Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απεικόνηση πολυγώνου ΕΓΣΑ στο Google Earth


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Έχω πολύγωνο με συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87, το οποίο το απεικονίζω κανονικά στο e-ktimatologio. Θέλω όμως να το μεταφέρω και στο google earth.

 

Γίνεται αυτό και αν ναι, πώς; (καθότι μηχανολόγος.... :confused: )

Link to comment
Share on other sites

η google δουλεύει με φ και λ. Άρα χρειάζεσαι πρόγραμμα μετατροπής. Νομίζω κάποιος καλός συνάδελφος είχε ανεβάσει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Κάνε μια προσπάθεια αναζήτησης στα downloads.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοούσα αυτό, αλλά αν υπάρχει κανένα κόλπο ή  εργαλείο από τους φίλους τοπογράφους, για τη μεταφορά του πολυγώνου από το e-ktimatologio, στο google earth, όπως π.χ. γίνεται με τα όρια natura 2000.

 

Μάλλον δεν θα αποφύφω τη χειροκίνητη μεταφορά, με μεταροπή των συντεταγμένων...

Link to comment
Share on other sites

δεν γίνεται αυτόματη μεταφορά χωρίς μετατροπή. Στο ένα έχεις ΕΓΣΑ 87. Στο άλλο γεωγραφικό μήκος κ πλάτος. Αναζήτησε το πρόγραμμα που σου αναφέρω στη πρώτη απάντηση.

Με τα όρια νατούρα που λες σε ποια εφαρμογή βρίσκεις να ξεκινάει από ΕΚΧΑ και να εισάγεται στη google?

Οι περιοχές νατούρα αναρτώνται και στη σελίδα του υπεκα σε gis και μετατρέπονται σε dwg εξαρτημένους χάρτες σε ΕΓΣΑ 87.

Παλιότερα υπήρχε και η σελίδα ΦΙΛΟΤΙΣ αλλά νομίζω σταμάτησε η λειτουργία της. Εκεί ειχε και layer περιοχών νατουρα με απεικόνησε σε google earth.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς από εδώ http://natura2000.eea.europa.eu/  να περάσεις τα όρια των περιοχών natura στο google earth. Αλλά μόνο για να έχεις μία ιδέα, καθότι τα όρια δεν είναι ακριβή και την έχω πατήσει κανά δύο φορές σε σημεία κοντα στα όρια. Η μόνη αξιόπιστη λύση είναι τα εξαρτημένα DWG αρχεία που έχω μετατρέψει από τα DXF του gis του ΥΠΕΚΑ.

 

 

Τελικά βρήκα ένα excelaki που κάνει την μετατροπή εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/5273-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%A7%CE%A5-%CE%95%CE%93%CE%A3%CE%91-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CE%BB-wgs84/page-5?do=findComment&comment=570745

 

 

Επίσης στο google earth πως μπορώ να απεικονίσω τις συντεταγμένες σε WGS84 (φ,λ) σε πολύγωνο, όπως π.χ. στο κτηματολόγιο.

 

 

EDIT:

 

Απεικόνισα τα σημεία  στο google earth (δεν κατάλαβα πώς μπορείς να απεικονίσεις ολοκληρο το πολυγωνο). Το excelaki δεν βγάζει ακριβή τα σημεία. Είναι αρκετά πίο δίπλα από αυτά που απεικονίζονται με ΕΓΣΑ στο e-ktimatologio.

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είμαι τοπογράφος  και ούτε να έχω τις απαιτούμενες γνώσεις  στα συστήματα συντετατγμένων, το excel που έδωσα παραπάνω μου φάνηκε ότι έχει αρκετά απλούς υπολογισμούς.

 

Για την μετατροπή, πρέπει από ΕΓΣΑ χ ψ να πάμε πρώτα WGS χ ψ και μετά σε WGS φ λ. Σωστά;

 

Στα downloads βρήκα προγραμματάκι για μετατροπή από WGS φ λ σε ΕΓΣΑ χ ψ, αλλά όχι το αντίστροφο.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έκανα δουλειά εδώ:

 

http://topometrics.gr/icoord/iCoord.htm

 

Ακόμα δεν βρήκα πώς μπορώ να εισάγω πολύγωνο με σημεία στο google earth πάντως... :confused:

Link to comment
Share on other sites

Το global mapper το είδα. Είναι εμπορικό προγραμμα. Προς το παρόν βολεύομαι με τον μπακάλικο τρόπο, να κάνω τη μετατροπή, μετά να ορίζω τα σημεία στο google earth και μετά να σχεδιάζω το πολύγωνο μου με κορυφές όσο πιο κοντά στα σημεία μπορώ. Εξάλλου δεν θέλω και ακρίβεια εκατοστού, κάποια απόκλιση λίγων μέτρων δεν με ενοχλεί...

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.