Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε ποιoν ανήκει η Pilotis;


Patrick

Recommended Posts

εχουμε διωροφο κτισμα με δυο προβλεπομενους οροφους κατασκευασμενο σε υποστηλωματα (pilotis) εκ των οποιων ο πρωτος και οι δυο προβλεπομενοι οροφοι ανηκουν σε εναν ιδιοκτητη και ο δευτερος οροφος σε διαφορετικο ιδιοκτητη.

στην πυλοτη εχει εκδοθει αδεια για αλλαγη χρησης του 50% σε χωρο κυριας χρησεως απο τον πρωτο ιδιοκτητη.

 

το ερωτημα ειναι το εξης:

 

μπορει ο πρωτος ιδιοκτητης να "κατεβασει" Σ.Δ απο τον 4ο υπο προβλεψη οροφο και να καλυψει ολη την πυλοτη (εκτος βεβαια απο κλιμακοστασιο) , να αφαιρεσει δηλαδη τετραγωνικα απο τον υπο προβλεψη οροφο και να τα χρησιμοποιησει στην πυλοτη?

 

ο δευτερος ιδιοκτητης εχει μερισμα στην πυλοτη? (εχει αγοραει τα ποσοστα επι του οικοπεδου που του αναλογουν και δεν εχει αλλο Σ.Δ βασει οριζοντιας )

 

ευχαριστω

 

 

Προσέχουμε τον τονισμό τουλάχιστον του τίτλου. Ο ορθός όρος (ο οποίος και υπάρχει στη Νομοθεσία) είναι pilotis με λατινικά. ss_sk

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί ύστερα από τη συναίνεση του άλλου ιδιοκτήτη και με την προϋπόθεση πως δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης που ανήκουν στον άλλο ιδιοκτήτη. Γενικά πάντως οι χώροι στάθμευσης πρέπει να εξασφαλιστούν αν υπάρχουν και καταργούνται .

Βέβαια και καθ' ύψος προσθήκη να κάνει πάλι θα χρειαστεί η συναίνεση ειδικά αν απαιτείται ενίσχυση της οικοδομής από στατικής άποψης .

Όλα τα παραπάνω ισχύουν στις περισσότερες πολεοδομίες και όχι απαραίτητα σε όλες (εξαρτάται από τις ΕΔΕ που έχει περάσει ο καθένας , την ερμηνεία του νόμου που δίνει , τον προϊστάμενο του τμήματος και τον ίδιο τον μηχανικο και αρχιτέκτονα και πολιτικό που θα σε αναλάβει στην πολεοδομία)

Link to comment
Share on other sites

στη συγκεκριμενη πολη δεν ειναι υποχρεωτικοι οι χωροι σταθμευσης οποτε δεν τιθεται τετοιο θεμα.

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Η πιλοτή όπως και η ταράτσα, είναι κοινόχρηστοι χώροι (εκτός αν άλλως έχουν ορισθεί με συμβολαιογραφική πράξη) οπότε αυτό που λες κάποιος μπορεί να το κάνει μόνο με αλλαγή οριζοντίου ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

στα συμβολαια και στην οριζοντια δεν αναφερονται ποσοστα σε οτι αφορα την πιλοτη, και απο οτι γνωριζω δεν υπολογιζεται κατανομη. το θεμα ειναι οτι ο κυριος ιδιοκτητης της οικοδομης που εχει ακομη ανεξαντλητο σ.δ μπορει να χρησιμοποιησει ενα μερος για να καλυψει ολη την πιλοτη?

Link to comment
Share on other sites

εφόσον είναι κοινοχρηστή χωρίς αποκλειστικιές χρήσεις

θεωρώ πως ουδεις μπορεί να καλύψει την pilotis ούτε ολόκληρη

ούτε κατα ποσοστό

 

εκτός αν απο κοινού τροποποιήσουν τη σύσταση

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολλύ για τις απαντήσεις σας! τελικα χρειαζεται συννενεση και απο όλους τους ιδιοκτήτες για αλλαγή της οριζοντίου ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.