Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπαίθριο μπαρ και οικοδομική άδεια


Recommended Posts

Συνάδελφοι, να ρωτήσω κάτι, θέλει ένας πελάτης μου να κάνει υπαίθριο μπαρ σε τεμάχιο εκτός σχεδίου, καθώς και ένα στεγασμένο χώρο (30τμ), όπου θα είναι η κουζίνα και τα λουτρά. Οι αποστάσεις από τα όρια της ιδιοκτησίας λόγω παρεκκλίσεων είναι στα 5μ.

 

Έχω κάποια ερωτήματα

 

1)      Επιτρέπεται η κατασκευή υπαίθριου μπαρ, καθώς στον ΝΓΟΚ, δεν έχω βρει κάτι. Σαν τι θα το περάσω;; Από το βιβλίο της Λεμπέση σχετικά με τις χρήσεις κτηρίων και εγκαταστάσεων, στα μπαρ, αναφέρει ότι δεν προβλέπεται η κατασκευή υπαιθρίων μπαρ στους ακάλυπτους χώρους από το άρθρο 17 του ΓΟΚ και μιλά για το Εγγραφο 17154/01 ΔΟΚΚ. Το έχει κανείς, ώστε να δω σε τι αναφέρεται;; στην περίπτωση που δεν επιτρέπεται, σκέφτηκα να το στεγάσω, με κάποιο στέγαστρο (μετράει δόμηση + καλυψη) ή να του βάλω πέργκολα ώστε να ορισθεί ο χώρος και η χρήση.

 

2)      Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες προδιαγραφές σχετικά με τα λύματα, δηλαδή απαιτείται επεξεργασία λυμάτων ή το αντιμετωπίζω σαν μια κατοικία (υπόψη ότι θα γίνει σε παραθαλάσσια περιοχή, σε απόσταση 300μ από την θάλασσα).

 

3)      Στο όριο με όμορη ιδιοκτησία, θέλει ο πελάτης μου να ξεκινά πέργκολα και από κάτω να υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα. Επιτρέπεται εντός του δ;; Βάσει του άρθρου 17 του ΝΓΟΚ, δεν αναφέρει ότι επιτρέπεται, ωστόσο, υπάρχει το Εγγρ. 29457/8-07-2004, που αναφέρει ότι μπορεί να εκτείνεται ως το όριο, εφόσον περάσει από ΕΠΑΕ. Τελικά τι ισχύει;;

    

4)      Στην περίπτωση όπου έχει και μουσική, υπάγεται στα κέντρα διασκέδαση, οπότε απαιτούνται συμπληρωματικά επιπλέον δικαιολογητικά, όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ 3106/Β/2013;;

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε ρώτησε στην Δ/νση Υγιεινής αν είναι εφικτό αυτό που σκοπεύεις να κάνεις, τις προδιαγραφές, τη σχετική νομοθεσία και πως θα πάρεις άδεια λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

απο τον Παπαδακη,

 

δες εδω στο "15"

 

και περισσοτερα στην αναζητηση

 

https://epoptes.wordpress.com/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%B1/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD/%CE%B11%CE%B285771983-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-37/

 

ερχονται και αλλαγες

[αποσπασμα απο αυτο]

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500112922

 

Μέχρι σήμερα για τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος απαιτείται προέγκριση σχετικά με την τήρηση όρων ασφαλούς λειτουργίας. Εξαίρεση αποτελούσαν μόνο οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες. Πλέον επιτρέπεται και σε άλλες εταιρικές μορφές (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ) να λειτουργούν καταστήματα χωρίς προέγκριση.
    Μέχρι σήμερα δεν είναι εφικτή η μετατροπή μιας ΟΕ σε ΕΕ. Πλέον επιτρέπεται η μετατροπή, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι επενδυτές να περιλάβουν στο εταιρικό σχήμα νέους ενδιαφερόμενους. Διευκολύνεται, έτσι, η ανάπτυξη συνεργασιών και η αύξηση του μεγέθους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
   

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα μίλησα με το υγιεινής της περιοχής μου, σχετικά με  τις προδιαγραφές...μου ανέφεραν ότι ο όρος ανοικτός μπαρ δεν υπάρχει σαν έννοια από την στιγμή που θα σερβίρει ποτά και οτι θα πρέπει να σφραγίζει...εαν δεν σερβίρει να είναι ανοικτό, ως θεσεις αναπαυσης των ατομων...επιπλέον θέλει διάγραμμα ροής, 3 κατοψεις για την αδεια λειτουργιας, ενεργητική πυροπροτασία, κτλ...να ρωτήσω σχετικά με την πέργκολα, γνωρίζει κανεις αν μπορεί να κολλάει στα πλαινά όρια ή θα πρέπει να απέχει Δ;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.