Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέτρινη μεσοτοιχία


maryt

Recommended Posts

αστυνομία

ακόμη και αν δεν ξέρουν θα σταματήσουν τις εργασίες

-----

επίσης βάζε φωτογραφίες

προκλητικά και μπροστά τους

Link to comment
Share on other sites

με την αστυνομια ομως θα σταματησουν αμεσα οι εργασιες;

 

θα δειξουν οικοδομικη αδεια, θα πουν πως δεν υπαρχει κινδυνος , και η αστυνομια θα κανει εγγραφο προς την πολεοδομια που θ αφτασει σε μια βδομαδα....

 

αυριο πρωι , φιλε μου, ασφαλιστικα μετρα απο τον εισαγγελεα υπηρεσιας

 

(αλλιως σε βλεπω να αποκτας ευαερο δωματιο....)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό έγινε !!!!:-x:(

Ήρθε η αστυνομία, τους έδειξε την άδεια οικοδομής και έφυγαν. Η πολεοδομία δεν ασχολήθηκε και από την εισαγγελία ζήτησαν γνωμάτεύση μηχανικού και λογω του τριημέρου λείπουν αυτοί που ξέρω.Ανεπίσημα μου είπαν όμως ότι μάλλον το σπίτι πλέον έχει πρόβλημα στατικότητας.

Να επικαλέστώ ότι δεν έχει άδεια κατεδάφισης και

στατική μελέτη του σπιτιού μου για το γκρέμισμα του μεσότοιχου?

Έχει απίστευτη ασυλία από την πολεοδομία.:-x

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και τη φιλοξενία στην ιστοσελίδα.

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος ανάλογο πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά η εξέλιξη ήταν η νόμιμη, δηλαδή αυτή που περιγράφει ο Αλέξανδρος παραπάνω. Οι γείτονες πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον και να γνωρίζουν ποιες είναι οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους, ως πολίτες (!!!). Βέβαια οι τραμπουκισμοί έχουν δυστυχώς κάποια πέραση στην κοινωνία μας. Δεν σου φαίνεται περίεργο που η κατεδάφιση έγινε πριν το τριήμερο? Αλήθεια έχει καρναβάλι στην περιοχή σας?

Εγώ νομίζω ότι αν η μερική κατεδάφιση του τοίχου έχει πράγματι δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο δικό σου σπίτι αυτά θα είναι εμφανή και το θέμα δεν είναι πλέον μόνο τεχνικό. Θέλω να πω ότι η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να επέμβει, άσχετα από την ύπαρξη άδειας, όπως θα ενεργούσε π.χ. αν ο γείτονας έβαζε φωτιά στο σπίτι σου. Αν πάλι τα προβλήματα δεν είναι εμφανή σημαίνει ότι έχεις χρόνο μέχρι την Τρίτη για να κάνει αυτοψία ο μηχανικός σου, να ενημερώσεις το δικηγόρο σου κλπ.

Α, και τις αργίες δεν επιτρέπονται οι οικοδομικές εργασίες χωρίς ειδική άδεια από την επιθεώρηση εργασίας, άρα έχεις ακόμη ένα λόγο να επικαλεστείς στην αστυνομία για διακοπή αν οι εργασίες συνεχίζονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

εχω βγάλει αδεια οικοδομης για κατοικία μου και θέλω να φτιάξω τις μαντρες μου. Ομως υπάρχει πέτρινη μάντρα υψους 0,50 εκ πλατος 0,30εκ την οποία θέλω να τη κάνω υψος 1μ και να προσθέσω συρματόπλεγμα Ο γείτονας υποστηρίζει ότι μισή η μάντρα είναι δική του χωρίς να φαίνεται στα τοπογραφικά του, σταμάτησε το συνεργείο και απειλεί με την αστυνομια. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει αμφισβίτηση των συνορων και από τισ δύο πλευρές και επιπλεον ακόμη και έτσι να είναι του φτιάχνω δωρεαν τη μάντρα το θέμα είναι μπορεί να με σταματήσει με την αστυνομία και τι επιπτώσεις θα έχω?

Link to comment
Share on other sites

Αν και εχει ξανασχολιαστει,

 

καθε οικοδομη εχει και εναν κυριουλη που τυπικα ονομαζεται "επιβλεπον μηχανικος"..

 

Περαν αυτου, οπως εχει ξαναυποθει σε αλλα προβληματα με γειτονους, η απαντηση ειναι οτι καλο ειναι να αποφευγετε "τριτους" στις κοντρες σας.. Βεβαια απο αλλα ποστ σου εχετε ηδη μπει για τα καλα στο χορο, οποτε οτι και να λεμε ειναι λιγο..

 

Η ουσια ειναι μια.. Αν εχεις κανει τις τζιβιντζουλιες σου τοτε καλο ειναι να αποφυγεις αστυνομιες και τετοια.. Αν εισαι ΚΑΡΑνομιμος τοτε δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα.. Κανε ο,τι σου λεει ο μηχανικος σου και εισαι πασας..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.