Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καμπίνα Ντουζιέρας


gantip1983

Recommended Posts

Αλλα συχνά πυκνά υπέχουν λύσεις (υπό όρους και προϋποθέσεις) που πλησιάζουν την επιθυμία

 

Μωρέ αυτό το ξέρω και εγώ αλλά το πρόβλημα είναι το χρήμα και η νοοτροπία......

Παραδείγματος χάρη.....

Αν εγώ ο υδραυλικός επικαλεστώ ότι στο συγκεκριμένο μπάνιο χρειάζομαι την βοήθεια ενός αρχιτέκτονα αυτομάτως ξέρεις τι κάνω;

Λαμβάνοντας υπόψη την  μέση νοοτροπία του Έλληνα σκάβω τον λάκκο μου να χάσω την δουλειά και να θεωρηθώ άσχετος.....

 

Τέλος πάντων .....Δεν τα γράφω αυτά  για να κλεφτώ στο Michanikos.gr .....Τα γράφω μήπως τα διαβάσουν, αλλάξει η νοοτροπία και αναγνωριστεί η τέχνη η εξειδίκευση και η επιστήμη της καθεμιάς ειδικότητας.... 

 

Δώστε 20 like για να βρίζω ανενόχλητα........ :smile:  :smile:  :smile:

Edited by aithilenio
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Didonis είναι πολύ ωραίο σχέδιο. Θα εφιστούσα ακόμα κατά την αγορά να προσέξει την λεκάνη να μην ξεπερνάει του 60 με 65 πόντους, με επιθυμητό τις διαστάσεις κοντά στο 60. Ακόμα στην αγορά του νιπτήρα, να προσέξει να μην ξεπεράσει τους 42 με 43 πόντους κομπλέ από τοίχο.

Οι διαστάσεις, (1,55) που μας δίνει, ελπίζω να είναι με τελειωμένα πλακάκια. Οπότε 1,55 αν βγάλει 62 την λεκάνη και 42 τον νιπτήρα, τότε μένει 51 που είναι οριακό για πέρασμα. Να το σκεφτεί και να βάλει σε ένα σημείο μια καρέκλα και σε 51 πόντους ένα έπιπλο να δει το 51 αν την χωράει.

Περνάει μόνο πλάγια, κατά την γνώμη μου, οι πιο αδύνατες περνάνε. Να πάει σε μαγαζιά να βρει αρεστές τις λεκάνες και νιπτήρες στις διαστάσεις που προλέγω, ή λίγο μικρότερες αν δεν την καλύπτει το 51. Και στις τιμές που ζητάει.

Να δει ότι το 1,55 είναι μετελειωμένο πλακάκι αλλοιώς πρέπει να αφαιρέσει περίπου 5 πόντους ή να χρησιμοποιήσει άλλη λύση!

Ενα άλλο που δεν κατάλαβα καλά, είναι το λούκι στην ντουζιέρα.

Ολο το δάπεδο είναι 5μμ πιο κάτω?

ή σχηματίζεις ένα λούκι σχισμή 5μμ πιο κάτω, (και μεγαλύτερο γίνεται!) Να ξέρει όμως ότι θέλει αποξήλωση δαπέδου και σκάψιμο ελαφρομπετόν. Ακόμα αν το δάπεδο όλο είναι πιο κάτω, είναι μια εύκολη λύση ενδέχεται όμως να την δυσκολέψει το σιφώνι αν βρίσκεται εκεί, οπότε θα χρειαστεί μια τροποποίηση.

Η σχισμή είναι μια ωραία λύση, προσοχή θέλει καθότι τα σαπουνόνερα θα την διασχίζουν, οπότε μπορεί να σκεφτεί ακόμα κάποια λύση.

Για το τζάμι, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, τα κουρμπαριστά είναι ακριβά. Είναι ωραία βέβαια. Υπάρχουν όμως άλλα υλικά επίσης, αλλά αυτά είναι θέμα μεγαλύτερου σχεδιασμού και κάποιου λίγο μεγαλύτερου ίσως badget.

Ωραίος ο νιπτήρας. Ενδεχομένος το μάρμαρο να θέλει οπή πλακιδίων. Οπότε αν είναι στερεωμένα υπάρχει ένα θέμα!

Θέλει ποδαρικά.

Ισως βρει κάτι κουρμπαριστό. Το θεωρώ απαραίτητο στην γωνία προς την πόρτα οπωσδήποτε.

Για την άλλη πλευρά, είτε επειδή είναι ακριβό, είτε επειδή είναι ειδική κατασκευή,  είτε για κάποιον άλλο λόγο, μπορεί  να μην πάει ως πέρα, αλλά να σύρεται η κουρτίνα ωςπέρα. Κουρτίνα όμως? Μα κουρτίνα βρε Didonis? :)

Μου αρέσει η λύση. Θέλει λίγη προσοχή..

Ακόμα στην σχισμή 0,10 χ 0,50 που σχηματίζει η κολόνα με τον τοίχο. Φτιάξε ένα ραφάκι. Φτιάξε κάτι.

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Αν εγώ ο υδραυλικός επικαλεστώ ότι στο συγκεκριμένο μπάνιο χρειάζομαι την βοήθεια ενός αρχιτέκτονα αυτομάτως ξέρεις τι κάνω;

Λαμβάνοντας υπόψη την  μέση νοοτροπία του Έλληνα σκάβω τον λάκκο μου να χάσω την δουλειά και να θεωρηθώ άσχετος.....

Προσωπικά σου δίνω ένα λαικ, διότι ένα μπινελίκι πρέπει να ακούγεται πότε πότε, παρόλο που υπάρχουν κυρίες. :???: :?

:grin:

Την δουλειά μπορείς να την πάρεις παραέξω. Ηδη έχεις ένα φίλο τον Didonis.

Συμφωνώ ότι άλλο η μια τέχνη και άλλο η άλλη. Δεν μπορεί να μην έχεις μια ειδική συμβουλή ή όποτε ζητάς έναν ειδικό να μην τον έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Στον αντίποδα αυτού που λες σου επισημαίνω ότι το πλάτος σου 185 - 70 που θέλει η λεκάνη και 45 το πλυντήριο σου αφήνει 70. Οπότε το σκέφτεσαι.

Ομως 185 - 55 έναν νιπτήρα. Και μείον 45 το πλυντήριο, σου αφήνει 85. Οπότε θα έπρεπε να δεις σαν πιο ιδανική λύση την πρόταση σειρά πλυντήριο, νιπτήρας μέγιστου πλάτους 55 εκατοστά και ντουζ 85 πόντους!

Η λεκάνη μένει εκεί που στην βάζει η εταιρία. Με ένα συρόμενο κλείνεις όλο το χώρο που καταλαμβάνει ντουζ και wc, οπότε έχεις ένα ντους 1,55 χ 85 ως 95.

Αν δεν το κατάλαβες να σου κάνω ένα σχέδιο.

Οικονομικό κιόλας (το μπάνιο ενοώ).

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, έχω και εγώ να προτείνω μια λύση, λίγο ασυνήθιστη, αλλά κάνει τη δουλειά της. Και είναι ίσως και πιο οικονομική λύση, γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερα κομμάτια, καμπυλωτά κτλ Επίσης, δεν χρειάζεται να αλλάξει η φορά της πόρτας. Θα συμφωνήσω και εγώ οτι καλό θα ήταν να μην αλλάξει η θέση της λεκάνης, και να μην μπει καμπίνα γιατί θα κλείσει πολύ ο χώρος. Άλλωστε, εφόσον θα κατασκευάσεις τη βάση της ντουζιέρας, δύσκολα θα βρεις καμπίνα στις διαστάσεις που θες. Μια κουρτίνα κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Υπολόγισε, οτι το καλαθάκι θα μπει κάτω από τον νιπτήρα και το πιγκάλ θα στριμωχτεί κάπου δίπλα στη λεκάνη. Κάτω από τον πάγκο του νιπτήρα, μπορείς να βάλεις ένα καλάθι για άπλυτα, η ένα τροχήλατο με συρτάρακια για αποθήκευση ή οτι θες...

Α) Ο πάγκος θα γίνει από μάρμαρο για να κατασκευαστεί στις ακριβείς διαστάσεις και θα βάλεις επάνω ότι νιπτήρα θες. Υποκείμενο, γιατί δεν έχεις και πολύ χώρο δεξιά, αριστερά. Περνώντας μια μεγάλη ράγα μπροστά από τον καθρέπτη, μπορείς να κρεμάς την πετσέτα σου και διάφορα άλλα. Σε αυτή τη λύση, μπορεις να κατασκευάσεις καμπίνα, όπως στη δείχνω στο σχέδιο, και προκύπτει χώρος και για το χαρτί υγείας :smile: !

Β) Μπορείς να φτιάξεις και μια γωνιακή κατασκευή για τον νιπτήρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα βάλεις οπωσδήποτε κουρτίνα, γιατί αλλιώς θα επέλθει η στρίμωξης!!!   :smile:

 

Στα δείχνω σε εικόνα, για να πάρεις μια αίσθηση του χώρου.

post-49676-0-72601000-1445509677_thumb.jpg

post-49676-0-02258800-1445509689_thumb.jpg

post-49676-0-05496600-1445509703_thumb.jpg

post-49676-0-13808700-1445509727_thumb.jpg

Edited by Dummy
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα....

Το δικό μου μπανάκι είναι το παρακάτω... εικόνα 1.

 

Σήμερα μετά απο αρκετή επιμονή πείστηκε η πελάτισσα να βάλει το πλυντήριο σε άλλο χώρο.

 

Αυτή επέμενε να κάνει την πόρτα εσωτερικά συρόμενη γιατί εξωτερικά είναι ο πίνακας του ρεύματος και να φτιάξουμε την υδραυλική υποδομή με την διάταξη που σας την δείχνω στην εικόνα 2. :shock:

Θεωρούσα τραγικό να ανοίγεις μία πόρτα και στους 30 πόντους να πέφτεις πάνω σε ένα νιπτήρα.

Ούτε το πλυντήριο δεν θα μπορούσε να μπει ή να βγεί αν κάποιος δεν ξήλωνε πρώτα τον νιπτήρα.

 

Τελικά μετά απο αρκετή δική μου επιμονή έχοντας φάει δύο μέρες χαζολογώντας που αντί να φτιάχνω υδραυλικά έκανα τον αρχιτέκτονα ( τζάμπα μάλιστα ) καταλήξαμε στην εικόνα 3

 

 

 

j2kzXiX.png

 

 

 

Εικόνα 2

7jWMqcm.png

 

 

pvg9RmK.png

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Και για να μην λέει ο Didonis οτι εμείς οι υδραυλικοί δεν μπορούμε να φτιάξουμε 3D ορίστε το παραπάνω μπανάκι. :smile:  :smile:  :smile: .

 

KJXgMg_cojEgKsH9.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε φίλε....Μα την παναγία το ήξερα ότι θα μου το πεις αυτό.... :smile:

Περίμενα μάλιστα κάτι ακόμα που μου λένε συνήθως οι διακοσμητές...

Οτι η λεκάνη είναι φάτσα κάρτα με το άνοιγμα της πόρτας......Αν και να σου πω την αλήθεια ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τους χαλάει τόσο πολύ....

Να πω σου πια είναι  η μεγαλύτερη μου ανησυχία εμένα ;

Δεν είναι τόσο τα περιθώρια της λεκάνης  από την ντουζίερα και τον τοίχο άσχετα αν δεν τηρεί  τους κανόνες που έχω από ένα Γερμανικό βιβλίο....

Η εμπειρία μου λέει ότι αν ο ένοικος δεν είναι υπέρβαρος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.... Είμαι ο πρώτος που τις δοκιμάζω....χαχαχα

Η ανησυχία μου και την εξέφρασα  στην φίλη μας παραπάνω είναι κατά πόσο οι ημικυκλικές ντουζίερες 80Χ80 με καμπίνα είναι άνετες και ένα μπάνιο.

Σε αυτό δεν έχω εμπειρία.

Ο συνεταίρος μου κουμπάρος μου  με περισσότερα χρόνια από μένα στο επάγγελμα που εμπιστεύομαι την εμπειρική του γνώση υπερασπίζεται ότι οι ημικυκλικές καμπίνες όταν είναι κάτω απο 90Χ90 είναι λίγο στριμόκωλες για κύριο μπάνιο......

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου ο χώρος της λεκάνης είναι μια χαρά. Για τα δεδομένα του συγκεκριμένου μπάνιου πάντα...

Οι ημικυκλικές ντουζιερες 80εκ δεν είναι και πολύ άνετες... και είναι και μικρές οι πόρτες τους... Προτιμώ αυτές με την αποτμιση γωνίας, τις βρίσκεις δύσκολα και ακόμα πιο δύσκολα την καμπίνα. Το θέμα είναι οι προτεραιότητες του καθενός.

Νομίζω οτι μια χαρά το έχεις διατάξει το λουτρό. Το πλυντήριο σίγουρα δεν χωρούσε.

Το να βλέπεις τη λεκάνη μου το λένε και εμένα και ποτέ δεν το καταλαβα. Αν ειδικά σε w.c. Τι να κάνω, να βάλω και ενα μπουφεδακι μέσα, να βλέπεις το μπυφεδάκι? Καλό είναι το  w.c. να μην ανοίγει φορά παρτίδα πανω στο σαλόνι. Η λεκάνη ποσο μακριά να είναι από την πόρτα? ΑΝ την βλέπεις πλάγια δηλαδή εχει άλλη χάρη?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.