Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υλικό για σανίδες περίφραξης μάντρας κατοικίας


Giotis T

Recommended Posts

Και τα 3 υλικά που ρωτάς θέμα σχήματος χρώματος και μορφολογίας δεν υπαρχει διότι υπαρχει και μπορεί να ζητηθεί ότι κριθεί αναγκαίο από την αρχιτεκτονική μορφή του κτιρίου.

 

Οπότε αφού το βασικό κριτήριο επιλογής είναι η ανάγκη συντήρησης και συμπεριφοράς στον χρόνο ζωής ενός σπιτιού τότε θα σου έλεγα το αλουμίνιο.

Χρώματα και σχήματα  υπάρχουν εκατοντάδες. Αλλα είναι σημαντικό και μη το υποτιμήσεις οι συνδέσεις  και η στερέωση του (που φθείρονται ξέχωρα από το βασικό υλικό) να είναι οι κατάλληλες και όχι φτηνιάρικες που θα σκουριάσουν ή θα φθαρούν στα πρώτα 5 με 7 χρόνια.

 

Φυσικά και ανάλογα πόσο ανάγκη έχεις το υλικό να έχει αντίσταση σε θέματα διαβρώσεων να γνωρίζεις ότι και το αλουμίνιο έχει διάβρωση αλλα υπάρχουν και διαφορές ποιότητες για αυτό. (πχ αλουμίνιο είναι και μια απλή πόρτα αλουμίνιο αλλά και τα φτερά ενός αεροπλάνου… άσχετο φυσικά οι μηχανικές δυνατότητες τους ενός με το άλλο).

 

Αν κάνεις επιλογή λοιπόν αλουμινίου και προτιμήσεις προφίλ τότε να είναι εμποτισμένο μέσα έξω πριν την τελική στρώση βαφής του. Συνήθως οι καλές εταιρίες στα βασικά χρώματα του καταλόγου τους έχουν τον εμποτισμό μέσα έξω αλλα όταν διαλέξεις άλλο χρώμα από τα βασικά (3-4) τότε οι πιθανότητες εμποτισμού μέσα έξω είναι από ελάχιστες έως ασήμαντες αν δεν το ζητήσεις.

 

Για ιδιαίτερα μερακλίδικη εφαρμογή αν θες θα πρέπει ο τοποθετητής να μέτρηση με ακρίβεια τελικής τοποθέτησης, να γίνουν οι αναγκαίες οπές στήριξης ή διαμόρφωσης του τελικού σχήματος στο άβαφο ακόμα προφίλ αλουμινίου και μετά να γίνει ο εμποτισμός και η βαφή.

 

Ότι δεν έχει εμποτιστεί και είναι αρχική μορφή του μετάλλου έχει στο χρόνο μικρότερη αντοχή φθοράς φυσικά πάντα ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες της θέσης του ακινήτου σου.

 

Μη ξεχνάς ότι η ανθεκτικότητα στον χρόνο εξαρτάται ναι μεν αρχικά από το βασικό υλικό επιλογής (ας πούμε είναι το Α) αλλα μέχρι να φτάσεις το Ω είναι όλα τα υπόλοιπα γράμματα που άπτονται της εφαρμογής και τελικής τοποθέτησης του υλικού τα οποία έχουν την ίδια και πολλές φορές μεγαλύτερη σημασία από το αρχικό υλικό.

Ο πιο αδύνατος κρίκος σπάει πρώτα σε μια αλυσίδα.

 

Αυτά τα βασικά για ξεκίνημα και μίλησε με τον επιβλέποντα του έργου σου που έχει πιο σφαιρική εικόνα για αυτό.

Υπάρχει κάποια αδρή εκτίμηση σχετικά με το πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να αντέξει μια σανίδα περίφραξης αλουμινίου στο χρόνο και στον ελλαδικό ήλιο; Ρωτώ για τα βασικά χρώματα και για εμποτισμό δύο πλευρών πάντα.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το συνθετικό είχα αρχικά στο μυαλό μου, αλλά πολλοί μιλούν για σύντομη στρέβλωση από τον ήλιο και σχετικά προβλήματα...

 

 

Από ό,τι καταλαβαίνω δηλ. το φυσικό έχει κυρίως θέμα με τον ήλιο κι όχι με βροχή και υγρασία...

Το teak oil το προστατεύει σχετικά;

Ευχαριστώ.

 

Και με το νερο εχει θεμα το ξυλο, αλλωστε η υγρασια του δεν ειναι σταθερη, και με τον ηλιο.

Το teak oil κανει τη δουλεια του... :wink:

Και το προστατευει και το συντηρει και ζωντανευει τα νερα του και το κοστος του ειναι αστειο.

Ακομα και σε λαδι marine χρησης να πας (για σκαφη κτλ), που ειναι γενικα αρκετα ακριβα, παλι οικονομικοτερο ειναι απο ενα καλο βερνικι και δεν απαιτει καποια σοβαρη προετοιμασια της επιφανειας.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάποια αδρή εκτίμηση...

 

Στο έχω γράψει… όσο ο χρόνος ζωής ενός σπιτιού (αν η εφαρμογή είναι 100% σωστή αρα πολύ καλή)

Αν όχι τα πάντα ρει… τα 10 – 30 χρόνια με απλά καλούτσικη έως καλή εφαρμογή και επιλογή υλικού ανάλογα την περιοχή το έχεις 

 


 

Θα σου πω μια κουβέντα που ελπίζω να κατανοήσεις τι εννοώ.

Δεν είναι η αξία του κάθε υλικού που το καθίστα το πιο κατάλληλο για την δόμηση….αλλά η εφαρμογή του και η αξιοποίηση του είναι το σημαντικότερο από όλα.

Θα σου δώσω ένα ακραίο παράδειγμα… το χρυσάφι είναι το πιο ακριβό υλικό στη φύση. Φτιάξε λοιπόν ένα σπίτι από χρυσάφι…

Τι θα είναι?μια βλακεία και μισή.

Αντίθετα η πέτρα είναι το πιο ευτελές υλικό στη φύση…. Το ξέρεις όμως και μόνος σου ότι μπορείς να φτιάξεις υπέροχα κτίρια με πέτρα….

Άρα η εφαρμογή και ο αρμονικός συνδυασμός και σχεδιασμός αλλάζει τα πάντα σε αυτό το ζήτημα.

 

Εσυ τώρα αναζητάς το βασικό υλικό και εγώ σου τονίζω ότι οι βίδες που θα βάλουν αν δεν είναι inox ή οι οπές και τα κοψίματα στο υλικό αν δεν έχουν εμποτιστεί θα είναι αυτά που θα παραδώσουν πνεύμα πιο νωρίς 

 

Η βασική διαφορά όμως και το ατού του ξύλου είναι ότι το αλουμίνιο όταν φανεί φθορά κλπ είναι άσχημο ενώ το ξύλο σε πολλές περιπτώσεις ομορφαίνει ωριμάζοντας.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καταλήγουμε λοιπόν στην βασική αρχή της Ανθεκτικότητας που είναι η μελέτη εφαρμογής με βασική αρχή την πρόσβαση στην συντήρηση και τις λεπτομέρειες. Πχ 

 

το teak oil είναι διαβρωτικό σε 312 ή 316. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει η συντήρηση με teak oil (υπάρχουν διαβαθμίσεις προστασίας) στο οποιοδήποτε ξύλο (υπάρχουν διαβαθμίσεις ανθεκτικότητας ακόμα και στα καλύτερα). Ας λύσουμε όμως το πρόβλημα του φίλου μας 

 

Το βασικό πρόβλημα είναι η στήριξη των ορθοστατών. Αν γίνει σε σκυρόδεμα τότε κοιτάμε για κλασσικά προβλήματα διάβρωσης με μηδενική επικάλυψη. Αν μάλιστα γίνει με την λογική ποντάρουμε ενα Φ8 και το συγκολλούμε την κάτσαμε την βάρκα. Μπορεί λοιπόν να αντέξει το ξύλο, το αλουμίνιο κλπ και να πάμε απο το βλήτρο ή καλύτερα να εκτιναχθεί το κόστος συντήρησης της μάντρας απο κάτι που θεωρήσαμε απλό. Εχω κάνει αυτοψία σε πανάκριβα στηθαία INOX+Frozen σε ξενοδοχείο που έφυγαν κάτω κυριολεκτικά απο τα βλήτρα στους ορθοστάτες.

 

ξεκινάμε λοιπόν ρωτώντας τον φίλο για τον τύπο της βάσης στην οποία θα στηριχθεί η μάντρα.

Link to comment
Share on other sites

..........

ξεκινάμε λοιπόν ρωτώντας τον φίλο για τον τύπο της βάσης στην οποία θα στηριχθεί η μάντρα.

Αν κατάλαβα καλά την ερώτηση, η περίφραξη με τους ορθοστάτες θα στηριχθεί σε βάση (μάντρα) σκυροδέματος στην οποία θα υπάρχει κι επικάλυψη μαρμάρου.

 

Σας ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας και τη βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Πάμε λοιπόν. Ερώτηση 1. Που ακριβώς είναι η κατασκευή. Συντεταγμένες στο Google map θα βοηθήσουν. 

Link to comment
Share on other sites

Με την ευκαιρία μία ερώτηση: μπορεί να χρησιμοποιηθεί -απλό συνηθισμένο, αυτό των αγροτεμαχίων- συρματόπλεγμα (είναι θέμα γούστου), χωρίς ορθοστάτες για άνοιγμα 10 μέτρων;

Link to comment
Share on other sites

Με την ευκαιρία μία ερώτηση: μπορεί να χρησιμοποιηθεί -απλό συνηθισμένο, αυτό των αγροτεμαχίων- συρματόπλεγμα (είναι θέμα γούστου), χωρίς ορθοστάτες για άνοιγμα 10 μέτρων;

 

ΝΟ. 

Link to comment
Share on other sites

Πάμε λοιπόν. Ερώτηση 1. Που ακριβώς είναι η κατασκευή. Συντεταγμένες στο Google map θα βοηθήσουν. 

Άργησα να απαντήσω λόγω απουσίας..

Η κατασκευή είναι στη Λάρισα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.