Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φίλτρο παρεμβολών σε ανελκυστήρα


voxson

Recommended Posts

Σε παλιά πολυκατοικία, το ασανσέρ προκαλεί παρεμβολές σε συνδέσεις DSL και voip στιγμιαία όταν αρχίζει να κινείται. Αυτό το πρόβλημα φαίνεται και στον κατανεμητή οπότε δεν έχει σχέση με τα καλώδια που ανεβαίνουν στο διαμέρισμα.

 

Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να λυθεί με κάποιο φίλτρο παρεμβολών στην τροφοδοσία του με "λογικό" κόστος;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οχι .Θελουν αντικατασταση τα τηλ καλώδια με θωρακισμενα και να απομακρυνθουν τα απο τα καλωδια ισχυρων και τυχον μηχανολογικους χωρους .

Link to comment
Share on other sites

Παρεμβολές, τι παρεμβολές?
δλδ εκεί που σου συγχρόνιζε στα (πχ) 12/0.8 όταν κινείται σου κάνει retraining ή πάει σιγά το upload και τέτοια?
Τι είναι κατανεμητής?

 

edit: δες και τα statistics.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα κατάλαβα, θα βλέπεις και τα CRC να ανεβαίνουν, τα SNR θάναι και αυτά χαμηλά.
Προσωρινά διάλεξε πιό αργή διαμόρφωση πχ ADSL (8/0.5) και δες line stats, όχι updates λειτουργικού μέχρι να λυθεί το θέμα.

Πιο πολλά σε λίγο.

.

edit: Ελπίζω να μην ισχύει αυτό του vasilimertzani, τότε δύσκολο και λ7.

 

____________________________________

edit_2:

Παλιά είχα αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά, μετέφερα το modem κοντά στην πρίζα τηλεφώνου καταργώντας την προέκταση που είχαν εγκαταστήσει και λειτουργούσε σαν δωρεάν κεραία λήψεως. Η σύνδεση βελτιώθηκε και ή γραμμή λειτούργησε κανονικά. (δεν βρήκα την αιτία)
Σε άλλη εγκατάσταση έφτανε firmware upgrade η αλλαγή PSU ή απλώς αλλαγή modem με άλλης μάρκας. Σε κάμποσες έφταιγε ο ISP.
.
Με το 'κατανεμητής' εννοείς το κουτί στο οποίο συνδέουμε τις τηλεφωνικές γραμμές της πολυκατοικίας?

... σε συνδέσεις DSL και voip ...

δλδ το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα διαμερίσματα, σωστά?
Κατέβηκες με modem και laptop στο κουτί των τηλ. συνδέσεων και εκεί τα ίδια όπως και σε άλλες γραμμές dsl και πάντοτε όταν κινείται το ασανσέρ?
Θα υποψιαζόμουνα ότι κάτι κάπου στην εγκατάσταση του ανελκυστήρα μπορεί να σπινθηρίζει ή χαλαρή επαφή αλλά δεν είμαι ο πιό κατάλληλος γι'αυτό. Θα δοκίμαζα πυκνωτάκια στους ακροδέκτες του κινητήρα.
Μια ένδειξη ότι το ασανσέρ βάζει παράσιτο στις τηλεφωνικές γραμμές θα ήταν αν έβαζες κοντά στο καλώδιο του ΟΤΕ που μπαίνει στο κουτί με τις συνδέσεις τηελφώνων ραδιάκι AM και άκουγες το παράσιτο απο το μοτέρ.
Υποθέτω ότι τα καλώδια από και πρός το κουτί είναι τα στριμμένα του οτε και όχι ότι περίσσευε στον μάστορα.
Πριν τα 2 sec παύση τα stats ειναι κανονικά (0 ή λίγα CRC) και χειροτερεύουν μετά τα 2 sec?

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα το διέγνωσε ο τεχνικός του ΟΤΕ. Με το ADSL το πρόβλημα ήταν λιγότερο έντονο. Πολύ έντονο έγινε όταν κάποιοι ένοικοι έβαλαν VDSL που είναι και πιο ευαίσθητο. Με το VDSL ο OTE τους γύρισε υποχρεωτικά σε voip ενώ με το ADSL ήταν σε PSTN. Το πρόβλημα το "νιώθουν" όσοι έχουν VDSL και voip αλλά τα CRC υπάρχουν και στο ADSL. Οι γραμμές είναι μια χαρά και συγχρονίζουν στα 30 Mbps περίπου. Στο ADSL το πρόβλημα ήταν απλά στιγμιαία στο internet που δε γίνεται εύκολα αντιληπτό. Με το voip όμως είναι αισθητή ή παύση στον ήχο για 1-2 sec κάθε φορά που ξεκινάει το ασανσέρ (που δεν το λες λίγο). Το πρόβλημα διεγνώσθη ήδη από τον κατανεμητή του ΟΤΕ, δεν αφορά την πορεία των καλωδίων προς το διαμέρισμα. Είμαστε σίγουροι ότι οφείλεται στο ασανσέρ γιατί κάναμε πειράματα. Συμβαίνει τότε και μόνο τότε, όταν αρχίζει να κινείται το ασανσέρ.

Link to comment
Share on other sites

OK.
Σαν τελευταίο χαρτί πριν το #2 παραπάνω (που μπορεί να να κοστίζει πολλά) κάνε έλεγχο στην ηλεκρολογική εγκατάσταση του ανελκυστήρα, μήπως και βρεθεί απο που παράγονται τα παράσιτα, κινητήρας, διακόπτες κλπ. Ραδιοφωνάκι και ψάξιμο για diagnostic tool.
Εγώ θα προτιμούσα να βρω την αιτία παρά να βάλω φίλτρο (αν υπάρχει, ή πατέντες),
Αν θες ενημέρωσε μας, τι (και πως το) βρήκες και ποιά λύση διάλεξες.

Edited by AMHxaNos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η "αιτία" γιατί να είναι κατ'ανάγκη από κάποιο "πρόβλημα" του ανελκυστήρα; Το ότι έχεις έναν ηλεκτροκινητήρα, δεν είναι φυσιολογικό να κάνει κάποια παράσιτα στην έναρξη αν έχουν από κακό σχεδιασμό περάσει την τροφοδοσία του δίπλα στα ασθενή ρεύματα;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Διότι υπάρχουν πολλοί ανελκυστήρες αλλά λίγα προβλήματα παρεμβολών και μάλιστα σε τέτοιο βαθμο, το λες και jamming...
Μου έχουν τύχει διάφορα παλαβά με παρεμβολές αλλά όχι τόσο πολύ και όχι με ανελκυστήρα, όμως εσύ μένεις εκεί και ζείς το πρόβλημα και έχεις δεί και την εγκατάσταση οπότε θα έχεις και διαίσθηση.

 

Σύμφωνοι, το πιθανότερο είναι τηλεφωνικά και τροφοδοσία να είναι πλάϊ-πλάϊ και για πολλά μέτρα, συμβαίνει, τι θα κάνεις όμως τότε? θα ξανακαλωδιώσεις?
Ρίξτε μια ματιά στην εγκατάσταση, απο κάπου θα παράγονται, σύμφωνοι ο κινητήρας είναι prime suspect και μολύνει την τροφοδοσία με παράσιτα αλλά ψάξε και για συνεργούς... ή να τον αθωώσεις.
Πες τι και πως βρήκες, ενδιαφέρουσα περίπτωση.
.
Μήπως υπάρχουν τίποτα rectifiers εκεί?

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη,

μήπως ο ανελκυστήρας κινείται με μετατροπέα συχνότητας ("inverter" ), κι όχι με συμβατική τροφοδοσία DOL ???.O inverter  είναι ο πρώτος ύποπτος για παρεμβολές. Εάν είναι εγκατεστημένος  inverter, υπάρχουν φίλτρα γι αυτόν.  

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.