Μετάβαση στο περιεχόμενο

πάνελ πολυουρεθάνης σε οικία


nadal1

Recommended Posts

Καλησπέρα,

σε οικία του 1979, που έχει πλάκα χωρίς καμία μόνωση (180 μ² ωφέλιμου συν 80 μ² εξώστες), θέλοντας να αποφύγω την κεραμοσκεπή (λόγω κόστους, ) και την μόνωση (λόγω κόστους και πιθανών κινδύνων σχετικά με την εισροή υγρασίας σε βάθος χρόνου λόγω αστοχίας υλικών), σκεφτόμουν την κατασκευή μεταλλικού "σκελετού" χαμηλού ύψους στην πλάκα (από 20cm στις  άκρες έως 100 cm στη μέση, δίριχτη δηλαδή στέγη) πάνω στην οποία θα τοποθετηθούν πάνελ πολυουρεθάνης 5cm. (ή εναλλακτικά με μικρότερο κόστος να τοποθετηθεί φελιζόλ 10cm κολλητό στη πλάκα ως μονωτικό και φύλλα λαμαρίνας στη μεταλ. κατασκευή αντί για τα  πάνελ). Θα έχω αποτέλεσμα σε θερμομόνωση (ζέστη –κρύο); Τι προβλήματα μπορεί να έχω μελλοντικά; αναμένω παρατηρήσεις ή άλλες προτάσεις

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για την κατασκευή θα βγει άδεια ή θα είναι αυθαίρετη?

Πως είναι δυνατόν το συνολικό κόστος να είναι μικρότερο σε σχέση με την θερμομόνωση & υγρομόνωση του δώματος?

Το πρόβλημα στα panel είναι η υγρομόνωση τους (κυρίως των υδρορροών τους) & η μικρή διάρκεια ζωής τους (συνήθως στην δεκαετία αρχίζουν τα προβλήματα).

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Εμείς στο σπίτι που τώρα χτίζουμε έχουμε αρκετά θέματα υγρομόνωσης.

Έχουμε εγκιβωτισμένη στέγη καί όπως έγραψα και σε άλλο νήμα, το πάνελ είναι κατα 3-4 πόντους πιο κοντό με αποτέλεσμα το νέρο να γλύφει και να εισέρχεται στο εσωτερικό. Παλεύουμε να το λύσουμε με μαστίχες κτλ. άλλα νομίζω ότι αυτά δεν είναι οριστικές λύσεις.

Επίσης έχουμε προβλήματα στις υδρορροές, άρα χρειάζεται σοβάρός επαγγελματίας για την τοποθέτηση. Ο μηχανικός μου έχει την ευθύνη της επιλογής του λάθος μάστορα κι εγώ φυσικα την ευθύνη για την επιλογή του μηχανικού.

Σε σχέση με τα προβλήματα στη δεκαετία μπορείτε να πείτε περισσότερα για να ξέρουμε τι μας περιμένει; Τι εννοείτε μικρή διάρκεια ζωής; τι παθαίνουν;

Link to comment
Share on other sites

Ξαναγράφω εδώ γιατί δεν πρόσεξα ότι το άλλο νήμα δεν ήταν θέμα ιδιωτών (συγνώμη αν σας πρήζω αλλά είναι σοβαρό το θέμα για μας).

 

Το πρόβλημα μας είναι ότι το πάνελ είναι λίγο πιο κοντό,δεν καλύπτει την υδροροή με αποτέλεσμα αρκετη ποσότητα νερού να γλύφει και να εισέρχεται, παρά τη μαστίχη που έχει χρησιμοποιηθεί. Επίσης έχουμε ανασφάλεια ότι ακόμα κι αν καταφέρουν  να το πιάσουν με μαστίχη δεν θα είναι μόνιμη λύση, από κάτω θα έχουμε ψευδοροφή, άρα αν κάποια στιγμή περάσει το νερό δεν θα το πάρουμε κάν είδηση πριν αρχίσουν να ποτίζουν όλα.

Μήπως θα πρέπει να ζητήσουμε αντικατάσταση των πανελ;

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

 

Αν είχα εμπιστοσύνη στον μηχανικό που έχει αναλλάβει το έργο (μελέτη, επίβλεψη, εργολαβία) δεν θα έγραφα εδώ. Αντιμετώπισε πολύ επιπόλαια ένα πολύ σοβαρό σημείο του σπιτιού και τώρα κάνουμε τους πυροσβέστες. Τον εμπιστεύτηκα αρκετές φορές ..το δις εξαμαρτήν... Γι αυτό ψάχνω τη λύση και μόνος μου.

Link to comment
Share on other sites

@nikoskons

 

   Aν σας ειναι ευκολο παραθεστε μας μερικες φωτογραφιες με το προβλημα για να καταλαβουμε λιγο καλυτερα τι εννοειτε. Θα ηταν καλο να δουμε πλαγιες οψεις του προβληματος, προσοψη κοκ. Αν σας ειναι ευκολο επισης τοποθετηστε και ενα μετρο στην υδροροη ή οπου θεωρειτε εντοπιζεται το προβλημα.

  Οταν λετε ΄΄γλυφει το νερο και εισερχεται στο εσωτερικο'' πως συμβαινει αυτο μιας και προεξεχει το πανελ? Το πανελ δεν εχει τοποθετηθει με κλιση? 

  Φετος τον χειμωνα που ειχαμε βροχοπτωσεις σας μπηκε νερο μεσα στην οροφη?

 

@Charkiolakis Kostas

 

Τι εννοειτε για τα πανελ λεγοντας εχουν μικρη διαρκεια ζωης  και ποια  ειναι τα προβληματα που εμφανιζονται μετα την δεκαετια? Σκεφτομαστε να αλλαξουμε την κεραμοσκεπη του εξοχικου μας σε ορεινο χωριο στα 950 υψομετρο και οι δικοι μου εχουν επηρεαστει απο αλλα σπιτια συγχωριανων που εχουν τοποθετησει πανελ και διαφωνω πιο πολυ για την αισθητικη που αποδιδει. Δεν εχουν ακουστει παραπονα μεχρι στιγμης απο αλλους ιδιοκτητες οτι παρουσιασαν προβληματα οι σκεπες τους και εχει παρελθει 15ετια απο τοτε που τοποθετηθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

@nikoskons

Πως είναι δυνατόν να σας δώσει κάποιος λύση χωρίς να έχει δει το πρόβλημα; Αν δεν εμπιστεύεστε τον μηχανικό σας, βρείτε κάποιον άλλο. Υπάρχει τρόπος να κλείσει το κενό μεταξύ πάνελ & καναλιού, αλλά μετά θα πρέπει να εξασφαλίσετε οτι δεν κυκλοφορεί καθόλου νερό στον αφρό, κοινώς θα πρέπει να σφραγίσουν όλες οι βίδες, ματίσεις κτλ.

 

@pallaks

Κανάλια γαλβανισμένα που σαπίζουν στην γωνία που το διπλώνει η στράντζα, τρύπες & ενώσεις που σαπίζουν κτλ. Τα περισσότερα βεβαια οφείλονται στο οτι μας νοιάζει μόνο το κόστος, οπότε συνήθως τα υλικά & η τοποθέτηση δεν είναι και οτι καλύτερο. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι κατάλληλα για σπίτια, ειδικά για σπίτι σε περιποιημένο χωριό ειναι «αισθητικό έγκλημα».

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το πρόβλημα φαίνεται στην πρώτη φωτό. Το πάνελ θα έπρεπε να προεξέχει 2-3 εκατοστά μέσα στην υδρορροή ενώ είναι πιο κοντό.

post-102222-0-39340600-1516489771_thumb.jpg

 

Τώρα το νερό πέφτει στο σημείο της ένωσης του πάνελ με την υδρορροή με αποτέλεσμα αυτό το "γλύφει" και περνάει μέσα όπως φαίνεται στις δύο επόμενες φωτό.

 

post-102222-0-39817500-1516489830_thumb.jpg

post-102222-0-95028900-1516489877_thumb.jpg

 

Βέβαια δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αφού υπάρχει πρόβλημα και στις ενώσεις των υδρορροών (όπως φαίνεται και στις εσωτερικές φωτό) και σε άλλα σημεία, αλλά οι ενώσεις μπορεί και να φτιάχνονται, το θέμα του μήκους όμως δεν.

 

Η ερώτηση μου είναι αν πιστεύετε ότι θα μπορούσε να φτιαχτεί ...ή τέτοιου είδους αστοχία δεν φτιάχνεται παρά μόνο πρέπει να γίνει εξ αρχής η εγκατάσταση με νέο πάνελ.

 

 

@Charkiolakis Kostas

Πιστεύω πως όσο ενδιαφέρει εμένα το σπίτι μου δεν ενδιαφέρει τον μηχανικό ώστε να δώσει την καλύτερη λύση. Ωστόσο γνωρίζετε πως η καταγγελία μιας σύμβασης κατασκευής στο ΤΕΕ δεν είναι και ότι καλύτερο( για όλους). Ωστόσο δυο χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών βρισκόμαι σε κρίσιμο σημείο και είμαι ένα βήμα πριν την καταγγελία, η δικηγόρος μου είναι έτοιμη, απλά δίνω μια τελευταία ευκαιρία προσπαθώντας να κάνω κι εγώ ότι μπορώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Ενδεχομένως να λύνεται το πρόβλημα τοποθετώντας με προσοχή και "σωστή τεχνική" ένα ζευγάρι από χτένια οροφής για πάνελ αντικριστά, δημιουργώντας ένα ανάποδο Τ.

 

            ___||___

     πάνελ         υδροροή       

Link to comment
Share on other sites

κ. Νίκο όταν γράφω βρείτε άλλον μηχανικό, εννοώ μηχανικό που να ασχολείται με μεταλλικά κτίρια ή μονώσεις για να σας λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχετε. Το τι θα κάνετε με το σύνολο της επίβλεψης/κατασκευής είναι δικό σας θέμα.

Ως προς το πρόβλημα: είστε σίγουρος ότι τα νερά γλύφουν το panel και περνάνε από κάτω; Το έχετε δει; Είστε σίγουρος οτι το κανάλι δεν ξεχειλίζει;

Λύσεις υπάρχουν (σφράγιση του κενού με μαστίχα, φιλετάκια λαμαρίνας από κάτω κτλ.), αλλά επιμένω ότι κάποιος υπεύθυνος θα πρέπει να το δει από κοντά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.