Link to comment
Share on other sites

Μα εδώ λέει πως το νέο οικόπεδο είναι άρτιο κατά κανόνα! Είμαι θετικός πως οικόπεδα του ίδιου ιδιοκτήτη είναι πολεοδομικώς ενιαία. Αν προκύπτει μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, δεν χτίζεται. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (ακόμα και με το α.25) τα δύο οικόπεδα είναι οικοδομήσιμα και μπορείς να κάνεις χρήση του νέου σδ.

mimar πόσο είναι η αρτιότητα στην περιοχή;

Link to comment
Share on other sites

........είναι δυνατόν να χτίζει το 1250 να χτιζει το 1650 σαν αρτια κατα παρέκλιση και να μην χτίζει η συνένωση τους?.........

Σχετική νομοθεσία δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή, αλλά πριν ένα χρόνο έβγαλα άδεια σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 750 m2, το οποίο εμβαδόν προέκυπτε από δύο οικόπεδα των 375 m2 (και τα δύο ανήκαν στον ίδιο ιδιοκτήτη). Το συνολικό θεωρήθηκε άρτιο και οικοδομήσιμο, χωρίς να γίνει συμβολαιογραφική πράξη συνένωσης.

Link to comment
Share on other sites

η πολεοδομία πρέπει να το ψάξει με δικηγόρο? γιατί δεν έχουν ξανασυναντήσει τετοια περίπτωση να σου απαντήσουν?

 

με τόσο πολύπλοκη νομοθεσία τι να πεις?

 

 

 

εδώ θέλω να προτείνω κάτι και στους διαχειριστές των ΑΤΜ. Να δημιουργηθεί μια ενότητα με θέμα '"Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών Του michanikos.gr" η κάτι τέτοιο σε μορφη σαν αυτή που υπάρχει στους πολιτικούς μηχανικούς για τα νέα στα downloads αυστηρά για ανέβασμα νομοθεσίας. θα το ξεκίναγα εγώ αλλα είναι καλύτερο να γίνει από τους διαχειριστές μας.

αν ξεκινήσει εγώ προσωπικά θα συμβάλλω όσο μπορώ ελπίζω και οι άλλοι συνάδελφοι. αφού δεν μας παρέχεται δωρεάν από πολιτεία ας πάρουμε την κατάσταση πάνω μας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.