Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προγραμματισμός αντλίας θερμότητας με νυχτερινό ρεύμα


ermis3232

Recommended Posts

Διαβαζω για 20 βαθμους και πανω το βραδυ, μπορειτε να κοιμηθειτε με τοσο ζεστο σπιτι? Το βρισκω αδυνατο. 18-19 βαθμοι ειναι για μενα μια καλη θερμοκρασια, ουτε να ζεσταινεσαι στο κρεββατι και να στριφογυρνας, ουτε να κρυωνεις και να χρειαζεσαι πολλα σκεπασματα, αλλα μονο ενα λεπτο παπλωμα. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως που έχω ενδοδαπέδια με Α/Θ, έχω αυτονομία σε κάθε χώρο με χρονο-θερμοστάτη (προγραμματιζόμενο). Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού, το setpoint είναι 21.8 και κατά τη διάρκεια του ημερήσιου στους 21.0.

 

Έτσι, τον περισσότερο καιρό (γιατί όταν έχει βαρύ χειμώνα λειτουργεί περιστασιακά και με το ημερήσιο) η Α/Θ λειτουργεί μόνο τις ώρες του νεχτερινού.

 

Βέβαια, αυτό είναι πολύ αποδοτικό το μεσημέρι αλλά όχι τόσο το βράδυ που ναι μεν το ρεύμα είναι φτηνό, αλλά οι εξωτερικές θερμοκρασίες χαμηλές άρα πέφτει και η απόδοση της Α/Θ.

 

Στη δική μου περίπτωση πάντως, τα πάει πολύ καλά, και αξιοποιώ πλήρως το νυχτερινό.

 

Μια γενική παρατήρηση: Το 23 είναι ΕΞΑΡΕΤΙΚΑ υψηλό και για σας και για το παιδί. ΘΑ αποκτήσει ευασθησία και μόλις βγαίνει έξω θα πουντιάζει.

 

Ρωτήστε και τον/την παιδίατρο να σας το επιβεβαιώσει. Θεωρητικά, τη μέρα στους 20 με 21 είναι οκ, και το βράδυ που πάμε για ύπνο και σκεπαζόμαστε πρέπει να είναι από 18 έως 20.

 

Και γω το έχω υψηλότερα, το ξέρω, αλλά πιστεύω λίγο ίσα για να "φορτίζω" θσρμοκρασιακά το σπίτι τις ώρες του νυχτερινού. Είναι και κρυουλιάρα η σύζυγος..... αλλά 23, μου φαίνεται εξωπραγματικό.

 

Πάντα φιλικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 Έχω ρίξει τους βαθμους στους 22. Παράλληλα

 

1. θα μετρησω τις θερμοκρασιες των δωματίων γιατί δε μου φαινονται τόσο ζεστα που να σκας. Βέβαια ο θερμοστατης ειναι σε διαδρομο σε σκια και μακρυα απο καλοριφερ.

 

2. Το μωρό δεν εχει προβλημα. Πρόβλημα έχει αυτός που ξυπναει μεσα στο βράδυ 2 φορες για να ετοιμασει το γάλα του, περιμενει 20 λεπτα για να το ρεψει και αλλα τοσα για να το νανουρίσει. Διαφορετικα σιγουρα θα εριχνα τη θερμοκρασια στους 18.

 

3. Προς το παρον λειτουργω με θερμοκρασια νερου στους 70 απο 6.30 εως 8.00 και απο 16.30 εως 17.00. ΖΝΧ στους 45 με παραγωγη μεσα στους προαναφερθεντες χρονους ( απαιτουμενος χρόνος 15 λεπτα ). Την υπόλοιπη ημερα και βραδυ λειτουργεί με αντισταθμιση που προσαρμοζει τη θερμοκρασια νερου στους 45 - 50 και επιστροφής στους 35 - 40 ( 10 βαθμούς χαμηλότερα )

 

4. Εξωτερικες θερμοκρασιες 2 - 14 αυτες τις ημέρες.

 

5. Γνώμες ? Προτάσεις ?

Link to comment
Share on other sites

Με τον προαναφερθεντα προγραμματισμό εχω ημερησια καταναλωση 53 kwH μαζί με τα ΖΝΧ. Θα προσπαθησω να δω και πόσα μπαινουν στο νυχτερινο !

 

Σας φαινονται πολλά για σπιτι κατασκευης 1971- 130 τμ ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.