Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

#astrah

Πιθανόν να υπάρχουν αλλά προσωπικά δεν έχω κάτι στα χέρια μου!

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Επανέρχομαι στο θέμα...

Ένας ηλεκτρικός πίνακας μπορεί να καεί μόνο από βραχυκύκλωμα λόγω χαλαρών συνδέσεων;

Θέλω να πω, άλλοι παράγοντες όπως υγρασία δεν μπορούν  να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα;  Αναφέρομαι σε πίνακες που μπορεί να είναι σε υπόγειο χώρο.

Επίσης, ένα άλλο ερώτημα είναι : Μόνο από βραχυκύκλωμα μπορεί ένας ηλεκτρικός πίνακας να "πάρει φωτιά" ;

Δημοσιεύτηκε

η χαλαρή σύνδεση δεν προκαλεί βραχυκύκλωμα αλλά αύξηση της αντίστασης επαφής με αποτέλεσμα αυξημένες τοπικές απώλειες ενέργειας στην σύνδεση μέχρι η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλέσει ανάφλεξη. Ένας πίνακας μπορεί να πάρει φωτιά και από μια κρουστική υπέρταση που κατέστρεψε ένα κακοπροστατευόμενο απαγωγό υπερτάσεων ή ένα  rcd

Δημοσιεύτηκε (edited)

Υπάρχει και η αστοχία υλικού πχ μία ασφάλεια δεν ανοίγει την επαφή όπως πρέπει με αποτέλεσμα τη δημιουργία τόξου και ενδεχομένως πυρκαγιάς. Σπάνιο φαινόμενο αλλά συμβαίνει.

Υποθέτω και από ανάποδη σύνδεση μία L+N ασφάλεια να κολλήσει και να μην ανοίξει σε υπερένταση με τελικό αποτέλεσμα την ανάφλεξη.

Edited by stayros
  • Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.