Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξαφνικό πρόβλημα ηχομόνωσης διαμερίσματος


gk_civil

Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ. Μέχρι προ 4 μηνών δεν είχα ποτέ πρόβλημα με θορύβους στο διαμέρισμα που μένω (διαμέρισμα 75 τ.μ. στο ισόγειο τριώροφης πολυκατοικίας 25 ετών). Τον περασμένο Δεκέμβριο άρχισε να ακούγεται σποραδικά από τον πάνω όροφο έντονος και εκνευριστικός θόρυβος και δόνηση από τύμπανο (μάλλον) ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Η απάντηση του ενοίκου σε συνεχείς παρατηρήσεις μου ήταν του τύπου "σπίτι μου είμαι και κάνω ότι θέλω" ή "κάνε μου μήνυση" (κλασσικός νεοέλληνας). Η όλη ιστορία κράτησε για δύο μήνες περίπου (1 - 2 φορές τη βδομάδα). Το θέμα είναι ότι από τα Χριστούγεννα και μετά ακούγονται πλέον καθαρά βηματισμοί (δόνηση) και κτυπογενείς ήχοι από το πάνω διαμέρισμα. Γενικά ο παραμικρός θόρυβος από πάνω μεταφέρεται στο δικό μου διαμέρισμα χωρίς να φιλτράρεται καθόλου. Υποψιάζομαι ότι το δάπεδό του άνω διαμερίσματος από τη συνεχή δόνηση λειτουργεί πλέον ως ηχείο!. Έχει συμβεί σε κάποιον από σας κάτι παρόμοιο? Τι γνώμη έχετε?          

Link to comment
Share on other sites

μαλλον το πανω διαμερισμα πριν ενα 4μηνο αλλαξε ενοικιαστη, που ουτε χαλια εχει στρωμενα, ουτε κοινη λογικη εχει και παιζει drums

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο τίτλος του θέματος δεν ανταποκρίνεται στο ερώτημα σου.

Προφανώς οι συνήθειες του ενοίκου έχουν αλλάξει και ενοχλεί τους από κάτω χωρίς να ενδιαφέρεται πρωτίστως για την καλή γειτονία.

Υποθέτω συνεχίζει να θορυβεί και τις ώρες κοινής ησυχίας. Κατανοώ ότι δεν θέλεις να τραβήξεις τα άκρα, αλλά αν συνεχίζει να αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις που απορρέουν πρώτα από την κοινή λογική και παράλληλα από τον κανονισμό της πολυκατοικίας, μάλλον πρέπει να λάβεις άλλα μέτρα.

Οι θόρυβοι σε ένα σπίτι που είτε δεν έχει στρώσει ο ιδιοκτήτης χαλιά, είτε δεν έχει βάλει τα ειδικά αυτοκόλλητα πατάκια στα πόδια καρεκλών και τραπεζιών, σε συνδυασμό με ένα ξύλινο πάτωμα και υπερκινητικό ιδιοκτήτη, αρκούν για να σε κάνουν καρδιακό από τους θορύβους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν λέω ότι εσκεμμένα θορυβεί ο ένοικος του άνω διαμερίσματος αλλά ο παραμικρός θόρυβος μεταφέρεται πλέον στον δικό μου χώρο.  

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν είναι διάδρομος γυμναστικής. Απλά ο βηματισμός πλέον των από πάνω γίνεται αισθητός σε μένα λόγω του βουητού (δόνησης) που προκαλείται.

Link to comment
Share on other sites

μήπως κούφωσε το πάτωμα και λειτουργεί σαν ηχείο?

Link to comment
Share on other sites

Είναι αρκετά πιθανό κύριε Ροδόπουλε (κούφιο πάτωμα - λειτουργία ηχείου). Αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια απότομη αλλαγή στην ακουστική συμπεριφορά του χώρου. Το θέμα είναι τι κάνω από εδώ και πέρα. Αύριο κατά σύμπτωση έχει γενική συνέλευση των ενοίκων της πολυκατοικίας... 

ΚΑΝΑ, όχι δεν είναι αυτό που λες. Η δόνηση γίνεται αισθητή περπατώντας κάποιος από τους από πάνω χωρίς τακούνια. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.