Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ SILOS


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.'Εχω τρια(3)  σιλο σε γεωκτηνοτροφική μονάδα που έχουν ενταχθεί στον 4178/13.'Εχω υπέρβαση κάλυψης-δόμησης - ύψους(11,0μ).Δεν μπορούσα να κάνω νομιμοποίηση γιατι δεν εχω υπόλοιπο κάλυψης και ειναι και το ύψος 11μ>7,5μ.Θέλω να κάνω αντικατάσταση με 3 νέα σιλό ίδιων διαστάσεων.Χρειάζομαι άδεια δόμησης;Μικρής Κλίμακας;..

Link to comment
Share on other sites

στο Δ 270/85  [αρθρ. 2 και 4]

αναφερεται σε σιλο...και  τους ορους δομησης

 

υγ

βαλε την ιδιοτητα  σου

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Κοιτάω να αποφύγω Διεύθυνση Γεωργιας,Συποθα και όποια άλλη υπηρεσία προκύψει...έχω κάνει την τακτοποίηση(θα μπορούσα να κάνω νομιμοποίηση αιτούμενος παρεκκλίσεις για κάλυψη και ύψος αλλά θα τελείωνα...ούτε και εγώ ξέρω πότε..)απλά το σκεπτικό μου είναι ότι αφού έχω τακτοποιήσει τα 3 σιλό (δηλ. οι υπερβάσεις σε δόμηση κάλυψη , ύψος είναι τακτοποιημένες) μήπως μπορώ με κάποια μικρής κλίμακας  να κάνω αντικατάσταση με 3 ίδιων διαστάσεων σιλό...χωρίς πρακτικά να μεταβληθούν τα μεγέθη που τακτοποίησα...κάτι άκουσα ότι από την στιγμή που απομακρύνεις τα σιλό θεωρείται σαν κατεδάφιση και για να βάλεις τα καινούργια θέλεις άδεια δόμησης..

Link to comment
Share on other sites

για καποιους λογους, προτιμησες την τακτοποιηση  αντι νομιμοποιηση...

 

ας υποθεσουμε οτι αυτα τα σιλο δεν εχαν καμμια αυθαιρεσια

και ηθελες σημερα να τα αντικαταστησεις...

Δεν κανεις "επισκευές" ή "βελτιωσεις", αλλα  νεο  εργο.

 

Προφανως θα ζητησεις κατεδαφιση και αδεια δομησης για νεο  "κτισμα"

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με βάση την λογική του 4178 ότι είναι «τακτοποιημένο» μπορείς να το βελτιώσεις διορθώσεις κλπ… όχι να το αντικαταστήσεις.

Οπότε νομίζω πως πας με τις γενικές διατάξεις που θα απαιτηθούν για το έργο που θες και δεν σε πιάνει η δυνατότητα μικρής κλίμακας (νομίζω).

 

Ενημέρωσε όταν θα έχεις αποτέλεσμα ή νεότερα πιο συγκεκριμένα.

 

Υ.Γ.

Φυσικά πέρα από τα σιλό δεν αναφέρεις αν πρέπει να «αναβαθμιστούν» ή να αλλάξουν και οι βάσεις στήριξης τους (μεταλλικές κατασκευές ή σκυροδετήσεις κλπ). 11μ ύψος δεν είναι μικρά.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω θεωρώ πως δεν μπορείς να "αντικαταστήσεις" τακτοποιημένο, πόσο μάλλον αν είναι μη σύννομο.

Διαφορετικά όλο όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετα προϊστορικά κτίρια καθ' υπέρβαση όρων δόμησης θα τα γκρέμιζαν και θα έχτιζαν ολοκαίνουρια στα ίδια τετραγωνικά.

 

Αφού θα καθαιρέσεις το αυθαίρετο χρειάζεσαι οπωσδήποτε άδεια δόμησης για να φτιάξεις το καινούριο το οποίο φυσικά θα ανταποκρίνεται στους όρους δόμησης που ισχύουν και θα περάσεις κανονικά από τη διαδικασία όλων των εγκρίσεων που απαιτούνται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.