Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρυθμίσεις οφειλών για όσους χρωστούν έως 30.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία


basgoud

Recommended Posts

Αυτό αναφέρει η Εφημερίδα Καθημερινή επισημαίνοντας ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται ο αρμόδιος υφ. Εργασίας Τ. Πετρόπουλος προβλέπει μεταξύ άλλων μια σειρά από αντικειμενικά κριτήρια βάσει των οποίων θα αξιολογείται ο κάθε οφειλέτης, όπως είναι το ύψος του χρέους, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δημιουργήθηκε η οφειλή, αλλά και η προοπτική της επιχείρησης.

 

Μάλιστα, η ρύθμιση θα αξιολογείται και ενδεχομένως να επανακαθορίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διαπιστώνεται αν οι αρχικές συνθήκες εξακολουθούν να υφίστανται. Παράλληλα, θα ελέγχεται ενδελεχώς εάν κάποιο μέρος της οφειλής δεν είναι πραγματικό ή επιβλήθηκε μέσω προσαυξήσεων χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

Στο τραπέζι παραμένει η πρόβλεψη για «πάγωμα» των οφειλών σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας με μόνη προϋπόθεση να καταβάλλονται στην ώρα τους οι τρέχουσες εισφορές. Αν και οι επικεφαλής των δανειστών ξεκαθάρισαν ότι τέτοιες κινήσεις αντιστρατεύονται την προσπάθεια δημιουργίας κουλτούρας πληρωμών, από το υπ. Εργασίας επισημαίνουν ότι αν χαθεί το στοίχημα της είσπραξης των τρεχουσών εισφορών, ο ΕΦΚΑ κινδυνεύει με κατάρρευση.

 

Στον σχεδιασμό προβλέπεται επίσης και το σενάριο για «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών με ανάλογη μείωση των μελλοντικών συντάξεων για όσους χρωστούν στον ΟΑΕΕ και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις, υπό την προϋπόθεση, για παράδειγμα, ο οφειλέτης να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 25 χρόνια ασφάλισης, ή τα χρέη να έχουν δημιουργηθεί εντός κρίσης.

 

Παραλλαγή του σεναρίου αυτού αφορά όσους βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης και προβλέπει την αποπληρωμή του συσσωρευμένου χρέους μέσω αναλογικής παρακράτησης της χορηγούμενης σύνταξης για χρονικό διάστημα μέχρι και την πλήρη αποπληρωμή του χρέους.

 

Πηγή: http://www.asfalisinet.gr/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

το ποιο σωστο και ισως δικιο θα ηταν να παγουσουν τα ποσα που αφορουν την συνταξη τα επικουρικα και τα εφαπαξ για οσα χρωστουμενα θελει ο καθενας ... αυτο θα πρεπει να ειναι μόνιμο μετρο αλλα με παραλληλη μειωσει των τρεχουσων εισφορων κατα την γνωμη σωστα συνδεονται με τα καθαρα εσοδα . ισως θα επρεπε να ειναι χαμηλοτερα σε αυτους που δεν εχουν καθολου εισοδημα ... επισης δεν θα επρεπε να υπαρχουν κατηγοριες ασφαλισμενων οπως μηχανικοι δικηγοριο κ.α. ολοι τα ιδια και οποιος θελει και αν υπαρχει ας πληρωνει επιπλεον καποιο επικουρικο επαγγελματικο ταμειο εθελοντικα , αν βρεθει τετοιο κοροιδο ή οποιος θελει ας κανει και ιδιοτικη ασφάλιση για συνταξη... 

φυσικα προηποθεσει ειναι να υπαρξει ελεγχος και του εισοδηματος των περασμενων χρονων 

Link to comment
Share on other sites

ας κανουν  μια ρυθμιση για αποπληρωμή σε 1500 χρονια όπως

εκανε ο δημος φυλης με το ελληνικο δημοσιο , ρυθμιση  για 2000  χρονια :smile:

Link to comment
Share on other sites

Η όποια ρύθμιση αποφασισθεί θα πρέπει να εγκριθεί και από τον εξωτερικό παράγοντα. Γενικά οι ρυθμίσεις χρεών προκειμένου να τρέξουν και να αποδώσουν τα αναμενόμενα θα πρέπει να υποστηρίζονται και από τη γενική οικονομική κατάσταση. Με τα δεδομένα που επικρατούν στη χώρα μας , η όποια μορφή ρύθμισης επιλεγεί πιθανότατα θα είναι αποτυχημένη σε σχέση με τους διακηρυγμένους σκοπούς για την επιλογή της . Βέβαια αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι επωφελής για κάποιους που οφείλουν .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.