Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποστάσεις ασφαλείας για δεξαμενές ευφλέκτων (υγραέριο, κλπ)


the_valliant

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Ψάχνω να βρω κάποιο κανονισμό (Πυροσβεστική Διάταξη, ΚΥΑ, Απόφαση, ο,τιδήποτε!) που να περιγράφει ποιες είναι οι αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα επιτήρησης και καταπολέμησης πυρκαγιάς για δεξαμενές αποθήκευσης υγρών καυσίμων κλπ εύφλεκτων : αιθανόλη, χλωρομεθάνιο (125Α ;), κλπ.

Κοίταξα ήδη τον Κανονισμό για χρήση υγραερίου σε βιοτεχνίες-βιομηχανίες (τον Δ3) καθώς και κανά-δυο άλλες αποφάσεις αλλά δεν βρήκα τπτ. Μιλάω για μεγάλες δεξαμενές, σαν αυτές των διυλιστηρίων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω κάποιο νόμο ή κανονισμό που να περιγράφει αποστάσεις ασφαλείας και μέτρα προστασίας για τις ουσίες που αναφέρεις.

 

Στο φύλλο δεδομένων ασφαλείας κάθε ουσίας (MSDS) αναγράφονται οι πιθανοί κίνδυνοι, Π.χ. ανάφλεξη, δυσοσμία, τοξικότητα, διάβρωση. Μπορείς να επικοινωνήσεις και με τον κατασκευαστή/προμηθευτή για να σε βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Επανέρχομαι στο θέμα λόγω του οτι εχω να κάνω μελέτη, σε μία εγκατάσταση παραγωγής ασφαλτομίγματος.

 

Υπάρχει μια ΥΑ (ΦΕΚ 578/Β/29-7-91) με τίτλο:

Λήψη μέτρων πυροπροστασίας σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων των επιχειρήσεων που δεν αποτελούν εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων.

 

Εκεί σε παραπέμπει σε διάφορες άλλς ΥΑ ή ΚΥΑ.

Βέβαια όπως όλες, νόημα είναι λιγάκι δύσκολο να βγάλεις αλλά...

Link to comment
Share on other sites

Νόμιζα ότι στο αρχικό μήνυμα, αναφερόσουν σε ειδικές χημικές ουσίες που είναι μεν εύφλεκτες, αλλά δεν είναι τα κοινά καύσιμα (πετρέλαιο και βενζίνη). Αν σε ενδιαφέρουν τα κοινά καύσιμα, διευκρίνησέ το σε παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

Μου έτυχε μία περίπτωση αποθήκευσης 152α. Η Π.Υ. Θεσσαλονίκης ήθελε να το αντιμετωπίσει σύμφωνα με την Δ3 για τα υγραέρια, κάτι το οποίο είναι τελείως λάθος, καθώς τα χαρακτηριστικά στοιχεία του 152α είναι εντελώς διαφορετικά από το υγραέριο. Σου προτείνω λοιπόν αυτό που έκανα κι εγώ τελικά... Να βρεις και να κατεβάσεις τα MSDS του υλικού. Εκεί θα βρεις πληροφορίες σχετικά με το είδος των μέτρων που πρέπει να λάβεις. Σίγουρα θα σου απαιτηθεί περίφραγη από τις τρεις πλευρές όπου θα βρίσκεται η δεξαμενή και μία απόσταση περί τα 20μ. περίπου από κτιριακές εγκαταστάσεις. Τέλος, αυτό που ζητείται συνήθως από τους αξιωματικούς για να έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο, είναι σύστημα χειροκίνητης ψύξης (springler) πάνω από τη δεξαμενή,ώστε να ψύχεται σε περίπτωση που ανέβει υπερβολικά η θερμοκρασία, για να αποφύγουμε την έκρηξη. Αυτά!! Good luck!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.