Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικ.αδεια σε πετρινο


V.donas

Recommended Posts

Η διαρυθμιση που εχω στο μυαλο μου ειναι απο το σπιτι που νοικιαζω τωρα και μπορω να πω οτι βολευει παρα πολυ. Με την διαφορα οτι το θελω σε πετρινο. Ανεφερα τον πετρα οχι οτι καταργουμε ολα τα υπολοιπα κ χτιζουμε σπιτι οπως οι παππουδες μας στα χωρια. Απλα οτι η δουλεια θα γινει σωστα απο εναν ανθρωπο που εχει αφιερωσει την ζωη του σε αυτο.Εαν φυσικα υπαρχει κατι για βελτιωση κυριως απο θεμα ασφαλειας σαφως και το εφαρμοζεις. Στην περιπτωση που παω ετοιμα αυτα περι θερμανσης. ψυξης. αρχιτεκτονικης. αποχετευσης (η οποια δεν υπαρχει) εγω ξανα επιβαρυνομαι το ιδιο χρηματικο ποσο? Τα ποσα δηλαδη που υπαρχουν εξω στην αγορα? Η ολα αυτα ειναι συζητησιμα αναλογα τον εκαστοτε μηχανικο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τι εννοείς να τα πάς έτοιμα;

 

Θα βάλεις να τα κάνει μηχανικός άλλος, να τα υπογράψει και θα τα πας σε 3το μηχανικο να σου κάνει τα υπόλοιπα για να βγάλει την άδεια; αν ναι, τότε πληρώνεις τα υπόλοιπα.

 

Αν τα κάνεις εσύ μόνος σου (πραγματικα δε πιάνω μάλλον τι θες να πεις) εννοείται πως δεν υπάρχει περίπτωση να τα υπογράψει-ως γουρούνι στο σακί. Τι πάει να πεί δεν υπάρχει αποχέτευση; δε μιλάμε για δίκτυο του χωριού. Ολοι οι σωλήνες του σπιτιού αποτελουν τη μελέτη "αποχέτευσης" και ας καταλήγουν σε βόθρο.

 

Και στη τελική, αυτά ειναι ψιλολόγια.

 

Τα πολλά λόγια ειναι φτώχεια. Θα πας σε καποιο μηχανικο, σε ενα 2το και θα πεις θέλει ΑΥΤΟ κι ΑΥΤΟ. Πόσο θα κοστίσει μέχρι να πάρω κανονικό ρεύμα-σημαντικό.

Link to comment
Share on other sites

"Θέλω μια εγχείρηση να μου αφαιρεθούν 1 πνεύμονας και το μισό συκώτι, τομή με χρυσό νυστέρι και 5 ράμματα χωρίς ουλή".

-Τι εννοείς πρέπει να πληρώσω γιατρό, χειρουργό, αναισθησιολόγο και κλινική?

Link to comment
Share on other sites

Υπερβολες και ειρωνιες χωρις λογο κ. Δημητρη. Και γενικα μου φανηκε ενα χαζο παραδειγμα. Κριμα εαν ησαστε και εσεις επαγγελματιας ανθρωπος και εξασκειτε ενα τετοιο επαγγελμα. Η επομενη ενηνερωση μου σχετικα με το θεμα θα ειναι οταν εχω μιλησει ηδη με μερικους ανθρωπους του κλαδου σας και θα εχω μια πληρη εικονα. Εφοσον υπαρχει η ενοτητα για τους ιδιωτες καλο θα ηταν να τους ενημερωνετε και σωστα και οχι να ειρωνευεστε, διαφορετικα καταργηστε αυτη την ενοτητα και ειρωνευτειτε ο ενας τον αλλον. Καλη σας ημερα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε v. Donas,

θεωρώ πως ο συνάδελφος [και χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο κανενός] δεν ήθελε σε καμμία περίπτωση να ειρωνευτεί ή να σε προσβάλλει.

 

Απλά με αυτό το τραβηγμένο (πραγματικά) παράδειγμα τονίσεται η ανάγκη να απευθύνεται κάποιος σε παρόμοια θέματα σε κάποιον ειδικό, είτε είναι υδραυλικός, είτε ηλεκτρολόγος, είτε πολιτικός, κλπ, προκειμένου πέραν του να νιώθει ασφαλεια και άνεση να είναι πραγματικά ασφαλής στον χώρο που μένει με τους ανθρώπους του και η επένδυσή του πραγματικά να "πιάσει τόπο" ... χωρίς κάποια στιγμή να "σκορπίσει", σκορπίζοντας ίσως με δυσάρεστες ψυχολογικά και οικονομικά συνέπειες.

 

Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ να βοηθήσουμε και μην αποτραπείς από το να θέτεις ερωτήματα ... γιατί συχνά, όπως και εσύ είπες "ο γραπτος λογος ειναι απροσωπος και δεν θελω να παρεξηγηθω".

Καλή συνέχεια φίλε μου σε ότι αποφασίσεις και ελπίζω να σε ξαναδούμε με τις όποιες εμπειρίες αποκομίσεις από την συνεργασία σου με τους ειδικούς που θα επιλέξεις για να ολοκληρωσεις την κατασκευή.
Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

V.donas, αρχικά είπατε ότι θέλετε μια οικοδομική άδεια χωρίς αρχιτεκτονική και λοιπές μελέτες.

Αμέσως μετά είπατε ότι βάλατε τους μάστορες να σας φτιάξουν το εργαστήριό σας όπως σας βόλευε και πληρώσατε κάποιον μηχανικό να σας μαζέψει τις "τρύπες".

 

Αντιλαμβάνεστε ότι αντιμετωπίζετε την επιστήμη μας με εξευτελιστικό τρόπο;

 

Κυριολεκτικά έχετε μπερδέψει τον χειρουργό με τον χασάπη, άρα μην σας ενοχλεί το παράδειγμά μου, το οποίο αντιπροσωπεύει την απόσταση της άποψής σας από την πραγματικότητα.

 

Είναι πιο αποδοτικό να ρωτάτε περιμένοντας απάντηση με "ανοιχτά αυτιά και μάτια" κι όχι με παρωπίδες ή κακές εμπειρίες από κακούς συναδέλφους.

 

Λυπάμαι αν σας στεναχωρώ, αλλά έτσι είναι τα πράγματα κατά την άποψή μου.

 

Ελπίζω να βοηθηθείτε από τους υπόλοιπους συναδέλφους εδώ.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Κ.dimitrispi δεν ειδα πουθενα να απανταντε στα ερωτηματα μου ωστε να εχω ανοιχτα τα ματια κ τα αυτια μου. Το πρωτο πραγμα που γραψατε ηταν ειρωνικο κ επιθετικο. Οπως κ καποιος αλλος που εγραψε οτι αφου πληρωσεις ολα θα γινουν. Νομιζω αυτη δεν ειναι η σωστη εικονα που βγαινει προς τα εξω. Νομιζω δεν με ενδιαφερει η συζητηση με εσας. Θα με κατατοποσουν οι συναδελφοι σας που ηδη μου εχουν γραψει. Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Σε καθε περιπτωση οποια εργασια αναθετετε να φροντιζετε να συντάσσεται ενα σωστα γραμμενο και αποδεκτό απο τα συμβαλλομενα μερη συμφωνητικο, οχι απλα για τυπικους λογους, στο οποιο θα υπάρχει σαφης παράθεση των υποχρεώσεων και των απαιτησεων αλλα και των κυρωσεων σε περιπτωση αποκλισεων, τοσο ως προς το τελικό αποτελεσμα οσο και ως προς την ακολουθούμενη διαδικασία. Αυτο θα εξααφαλιζει τοσο εσας οσο και τον μηχανικο που σαφως θα ειναι της εμπιστοσυνης σας.

Μεγαλη προταση έγραψα εεεεε.

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ κυριε V.dona 

 

Ο τρόπος που θέλετε να χτίσετε (εγώ ξέρω δεν θέλω να πληρώνω κερατιάτικα μελέτες σε μελέτες και μηχανικούς) εφαρμοζόταν πριν καμιά 50αρια χρόνια (η και λιγότερα) και γέμισε τον τόπο με αυθαίρετα, μη λειτουργικα  και μη ασφαλή κτίσματα.

 

Στις πολιτισμένες χώρες (στις οποίες θεωρητικά ανήκει και η χώρα μας) για να κτιστεί κάτι : 

  • εκπονούνται μελέτες (από μηχανικούς)
  • βγαίνει άδεια δόμησης (την βγάζετε και μόνος σας εάν θέλετε, εφόσον έχετε στα χέρια σας όλες τις απαιτούμενες μελέτες)
  • οι εργασίες εκτελούνται υπό την επίβλεψη μηχανικών.

 

Αυτά επιβάλλει ο νόμος και είναι υποχρεωτικό να τα ακολουθήσετε.

 

Όπως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν φτηνοι, ακριβοι, καλοι, κακοι, απατεωνες κλπ. Καλή επιτυχία στο ψάξιμο.

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.