Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη διαπλάτυνσης γέφυρας.


 
george26

Recommended Posts

για σας παιδιά, είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα τη βοήθεια σας όσον αφορά τη διαπλάτυνση γεφυρών.κυρίως βιβλιογραφία αλλά και κατάλληλα προγράμματα για προσομοίωση . ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εγω σε διπλωματικη και μεταπτυχιακη εργασια ασχοληθηκα με τροπους αναλυσης γεφυρων και εφαρμογη τους για ενισχυση-επισκευη υπαρχουσων γεφυρων...Χρησιμοποιησα προγραμματα πεπερασμενων στοιχειων (ABAQUS, ANSYS) και προγραμματα ραβδωτων στοιχειων, για προσομοιωση με απλοποιητικες μεθοδους οπως το sofistik και το instant...για πες μας τι ακριβως θες να κανεις..

Link to comment
Share on other sites

είναι να γίνει μια διαπλάτυνση γέφυρας ,και γω μη φανταστείς δεν ξέρω περισσότερα ακόμη γιατί καταλαβαίνεις δεν γνωρίζω το θέμα . πρώτα ήθελα να δω τι μπορώ να μάθω. πάντως ευχαριστώ. δηλαδή το sofistic κάνει για τέτοιες δουλειές?

Link to comment
Share on other sites

To sofistik ειχει κ πεπερασμενα....Εχω δει μοντελο καλωδιωτης γεφυρας στο συγκεκριμενο προγραμμα...Αλλα κ παλι πιστευω οτι ο καθηγητης σου θα σου πει ποιο προγραμμα θα χρησιμοποιησεις...

Link to comment
Share on other sites

oxi terry για δουλειά είναι ,δεν είναι για το πανεπιστήμιο. είναι να γίνει κάπου μια διαπλάτυνση σε υπάρχουσα γέφυρα.μήπως έχεις να προτείνεις βιβλιογραφία??

Link to comment
Share on other sites

Με όλο το θάρρος αλλά με τα προγράμματα και την βιβλιογραφία δεν λύνονται τα θέματα. Μια επέκταση είναι δυσκολότερη από μία νέα κατασκευή.

Εκείνο που χρειάζεσαι είναι μια συνεργασία με έμπειρο, στα θέματα αυτά, μηχανικό.

 

«Μέσα σε όλα» δεν είναι ότι ποιο καλό μπορείς.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι συμμικτη η γεφυρα, μεταλλικη, απο οπλισμενο σκυροδεμα, απο προεντεταμενα στοιχεια???Θα πω βιβλιογραφια γενικα για γεφυρες...Για διαπλατυνση γεφυρας συγκεκριμενα δε νομιζω να βρεια κατι...Αλλα κ γω το θεωρω απαιτητικο θεμα....Εκτος αν ειναι καποια μικρη πεζογεφυρα...Για δωσε πληροφοριες να δουμε τι μπορουμε να κανουμε..

Link to comment
Share on other sites

Πρόκεται όντως για δυσκολότερη περίπτωση από την μελέτη νέας γέφυρας. Πρέπει να βρεις όλα τα στοιχεία - σχέδια - μελέτες κατασκευής της υπάρχουσας γέφυρας και κατόπιν να κάνεις μια μελέτη με προσομοίωση του συνολικού μοντέλου. Εκτός αν η νέα γέφυρα δουλεύει εντελώς ανεξάρτητα από την παλαιά (αρμός καθόλο το μήκος). Σίγουρα πάντως είναι θέμα το οποίο απαιτεί μεγάλη εμπειρία όπως είπε και ο str_eng

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε επίσης την χρήση του δρόμου μετά την διαπλάτυνση πάνω από την γέφυρα (νέες κλίσεις, αποστράγγιση, τρέχον κανονισμός σε σχέση με την μελέτη της γέφυρας κτλ) .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.