Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τελειώνει η παντοκρατορία για τα οδικά έργα στην Ελλάδα


Engineer

Recommended Posts

Από την αρχή σε εταιρεία αναφερόμουν.

 

το ατομικά το είπα σε αντιδιαστολή με την κατάσταση σε εθνικό επίπεδο.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ειμαστε σε θεση να κανουμε high tech engineering σε μεγαλη κλιμακα, george, δυστυχως ουτε η Ελλαδα σαν συστημα το βοηθαει αλλα ουτε κ τα πανεπιστημια μας ειναι στο επιπεδο να βγαλουν ερευνα σε τετοια επιπεδα. Αυτη ειναι η σκληρη πραγματικοτητα, τα "λαμπρα" παραδειγματα τα ακουω βερεσε, γιατι στηριζονται στο μερακι ορισμενω. 

 

Δεν θα γινουμε ουτε Ολλανδια, ουτε Norway, ουτε UK, ουτε India σε επιπεδο ερευνητικων και high engineering

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Δε διαφωνώ σε αυτό. Η τοποθέτησή μου ήταν ότι αυτά τα λίγα και μάλλον μετριότατα παραδείγματα έρευνας και τεχνολογίας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, θα είναι και η μόνη δραστηριότητα μηχανικού που θα παραμείνει ζωντανή στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα δεν λαμβανεις κατι υποψιν οτι εχεις αναδυομενες οικονομιες που εχουν ανθωπινο και ερευνητικο δυναμικο σε υψηλοτατα επιπεδα. Σε ΕΕ επιπεδο ειμαστε πισω ηδη και εαν δεν κανουμε κατι να αλλαξει θα γινουμε ακομα χειροτεροι απο οτι τωρα. Οι χωρες της Βαλτικης εχουν βαλει μπρος την ερευνα και τα spin-off σe engineering. 

O χρονος σε τετοια ειναι αμειλικτος, κ εαν χασεις το τρενο τοτε δεν εχει επιστροφη

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

εσύ τώρα μιλάς τι πρέπει να κάνουμε ως χώρα; ή ως άτομα;

 

οι βαλτικές χώρες πήραν μπρος νωρίτερα γιατί φτώχυναν και νωρίτερα.

εμείς τώρα αρχίζουμε να παίρνουμε χαμπάρι και προς το παρόν μόνο τα νέα άτομα.

Link to comment
Share on other sites

εσύ τώρα μιλάς τι πρέπει να κάνουμε ως χώρα; ή ως άτομα;

 

οι βαλτικές χώρες πήραν μπρος νωρίτερα γιατί φτώχυναν και νωρίτερα.

εμείς τώρα αρχίζουμε να παίρνουμε χαμπάρι και προς το παρόν μόνο τα νέα άτομα.

και τα δυο μια χωρα ειναι οι ανθρωποι, που εαν δεν καταλαβουν τι πρεπει να γινει τοτε δεν εχει σημασια τι προσπαθουν να κανουν 1-2-3 μηχανικοι ή μικρες εταιριες.

 

Εμεις φταιμε που το πηραμε χαμπαρι τωρα, το επικινδυνο ειναι οτι τωρα που οπως λες αρχιζουμε να το παιρνουμε χαμπαρι ειναι ηδη αργα. 

 

Η ερευνα κ κατ'επεκταση το high tech engineering δεν γινεται απο μια μερα στην αλλη, αυτη την στιγμη η Ελλαδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ το απαραιτητο ανθρωπινο δυναμικο να κανει την αρχη. Αυτο ειναι το επικινδυνο, το brain drain που ολοι λενε δεν εχει impact στα λεφτα ή φορολογικα. Αυτα ειναι λαικισμοι, γιατι ακομα κ ολοι να γυρναγανε πισω η Ελληνικη πραγματικοτητα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τους προσφερει τα εργαλεια για να κανουν νεες τεχνολογιες.

 

Εχουμε φτασει πατο σαν χωρα τα τελευταια 7 χρονια τουλαχιστον 3 φορες, και ακομα παμε πιο κατω. Αλλα σε καμια απο αυτες τις φορες που πιασαμε πατο κανεις δεν βλεπει το πως μπορει να αλλαξει κατι. Σε επιπεδο μηχανικων και τομεων μηχανικων, κανεις μα κανεις δεν θελει να κανει αυτο που πρεπει. Για εκπαιδευτικο επιπεδο τα ιδια. Η οικονομια αλλαζει την κοινωνια, και η οικονομια εξαρταται απο το τι πουλας.

 

Μετα λοιπον απο 7 χρονια στα ταρταρα μιλαμε ακομα για ΔΥ, για Καρανικες, για αγροτικη παραγωγη που θα μας σωσει. Οταν ομως ερθει η ωρα να βγουν τα excel τοτε ξεκινανε οι χαζο-ιδεολογιες και ιδεολογια οτι ολα πρεπει να τα πληρωνουν αλλοι.

 

Ο Ροδοπουλος καλα κανει κ postarei στοιχεια, αυριο να μας μηδενισουν το χρεος ετσι οπως ειναι το Κρατος σε 10-15 χρονια παλι μεσα θα ειμαστε. 

 

Σε επιπεδο μηχανικων τωρα στην Ελλαδα το συστημα δεν δουλευει, το παραμυθι τα κανω ολα κ τα μαχαιρωνω εχει πεθανει προπολου στην αγορα, και εαν δεν προσαρμοστουμε τοτε χαθηκαμε

 

Το να παρουμε τα ηνια απο τις Βαλτικες χωρες θα ειναι πολυ μα πολυ δυσκολο για εμας, γιατι αυτοι προσαρμοστηκαν. Αγριοτατα αλλα προσαρμοστηκαν και τωρα "πεινανε" και δεν θα χασουν ευκαιριες

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Προσαρμογή σε τόσο έντονο ανταγωνισμό, σε μία χώρα που δεν έχει παράδοση, σε μια χώρα που η τεχνολογία καταδικάζεται ως καπιταλιστική μέσα από τα πανεπιστήμια? Η Ελλάδα είναι unique case. Δεν θέλει και δεν ήθελε ποτέ να βρεθεί σε αυτό το club. Μην ακούω χαζομάρες οτι σήμερα αναγκάζεται αν το κάνει. Με ποιους? με τους 860000 που έφυγαν και συνεχίζουν να φευγουν? Μάγκες τελείωσε το παραμύθι στον τομέα αυτό. Κανένα λογισμικό, κανένα εργοστάσιο μεταποίησης, λίγο εμπόριο και υψηλός τουρισμός. Φτάνουν και περισσεύουν αν γίνουν σωστά και οργανωμένα σε ένα νέο πλαίσιο επιθετικού προσανατολισμού.      

Link to comment
Share on other sites

το ότι δεν απορροφώνται όλοι ή ότι δε θα απορροφηθούν περισσότεροι δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι μεμονωμένοι που τα πάνε καλά και θα συνεχίσουν να τα πηγαίνουν το ίδιο καλά. παρά την κακή γενική εικόνα όλο και κάτι κινείται λόγω της χρηματοδότησης κάποιων εταιρειών, κυρίως στον αγροδιατροφικό και περιβαλλοντικό τομέα. δεν είναι ότι επιλέγουν ειδικά την ελλάδα, αλλά όπως επενδύουν παντού, έτσι επενδύουν κι εδώ.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Μα δεν φτανει να τα πανε καλα λιγοι, γιατι εαν ο τομεας του μηχανικου δεν θελει την τεχνολογια τοτε θα καταληξουμε να κοιταμε τους διπλα και να λεμε τι εξυπνοι που ειναι. Ολα ειναι θεμα ποσα λεφτα βαζεις, τι δυναμικο εχεις, και εαν θα μπορεσουν ποτε τα ανωτατα σου ιδρυματα να παραξουν κατι περαν απο μηχανικους με ελαχιστες γνωσεις συγχρονων θεματων. Πρεπει να εισαι διατεθειμενο, σαν κρατος, κοινωνια, ατομικα και σαν σχολεια, Πανεπιστημια να κανεις επιτελους την υπερβαση.

 

Δεν ειναι μεμπτο να κοιτας κ τα excel που κ που γιατι αυτα θα σου δωσουν correlations και trends, μετα πρεπει να ανοιξουν τα ματια και να δεις γιατι μια χωρα σκιζει κ μια αλλη πειναει. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ !

 

πρεπει να καταλαβουμε γιατι η Ελλαδα ηταν, ειναι και θα ειναι πισω, και γιατι η Εσθονοι (προς παραδειγμα) πανε μπροστα 

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

η κοινωνία και το κράτος είναι αυτά που είναι, δύσκολα αλλάζουν και οι περισσότεροι δε μπορούμε να τα επηρεάσουμε. οπότε κοιτάει ο καθένας να προχωράει ο ίδιος την επιστήμη του γιατί δυστυχώς ο ανταγωνισμός στο ποιοί θα καταφέρουν να παραμείνουν με δουλειά στην ελλάδα είναι τεράστιος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.