Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή υπερύψωσης σε υπάρχουσα οικοδομή


 
GEKA

Recommended Posts

Το ότι ένα κατάστημα ή Pilotis ύψους 4,50 μ μετατρέπεται σε κατοικία ύψους 3,50 μ με τοιχοποιίες κλπ είναι από τα θετικά της υπόθεσης χωρίς να χρειάζεται επί πλέον επιχειρηματολογία.

Αυτό που με προβληματίζει είναι τι είδους σύνδεση πρέπει να γίνει μεταξύ δοκού και στύλου.

Φανταστείτε σε έναν κεντρικό στύλο όπου συντρέχουν 4 δοκοί να πρέπει να βάλουμε βλήτρα, ο στύλος θα διαλυθεί.

Αυτό που σκέφτηκα και το καταθέτω για συζήτηση είναι η κατασκευή περιμετρικά των στύλων μανδύας σκυροδέματος πάχους 25-30 εκ όπου θα καταλήγουν και θα αγκυρώνονται οι δοκοί. Πιστεύω είναι το πλέον ανώδυνο.

Link to comment
Share on other sites

Στα εσωτερικά δοκάρια και κολώνες μπορείς και να μη κάνεις βλήτρωση να κάνεις μανδύα στη εσωτερική κολώνα, όπως πολύ καλά λες, μέσω του οποίου συνδέονται τα και τα εσωτερικά.

Το ίδιο μπορείς να το κάνεις και για τα εξωτερικά, μόνο στην περίπτωση πανταχώθεν ελευθέρου κτίσματος-μάλιστα μπορείς μέχρι την στάθμη του γκρο μπετόν να το κατασκευάσεις προεξέχον σε όλο το ύψος του των 85 εκ κατά το παχος του εξωτ μανδύα ή και μόνο

Τι γίνεται όμως όταν το κτίριο βρίσκεται σε επαφή;

 

Νομίζω τότε ότι δεν μπορείς τουλάχιστο να αποφύγεις τα βλήτρα στις κολώνες, κατά τον άνω οπλισμό της νέας συνδετήριας δοκού και τα βλήτρα στο πάνω μέρος της παλιάς συνδετήριας για λόγους ανατροπής των και εγκυβοτισμού

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους.

Η οικοδομή μου είναι ελεύθερη από τις 3 πλευρές και εφάπτεται στο όριο από την τέταρτη. Στην εφαπτόμενη πλευρά υπάρχει το κλιμακοστάσιο.

Αποφάσισα λοιπόν να κατασκευάσω μανδύα σε όλους τους στύλους εκτός από αυτούς που βρίσκονται στο κλιμακοστάσιο στους οποίους θα τοποθετήσω βλήτρα.

Σ’ αυτούς τους στύλους συνδέεται μία δοκός οπότε πιστεύω δεν γίνεται ζημιά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.