Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπαζοκεφαλια περι θερμανσης


kusta80

Recommended Posts

Αγαπητοι συναδελφοι:

 

Έχουμε διαμέρισμα 140 τ.μ. με και μικροτερη γκρσονιερα 17 τ.μ που θερμαινονται και τα δυο απο λεβητακι 24 kw, εχοντας το καθενα αυτονομια με δικο του θερμοστατη.

Τελευταια ο ιδιοκτητς θεωρησε οτι πρεπει να κανει ενα συστημα (και το οποιο εγκατεστησε) ωστε ποτέ να μην θερμαινονται και τα δυο ταυτογχρονα αλλα εναλλαξ.

Έτσι, π.χ. ενω λειτουργει ο λεβητας για το ενα διαμερισμα, αν στο αλλο ανοιξει ο θερμοστατης, δεν θα θερμανθει μεχρι να κλεισει ο θερμοστατης του πρωτου.

Αυτο δημιουργει προβληματα γιατι αν εχουν και τα δυο απαιτηση για θερμανση σχεδον ταυτογχρονα, ο δευτερος θα περιμενει αρκετη ωρα να θερμανθει, χανοντας αρκετη θερμοκρασια ο χωρος (μπορει και 2 βαθμους π.χ.) δημιουργωντας εντασεις μεταξυ των κατοικων των δυο διαμερισματων.

 

Θεωρειτε, οτι με αυτο τον τροπο γινεται εξοικονομιση ενεργειας?

 

Ο ιδιοκτητης θεωρει οτι το λεβητακι ειναι μικρο για να λειτουργει ταυτογχρονα και για τα δυο διαμερισματα και ετσι θεωρει καταναλωνει λιγοτερο δημιουργωντας το λειτουργια εκ περιτροπης. 

 

Αναμενω σχολια και αποψεις!

Link to comment
Share on other sites

Να το ξηλώσει χθες το σύστημα που έβαλε.

Οικονομία δεν κάνει σίγουρα.

 

Αν το λεβητακι δεν επαρκεί εκτός από τους υπολογισμούς που μπορούν να γίνουν (θερμίδες σώματα κτλ) υπάρχει και ο πολύ απλός τρόπος να το δει κάποιος σε μια εγκατάσταση που λειτουργεί..... Σε μια κρύα ημέρα μπορεί ο λέβητας να φτάσει του 70 75 βαθμούς από τους 10 που ξεκινάει σε λογικό χρόνο (30-40 λεπτά) και με τα δύο διαμέρισματα ανοιχτά; αν ναι τότε μια χαρά είναι.

 

Ακόμα πάντως και να μην επαρκεί δεν νομίζω πως η εκ περιτροπής καλή θέρμανση είναι καλύτερη από την μέτρια συνεχή θέρμανση.

 

Το θέμα μπλέκεται μόνο αν το χρειάζεται και για ζνχ αλλά δεν αναφέρεις κάτι.

 

Επίσης το λεβητακι είναι απλό ή συμπύκνωσης;

 

Επίσης μήπως νομίζει πως είναι μικρό γιατί έχει μικρό κυκλοφητη και με όλα τα κυκλώματα ανοιχτά δεν μπορεί να δώσει την απαιτούμενη παροχή;.

Edited by deathlok
Link to comment
Share on other sites

Τι να πρωτοπιάσουμε !!!!! 

 

Εσύ φαντάζομαι ότι είσαι ο ενοικιαστής ενός απο τα 2 διαμερίσματα?? Η απλά αναφέρεις την περίπτωση ???

 

Σημαντικό : Αν μιλάμε για εγκατάσταση Φ.Α. με το λεβητάκι (δεν αναφέρεις τίποτα) είναι παράνομη η λειτουργία του για 2 διαφορετικά διαμερίσματα.....

 

Ποιος είπε ότι γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας ??? Αν δεν το χρησιμοποιείς και καθόλου , εκεί να δεις εξοικονόμηση. Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε !!!

Edited by jobous
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον ας ξεκινησω να απαντω στις αποριες:   :)

 

Το λεβητακι (συμπηκνωσης) χρησιμοποιειται για ΖΝΧ μονο στη γκαρσονιερα των 17τ.μ. (για κανα 10λεπτο τη μερα), ισα ισα να κανει το μπανιο του ο τυπος που μενει εκει.

Ο ιδιοκτητης μενει στο μεγαλο διαμερισμα των 140 τ.μ.. (στο μικρο μενει ο γιος του για αυτο και χρησιμοποιειται το ιδιο λεβητακι)

 

Ο ιδιοκτητης θα ηθελε να του το αποδειξω με καποιο τροπο οτι ειναι λαθος αυτο το συστημα (γιατι του το λεω καιρο και αυτος επιμενει). Εγω εχω καταλαβαιε οτι λειτουργει σχεδον συνεχεια το λεβητακι ετσι γιατι μεχρι να ζεστανει την μια απαιτηση, δημιουργειται η αλλη κ.ο.κ.

 

Ας πουμε οτι οι θεμριδικες απαιτησεις ειναι 25000 θερμιδες + 3000 θερμιδες.

 

Τι αλλο?

Εγω του εχω πει οτι η καταναλωση του λεβητα υπολογιζεται ανα ωρα και με αυτο το συστημα που εχει κανει λειτουργει περισσοτερες ωρες--> περισσοτερη καταναλωση.

Εκεινος θεωρει οτι ετσι οπως το εκανε, ο λεβητας δουλευει πιο 'ξεκουραστα' οποτε εχει χαμηλοτερη καταναλωση.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

 

Η βασική ερώτηση είναι η εξής : Το θερμικό φορτίο (συνολικό και επιμέρους) τελικά ποιο είναι ??? Γιατί πρέπει να δεις το φορτίο για να πεις αν φτάνει η ισχύς του λέβητα και για τα 2 φορτία  ή όχι. Όχι με το ας πούμε , έτσι δεν γίνεται. 

Αααα μιλάμε για δισωλήνιο σύστημα (χωρίς εξισορρόπηση)??

 

Ο λέβητας θα λειτουργεί όσο δέχεται εντολή και θα αυξομειώνει την ισχύ του ανάλογα το φορτίο. Δεν λειτουργεί σταθερά (αναλογικός καυστήρας).

Edited by jobous
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι δισωληνιο το συστημα.

Η γκαρσονιερα κατασκευαστηκε πολυ μετα του μεγαλου διαμερισματος.

Link to comment
Share on other sites

Εκεινος θεωρει οτι ετσι οπως το εκανε, ο λεβητας δουλευει πιο 'ξεκουραστα' οποτε εχει χαμηλοτερη καταναλωση.

 

Να του πεις πως ο λέβητας δεν είναι ΜΕΚ με "επιβάρυνση κατανάλωσης" όσο ανεβαίνουν οι στροφές...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.