Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας ιδιοκτησιών-εισφορών σε τοπογραφικό για έκδοση οικοδομησιμότητας.


Recommended Posts

Για τη χορήγηση οικοδομησιμότητας σε οικόπεδο εντός σχεδίου που δεν έχει γίνει κύρωση της Π.Ε.,ζητείται απ την πολεοδομία στο τοπογραφικό που θα συνταχθεί,να υπολογίσω και να παρουσιάσω σε μορφή πίνακα τα εξής:

 

α)Εμβαδό Ιδιοκτησιών

β)Ρυμοτομούμενο τμήμα Ιδιοκτησιών

γ)Καθαρό εμβαδό Ιδιοκτησιών

δ)Εισφορά σε γη και χρήμα Ιδιοκτησιών

 

Απορίες:

 

α)Το εμβαδό κάθε άγνωστης ιδιοκτησίας το υπολογίζω με βάση υλοποιημένα όρια και χωρίς να έρθω προφανώς σε επικοινωνία με τον αντίστοιχο ιδιοκτήτη για να μου υποδείξει τα όρια?

 

 

Τα β) και γ) προκύπτουν αφού συμβουλευτώ από τη μελέτη που εχει γίνει,τις συντεταγμένες των σημείων τομής οριογραμμών και Ρ.Γ. του Ο.Τ.

 

δ)Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του πίνακα της Π.Ε. απο τον μελετητή,πώς μπορώ να γνωρίζω τα εμβαδά που είχαν οι ιδιοκτησίες στις 10-3-82?

 

Και τέλος πάντων,γιατί τα ζητάει όλα αυτά η πολεοδομία,εφόσον θα είναι ημιτελή πριν ολοκληρωθεί η μελέτη?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

α) Ως επι των πλείστων ναι. Αν βρεις κανέναν όμορρο εκεί, να σου τα υποδείξει ή να σου δώσει συμβόλαιο ή τοπογραφικό έχει καλώς . ( αν είσαι τυχερός )

 

δ) Θα ψάξεις τους γείτονες για συμβόλαια ή από το υποθηκοφυλακείο. (αν έχεις την υπομονή)

 

Γιατί δεν τους κοστίζει τίποτα... ;) και γιατί έχει πλάκα να μας τρέχουνε .

Link to comment
Share on other sites

ακομα και αν δεν εχει γινει η κυρωση, στο δημο μπορει να εχουν πινακες απο τις προτασεις του μελετητη.. εχεις ρωτησει???

Link to comment
Share on other sites

ακομα και αν δεν εχει γινει η κυρωση, στο δημο μπορει να εχουν πινακες απο τις προτασεις του μελετητη.. εχεις ρωτησει???

 

Ναι,στο Δήμο έχει γίνει η πρώτη ανάρτηση των στοιχείων και αναμένεται η δεύτερη.Αλλά και πάλι λείπουν στοιχεία απο κάποιους ιδιοκτήτες και αναμένονται και ενστάσεις.....Γι αυτό ρωτάω τι νόημα θα έχει ο πίνακας αυτός εφόσον είναι κατι προσωρινό...Την απάντηση μαλλον την έδωσε ο φίλος thomas....Τρέξιμο χωρίς ουσία.....

Link to comment
Share on other sites

σε οτι αφορα τη δικη σου ιδιοκτησια τι περιπου γινεται??? σου παιρνει παραπανω εισφορα σε γη ή χρωστας κατι ακομα, βασει του πρωτου αυτου πινακα???

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει αναρτηθεί ακόμα η εισφορά σε γη και χρήμα,απλα έχει καταγραφεί το εμβαδό συμβολαίου,το εμβαδό κτηματογράφησης του μελετητή,η χρήση του κτίσματος και άλλα στοιχεία που αφορούν τα ποσοστά συνιδιοκτησίας κ.λ.π.Τι μου προτείνετε,να περιμένω και τη δεύτερη ανάρτηση όπου θα αναγράφεται και η εισφορά ή να προχωρήσω στο φλου....Την οικοδομησιμότητα τη χρειάζομαι για νομιμοποίηση αυθαιρέτου by the way...

Link to comment
Share on other sites

Αν επιτρεπεται, σε ποια περιοχη ειναι??? Αν η νομιμοποιηση ειναι για αγοροπωλησια, ειδικα αν υπαρχει και τραπεζικο δανειο στη μεση, τοτε δεν θα μπορεσεις να την καθυστερησεις. Αλλοιως αν δεν ειναι βιαστικο καθυστερησε το.. Παντως οπως και να εχει, τις απαιτουμενες εισφορες μπορεις να τις υπολογισεις και μονος σου απο τους πινακες αναλογα α ή β κατοικια και να παρεις οικοδομησιμοτητα.. Το προβλημα σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι μπορει να καθυστερηση αρκετα η εκδοση της και οτι θα εχεις κατα πολυ μεγαλο ποσοστο υποχεωτικο δ μπορει και απο ολες τις πλευρες.. Αναλογα την περιπτωση και το ποσο χρωστας εσυ και τα υπολοιπα του ΟΤ

Link to comment
Share on other sites

Μήπως με τα στοιχεία αυτά η Υπηρεσία κατοχυρώνει την διαδικασία για να σου δώσει άδεια οικοδομής πριν κυρωθεί η πράξη εφαρμογής;

Πιθανόν από την ιδιοκτησία σου να προκύπτει εισφορά που να αντιστοιχεί σε νέο οικόπεδο και να σου δώσει οικοδομησιμότητα για συγκεκριμένο τμήμα του οικοπέδου.

Μπορεί για διάφορους λόγους να μη σου δώσει οικοδομησιμότητα, για αυτό πρέπει να έχει πλήρη εικόνα του οικοπέδου.

Το ότι παίρνεις οικοδομησιμότητα πριν την πράξη εφαρμογής είναι κατ΄αρχήν πλεονέκτημα υπέρ σου. Το χειρότερο ήταν να έλεγε περίμενε 2-3-4 χρόνια την ολοκλήρωση της πράξης.

Link to comment
Share on other sites

μονο 2-3-4 χρονια??? Πολυ λιγα λες.. Αλλα εξαρταται για πια δουλεια ακριβως θες ην οικοδομησιμοτητα.. Γι'αυτο ρωταω που ειναι και για πια δουλεια ακριβως χρειαζεται.. Υπαρχουν περιπτωσεις που ειναι απαραιτητο και αλλες που μπορει να περιμενει..

Link to comment
Share on other sites

Όπως έγραψα και παραπάνω,ένα απο τα πολλά δικαιολογητικά για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτου είναι και η βεβαίωση οικοδομησιμότητας ή απλά οικοδομησιμότητα του οικοπέδου.

 

Όσον αφορά την εισφορά σε γη και χρήμα,φυσικά και μπορώ να την υπολογίσω για το οικόπεδό μου,καθώς έχω και τους τίτλους προ του '83.Το ερώτημά μου είναι πώς και γιατί να κάνω αυτή τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα οικόπεδα του Ο.Τ. για τα οποία κιόλας δεν έχω αρκετά στοιχεία,δεν είναι δυνατόν door to door να τα συγκεντρώσω,να τους πείσω να μου τα δώσουν,δεν πληρώνομαι και γι αυτό...Ουσιαστικά είναι ακριβώς αυτό που κάνει ο μελετητής για τη Π.Ε.

 

Έχω την εντύπωση και διορθώστε με αν κάνω λάθος,οτι σε όλες τις περιοχές που έχουν ενταχθεί σε Σχέδιο Πόλης και δεν έχει κυρωθεί η Π.Ε.,για να βεβαιωθεί η πολεοδομία οτι κάτι θα εφαρμοστεί με τους όρους της μελέτης,ζητείται η οικοδομησιμότητα του οικοπέδου.Δεν μπορεί να περιμένουμε την κύρωση της Π.Ε.......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.