Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα


Recommended Posts

Γεια σας,

Είμαι συνάδελφος μηχανικός αλλά όχι τοπογράφος. Μένω στην επαρχία και έχω ένα οικόπεδο έκτασης 850 τμ. Τα τελευταία 7 χρόνια έχει γίνει μερική ΠΕ στην περιοχή εκεί, όπου από τα 850 τμ το οικόπεδο μου γίνεται 450 τμ (υπόψην δεν μου έχει βγάλει εισφορά σε γη ή σε χρήμα επειδή έχει γίνει λάθος στο όνομα του ιδιοκτήτη κι έχω κάνει ένσταση όπου έχω καταθέσει συμβόλαια κ τίτλους ιδιοκτησίας για αλλαγή του ιδιοκτήτη). Τα υπόλοιπα είναι δρόμοι, πάρκο κλπ. Εμένα με ενδιαφέρει να πάρω ρεύμα και να το περιφράξω έτσι ώστε να το έχω είτε για δική μου χρήση είτε για να το νοικιάσω. Μου είπαν να πάρω οικοδομησιμότητα και στη συνέχεια να βγάλω μια άδεια για να τοποθετήσω μια πρόχειρη κατασκευή (προκατ).

α)Συμφωνείτε με αυτό το σκεπτικό;

β)Επίσης με συμφέρει να πάρω από τώρα οικοδομησιμότητα ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η ΠΕ;

γ) Το ότι χάνω σχεδόν 400 τμ μπορώ να κάνω τίποτα διορθωτικό τώρα ή πρέπει να περιμένω υποχρεωτικά την ολοκλήρωση της ΠΕ;

Κάποια άλλη συμβουλή;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

α)Δ/Γ-Δ/Α

β)Θα έχεις μειωμένο Σ.Δ. αν πάρεις τώρα.Στην άλλη περίπτωση που περιμένεις,δεν ξέρεις πότε θα κυρωθεί η Π.Ε.

γ)1.:Ένσταση

2.:Δεν κάνεις τίποτα και περιμένεις αποζημίωση από το Δήμο για την παραπάνω επιφάνεια που ρυμοτομείται αναλογικά με την αρχική επιφάνεια του γηπέδου σου.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς μερική πράξη εφαρμογής??? (Ολίγον .... έγκυος δεν υπάρχει)

Ο μόνος τρόπος για να πάρεις ρεύμα αλλά εργοταξιακό

Για τα τμ που χάνεις εάν γίνεται (αυτό θα το δεί κάποιος συνάδελφος τοπογράφος της περιοχής σου) θα κάνεις ένσταση.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το εμβαδόν που χάνεις είναι σίγουρα περισσότερο από την υποχρεωτική εισφορά σε γη (που θα στην υπολογίσουν όταν κάνεις δήλωση ιδιοκτησίας), μάλλον θα γίνει συμψηφισμός με την εισφορά σε χρήμα. Για την οικοδομησιμότητα και το ρεύμα να προχωρήσεις αλλά να προβλέψεις πού θα κάνεις μελλοντικά την προσθήκη, όταν γίνει η κύρωση της Πράξης και θα έχεις ξεκάθαρο οικόπεδο και συντελεστή δόμησης. Δεν είναι απαραίτητο να φτιάξεις λυόμενο, μπορείς να φτιάξεις και κανονική οικοδομή και βεβαίως να πάρεις κανονική σύνδεση στη ΔΕΗ, εφόσον βέβαια κατασκευάσεις νόμιμα την οικοδομή σου.

Ως προς τη μερική Πράξη Εφαρμογής, για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον, να δηλώσεις με τη δήλωση ιδιοκτησίας και τυχόν άλλη ιδιοκτησία σου στην περιοχή ώστε να υπολογιστούν συνολικά οι υποχρεώσεις σε γη και χρήμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλύφθηκες από τις απαντήσεις των συναδέλφων, εγώ απλά θα ήθελα να τονίσω πως η κύρωση της πράξης εφαρμογής μπορεί να καθυστερήσει πολύυυυυυυ :), λάβε το υπόψην σου λοιπόν σε περίπτωση που θες να εκμεταλλευτείς το οικόπεδο σου. Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.