Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εναλλακτικό σοβατεπί


evaki

Recommended Posts

χαιρετε και πάλι,

θέλω να φτιάξω σε μια οικοδομή, αντί για σοβαντεπί απο πλακάκι, εκείνες τις σκοτίες στο κάτω μέρος του τοίχου που έχω δει σε κάποια ξένα περιοδικά, οι οποίες πρέπει να έχουν λογικά βάθος 2-3εκ. και ύψος περίπου 5εκ. Φαντάζομαι πως στο τελείωμα του τοίχου σκάβεται απλώς ο σοβάς που έχει μπει (δυστυχώς) και κάποιο μεταλλικό προφίλ, όπου εκεί επάνω τελειώνει το πλακάκι του δαπέδου. Αν ξέρει κάποιος ας με διαφωτίσει ή κάποια φωτό αν το έχει ήδη κατασκευάσει.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αυτές οι σκοτίες, που μπορείς να τις βάλεις και στην επαφή τοίχου-ταβανιού αντί των σιχαμερών γύψινων κορνιζών, γίνονται ακριβώς με ένα προφίλ U ή L μεταλλικό (ενίοτε και πλαστικό). Οι διαστάσεις είναι της επιλογής σου. Βέβαια κανονικά μπαίνει πριν το σοβάτισμα. Σε καταστήματα με οικοδομικά συνήθως έχουν.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ ss_sk, ολόσωστη η σκέψη σου για τα ταβάνια, γιατί η αλήθεια είναι πως και μένα τα γύψινα δε μου αρέσουν καθόλου. Θα το εφαρμόσω παρά το τελειωμένο σοβάντισμα, γιατί μου αρέσει πολύ.

Link to comment
Share on other sites

η σκοτια ειναι καλη εμφανισιακα αλλα λειτουργικα οχι τοσο γιατι καθαριζεται δυσκολα.Μπαινει πριν το σοβατισμα η/και μαζι με αυτο. Θα σου ελεγα να δωσεις προσοχη στη καθαιρεση του σοβα για να βαλεις τη σκοτια...νομιζω οτι μοιραια θα σου κανει ρωγμη στην ενωση των 2 υλικων και στην ενωση παλαιου και νεου

Link to comment
Share on other sites

Γι' αυτό οι μηχανικοί πάνε στο michanikos.gr για να συνεργάζονται. Πολύ σωστή παρατήρηση kostassid, άρα πρέπει να το σκεφτώ καλύτερα. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλη Evaki, δεν διευκρινίζεις αν έχεις προχωρήσει στην κατασκευή του γεμίσματος των δαπέδων για το πλακάκι. Αν ναι, τότε γίνεται να τοποθετηθεί εκ των υστέρων μεταλλικό λούκι, με κάποια ταλαιπωρία βέβαια. Αν όχι, θα πρέπει να ξέρεις ακριβώς το ύψος που θα φτάσει το δάπεδο, πράγμα από πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο ( λίγο στραβή η πλάκα, λίγο ο υδραυλικός που δεν έχωσε βαθιά το σιφόνι δαπέδου, κάτι οι σωληνώσεις του καλοριφέρ κλπ. )

Στην οροφή τα πράγματα είναι ευκολότερα. Αλλά νομίζω πως μιλούσες μόνο για σοβατεπί.

Υπάρχει λοιπόν λόγος που το σοβατεπί μπαίνει μετά το τελείωμα των δαπέδων και όχι πριν.

Προσωπικά, που επίσης σιχαίνομαι το σοβατεπί από πλακάκια, χρησιμοποιώ (κύρια στις ιδιωτικές κατοικίες βέβαια ), σοβατεπί από Iroko, με κατάλληλη προεργασία από πριν - ακόμη και το βερνίκι του -.

Αποτέλεσμα εξαιρετικά εντυπωσιακό, με την προϋπόθεση γήινων γενικά αποχρώσεων στα πλακάκια και στους τοίχους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.