nbr Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 03:00 μμ Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 03:00 μμ (edited) Αρα? το πρόβλημά σου είναι με την τοπογραφική υπηρεσία ?? Απλά ήμαστε από διαφορετικές γενεές. Εγώ ανήκω στην γενεά που πηγαίναμε στις υπηρεσίες με το "ρυζόχαρτο" παραμάσχαλα και "ξεσηκώναμε" τα σχέδια- αρχεία ενώ τώρα ξεκινάμε από το e-poleodomia κλπ, κλπ. Με την πρώτη σου ανάρτηση, της μια αράδας (Υπάρχει κάπου ρητή διατύπωση σε διάταξη ότι το εμβαδόν και η γεωμετρία ενός κληροτεμαχίου δεν μπορεί να μεταβληθεί;), εγώ (αργόστροφος) κατάλαβα εντελώς άλλα πράγματα. Και τελικά, φτάσαμε, να θες στοιχεία πασσαλώματος για να οριοθετήσεις 4 κληροτεμάχια και η υπηρεσία ΔΕΝ σου στέλνει τα στοιχεία- αρχεία της ......με κούριερ !! Κουράγιο. Εκτός και αν ... πεταχτείς μια βόλτα από εκεί ! Edited June 17, 2025 at 03:50 μμ by nbr
cendroid Δημοσιεύτηκε June 18, 2025 at 04:09 πμ Δημοσιεύτηκε June 18, 2025 at 04:09 πμ Καλημέρα, Έχω μιλήσει πολλές φορές με την υπηρεσία και έχω καταθέσει και επίσημο αίτημα όπου απάντησαν στέλνοντας μόνο απόσπασμα του χάρτη. Το αρχικό ερώτημα το έκανα, γιατί εάν δεν υπάρχει κάπου ρητά η υποχρέωση για αυστηρή τήρηση της γεωμετρίας και θέσης, σε συνδυασμό με τον νόμο του 2012, μήπως έτσι αιτιολογούσα την αποδοχή της υφιστάμενης κατάστασης. Υπόψιν ότι δύο από τα 4 κληροτεμάχια που εξετάζω και τα όμορα τους, εκτός των διαφορών στο σχήμα και τη θέση, αποτελούν τμήμα αρχικών κληροτεμαχίων με κατατμήσεις τουλάχιστον από το 1967. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.
sdtopo Δημοσιεύτηκε June 18, 2025 at 06:22 πμ Δημοσιεύτηκε June 18, 2025 at 06:22 πμ Νομίζω ότι το ερώτημα ήταν σαφές από την αρχή με τεκμηρίωση και περιεκτική περιγραφή. Εγώ προτείνω να πάρεις όσα Α4 χρειάζεται ώστε να ορίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι (π.χ. δρόμοι) γύρωθεν της "πλάκας" που ανήκουν τα δικά σου. Να τα προσαρμόσεις μεταξύ τους ώστε να έχεις εικόνα τι έχει γίνει αλλά κυρίως για να διασφαλίσεις ότι δεν καταπατώνται Κ.Χ. Διότι ο Νόμος του 2012 έδωσε "συγχωροχάρτι" στις αλλαγές των κληροτεμαχίων αλλά όχι στην καταπάτηση Κ.Χ.
nbr Δημοσιεύτηκε June 18, 2025 at 08:07 πμ Δημοσιεύτηκε June 18, 2025 at 08:07 πμ (edited) Σε συνέχεια όσων γράφει ο sdtopo που είναι το ελάχιστον που πρέπει να κάνεις. Σου ανατέθηκε και ανέλαβες να το κάνεις, να οριοθετήσεις 4 κληροτεμάχια που δόθηκαν απο την τοπ. υπηρεσία του Υπ. Γ. Πρέπει λοιπόν να βρεις ένα τρόπο να τα οριοθετήσεις. Στην Τοπογραφική υπηρεσία υπάρχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι για την οριοθέτηση. Αν πας εκεί λύνεις το θέμα σου. Ας πούμε πως η οριοθέτηση σου (η μπαλαμουτιασμένη!) ΔΕΝ αρέσει στον γείτονα και αυτός αναθέσει την οριοθέτηση του δικού του, γειτονικού αγροτεμαχίου, σε κάποιον ντόπιο συνάδελφο τοπογρ. μηχ και προκύψει μία έντονη αλληλοκάλυψη των κληροτεμαχίων σας ?? Τότε εσύ τι κάνεις? Υ.γρ. Αν είσαι μακριά από το πεδίο και δεν σε συμφέρει να κάνεις την δουλειά μη την κάνεις. Edited June 18, 2025 at 08:24 πμ by nbr
cendroid Δημοσιεύτηκε June 18, 2025 at 10:42 πμ Δημοσιεύτηκε June 18, 2025 at 10:42 πμ On 6/18/2025 at 11:07 AM, nbr said: Ας πούμε πως η οριοθέτηση σου (η μπαλαμουτιασμένη!) ΔΕΝ αρέσει στον γείτονα και αυτός αναθέσει την οριοθέτηση του δικού του, γειτονικού αγροτεμαχίου, σε κάποιον ντόπιο συνάδελφο τοπογρ. μηχ και προκύψει μία έντονη αλληλοκάλυψη των κληροτεμαχίων σας ?? Τότε εσύ τι κάνεις? Αυτό μπορεί να γίνει, αλλά θα έρθει σε δύσκολη θέση να εξηγήσει γιατί έχει αποδεχτεί τόσα χρόνια τα όρια του κτηματολογίου που ταιριάζουν περίπου και με την περίφραξη που έχει κάνει και όχι με τη διανομή. Εξάλλου έχω ήδη στα χέρια μου πρόσφατα τοπογραφικά από έναν ''καλό'' ντόπιο τοπογράφο (όπως λέει ο μεσίτης) όπου και εκεί δεν περιγράφει τα όρια της διανομής, αλλά μία μίξη γεωμετρίας διανομής σε κάποιες πλευρές αλλά όχι με τις σωστές διαστάσεις, σε άλλο σημεία με υφιστάμενη περίφραξη και σε κάποια μη υλοποιημένα όρια με το κτηματολόγιο. Ένα μείγμα δηλαδή. Τέλος πάντων, βοήθησαν οι απόψεις/υποδείξεις σας. Θα κάνω μια ακόμα προσπάθεια να πάω από την υπηρεσία μήπως μπορέσουν να μου δώσουν επιπλέον στοιχεία και εάν χρειαστεί θα επανέλθω.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα