Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήση επιτηρητή τάσης ως αντικεραυνικό


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

ένα phase relay, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν surge arrestor τόσο σε άμεσα όσο και σε έμμεσα κτυπήματα κεραυνών;

 

Ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

Προστασια απο κεραυνους παρεχουν μονο τα αντικεραυνικα surge protector. Τωρα αυτο που περιγραφεις ειναι επιτηρητης τασης. .Μαλλον εχεις μπερδεψει τις ορολογιες.

 

http://www.eaton.com/Eaton/ProductsServices/Electrical/ProductsandServices/AutomationandControl/ContactorsStarters/MonitoringRelays/PhaseMonitoringRelays/index.htm

Link to comment
Share on other sites

ο επιτηρητής τάσης , σου ελέγχει την τάση σου (είτε 1φ είτε 3φ) μέσα στα όρια που του έχεις ορίσει. Αν σκάσει κεραυνός όχι απλά δεν θα κάνει τίποτα , ούτε θα καταλάβει από που του ήρθε (χώρια που υπάρχει και η πιθανότητα να σου κολλήσει το ρελέ που ελέγχει ,οπότε δεν γλυτώνεις με τίποτα). Όλες οι εταιρείες που κατασκευάζουν υλικά ράγας , κατασκευάζουν και αντικεραυνικά (Τ1 Τ2) τα οποία συνδέονται παράλληλα στην εγκατάστασή σου , αμέσως μετά τις γενικές ασφάλειες και σου παρέχουν κάπως μια προστασία έναντι κεραυνικών ρευμάτων

Edited by Stavros Perakis
Link to comment
Share on other sites

Οκ. Απο οτι καταλαβα ο επιτηρητης τασης ελεγχει τα επιπεδα της τασης μεταξυ φασεων και ουδετερου. Ακομα προστατευει στην περιπτωση που χαθει ο ουδετερος ή καποιες απο τις φασης. Και δεν προστατευει απο πληγμα κεραυνου.

Edited by andreaskouzapas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.