Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι προβλέπει το σ/ν του ασφαλιστικού για το ΤΣΜΕΔΕ


littledragon

Recommended Posts

Όχι δεν είναι έτσι.

Θα λαμβάνεται υπόψη ο Μ.Ο..

Γιατί έτσι θα δηλώνεις 39 χρόνια 322€ και το τελευταίο έτος θα δηλώνεις 5200€.

συνάδελφε sorry δεν το έγραψα κατανοητά

 

για τα έτη μέχρι 2016 η βάση υπολογισμού του μηνιάτικου κάθε χρόνου θα είναι οι ασφαλιστικές κατηγορίες 1 εως 14 όπως θα τις ορίσει ο υπουργίσκος του μέλλοντος   και από το 2017 το μηνιάτικο του 25χρονου άγαμου όπως θα ισχύει στο μέλλον και κατ αναλογία αυτού ότι παραπάνω έχει πληρωθεί από τους τίμιους που θα δηλώνουν όλο το εισοδημα

 

θυμίζω ότι τα ποσα των ασφαλιστικων κατηγορων μέχρι το 2008 αυξάνονταν 4% κάθε έτος και με σταθεροποιθηκαν μεχρι σημερα ενω επρεπε να μειωνονται λογω υφεσης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 282
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν εχετε καταλάβει οτι παμε για φτωχοποίηση του πληθυσμού.. Με τα νούμερα δεν τα παω καλα, αλλα οπως τα υπολογίζετε βλεπω οτι επιθυμούν μια κατηγορια εργαζομένων όπου θα εχουν τα πολυ βασικα και τα υπόλοιπα σε φόρους και ειςφορες. Οποίος τολμήσει να βγάλει περισσότερα τον τσεκουρωνουν και τον επαναφέρουν στην προηγούμενη κατάσταση..

Απο εκει και περα ο καθενας κοιτάζει τον κωλο του. Ο εν ενέργεια ζητάει να μειωθούν οι συντάξεις για να μην εχει προβλημα με τις ειςφορες του, αυτός που ειναι στη συνταξη να την διατηρήσει γιατι τα πλήρωσε.

Η αλήθεια ειναι καπου στη μέση. Δεν μπορεις όντως να κόβεις συντάξεις γιατι εκτος οτι τα πλήρωσαν, στηρίζουν και πολλούς υπό απασχολούμενους επαγγελματίες. Ας είχαμε ανάπτυξη να υπηρχαν δουλειες να μην υπήρχε τοσο μεγαλη ανεργία.

Για τους εν ενέργεια σωστά ζητανε μείωση εισφορών αλλα σκεφτείτε αργότερα τι συνταξη @@ θα πάρουμε και πως θα ζήσουμε..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

έχω την εντύπωση ότι για να έχει νόημα όλο αυτό θα πρέπει από το φορολογητέο να αφαιρείται κάποιο αφορολόγητο κι επί αυτού να γίνεται υπολογισμός με το 38%. Αλλιώς είναι για το φρενοκομείο όλοι τους..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ο σκοπός μας πρέπει να είναι η πληρωμή των ελάχιστων εισφορών για την συντήρηση της σφραγίδας και ο καθένας να κάνει το κουμάντο του και την προσωπική του αναλογιστική μελέτη γιατί από τους εκάστοτε φωστήρες (παρελθόντος - παρόντος - μέλλοντος ) μην περιμένετε προκοπή

 

ο σκοπός των εκάστοτε κυβερνώντων είναι η διατήρηση της καρέκλας και αυτή η "μεταρρύθμιση" θα είναι ένα μπάλωμα σαν τις προηγούμενες

 

έχοντας 20 χρόνια ακόμα μέχρι τα 67 ΑΠΟΚΛΕΙΩ την πιθανότητα η σύνταξη μου, αν πάρω τελικά, να υπολογιστεί σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο της παρούσας κυβέρνησης

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δεν διαβασα τιποτα απο τον νομο. Εχω μια ερωτηση:

Το εισοδημα αναφερεται σε εισοδημα απο την επαγγελματικη μας δραστηριοτητα ή περιλαμβανει και αλλες πηγες? (πχ. ενοικια, μερισματα κλπ.)

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή αν πληρώνει κάποιος 38,45% ασφαλιστικές εισφορές επί του φορολογητέου του, 26% φόρο εισοδήματος και κάτι ψιλά εισφορά αλληλεγγύης καταλήγουμε σε ποσοστό άνω του 65% επί του φορολογητέου. Δηλαδή αν αυτός ο κάποιος έχει καταφέρει μετά κόπων και βασάνων να έχει 1000 ευρώ φορολογητέο, στο τέλος θα έχει μόνο 350 ευρώ για να καλύψει όλα τα υπόλοιπα πλην εφορίας - ΤΣΜΕΔΕ. Εύγε!!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Εκτός και αν από το φορολογητέο εισόδημα μας αφαιρούν και τις πληρωμές ΔΕΗ, σούπερ μάρκετ, ενοίκια κλπ και ότι περισσεύει προς αποταμίευση να είναι το φορολογητέο εισόδημα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαβασα τιποτα απο τον νομο. Εχω μια ερωτηση:

Το εισοδημα αναφερεται σε εισοδημα απο την επαγγελματικη μας δραστηριοτητα ή περιλαμβανει και αλλες πηγες? (πχ. ενοικια, μερισματα κλπ.)

"μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης, ύψους 20% επί του μηνιαίου εισοδήματός τους, όπως αυτό καθορίζεται είτε με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα, από την ασκούμενη δραστηριότητά τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, είτε με βάση την καθαρή αξία των παρεχόμενων μηνιαίως ή σε άλλη τακτική χρονική βάση, υπηρεσιών του τρέχοντος έτουςγια το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης."

 

Προσωπικά καταλαβαίνω ότι δεν περιλαμβάνονται άλλες πηγές. Κοινώς αν έχει κάποιος 1000 ευρώ από ελεύθερο επάγγελμα και 1000 ευρώ από νοίκια, θα πληρώνει ΤΣΜΕΔΕ 385 ευρώ (38,45%).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.