Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικ.αδεια σε πετρινο


V.donas

Recommended Posts

Καλησπερα σας. Εαν εγραψα σε λαθος σημειο διορθωστε με. Θα χτισω πετρινο σπιτι και θα ηθελα να μου πειτε εαν η διαδικασια της οικ.αδειας ειναι ιδια η αν αλλαζει κατι στην μελετη του μηχανικου. Το σπιτι θα φτιαχθει ολο απο πετρα με 6 εσωτερικες κολωνες στις γωνιες του σπιτιου. Επισης θα ηθελα να μαθω τι σημαινει ακριβως μελετη του μηχανικου?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αρχικά, ναι είσαι σε λάθος σημείο. Θα μεταφερθεί κάποια στιγμή στο "θέματα ιδιωτών".

 

Το "βγάζω" ΟΑ που έχει επικρατήσει, ουστιαστικά αποτελεί την παράδοση ενός σετ διαφορετικών μελετών, μεταξύ άλλων, μηχανικού.

 

Ετσι λοιπόν υπάρχει η αρχιτεκτονική, στατική, μηχανολογική, τοπογραφικη μπλα μπλα μπλα μελέτη.

 

Αυτές θα εκπονήσεις ο μηχανικός σου, σε συνεργασία με άλλον/ους μηχανικό/ούς για να "βγει" η άδεια.

 

Θα ξεκινήσει απ'τις απαιτήσεις σου "θελω ένα πετρινο σπίτι με τόσες κολώνες και δοκάρια τόσων τ.μ." και θα σου πεί εάν ειναι εφικτό, οικονομικά εφικτό, θα προτείνει λύσεις και πάει λέγοντας.

 

Αυτά. Καλή ανάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη πρωτη φορα γραφω και ας με διορθωσουν οι αντμιν. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να βγει η οικ.αδεια μπορω σε αυτο το πραγμμα να εχω περιορισμους λογω της παραδοσης που λετε οτι υπαρχει? Εγω απλα θελω μια οικ.αδεια να ξεκινησω το χτισιμο και τις εργασιες. Χωρις αρχιτεκτονικα η μελετες θερμανσης κ κλιματισμου κ.τ.λ Δεν καταλαβαινω την χρεωση της επιβλεψης π.χ τι σημαινει επιβλεψη 50 ευρω το τετραγωνικο? Ευχαριστω και καλη ανασταση.

Link to comment
Share on other sites

Aυτά που λέτε δε γίνονται.

 

Ο μηχανικός έχει ευθύνη για την ορθότητα της κατασκευής. Γι'αυτο πληρώνεται και επίβλεψη. Διότι αν πέσει στο κεφάλι σου και των παιδιών σου, σ'αυτον θα κάνεις μήνυση και θα πας με τη καραμπίνα σπίτι του.

 

Μια ΟΑ περιλαμβάνει όλες αυτές τις μελέτες, τελεία και παύλα. Αναλόγως το μέγεθος παντα. Αν ειναι κατω απο 50τμ δε χρειάζεται ΚΕΝΑΚ.

 

Αυτά. Και τιμές, δε συζητάμε στο φορουμ.

Link to comment
Share on other sites

Οποτε θελω δε θελω θα πληρωσω 25.000 ευρω για οικ.αδεια γιατι ετσι ειναι η παραδοση. Αν μπορει καποιος να μου βαλει καποιο λινκ απο αλλο θεμα που εχετε αναλυσει σχετικα με τις αμοιβες και την μελετη αυτη.

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι "ετσι η παραδοση"

 

Ετσι οριζει ο νομος

 

Εκτος εάν θεωρεις οτι, μπορεις απο μονος σου να χτισεις ό,τι και οσα  τμ. εσυ θελεις με τον τροπο που εσυ θελεις

εκει όπου θα βαλεις την οικογενεια σου

 

αυτη ειναι μια αδεια...για πετρινο

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%92%CE%99%CE%95%CE%9B%CE%A9%CE%9E0-%CE%A81%CE%A3

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Φίλε V. Donas, η έκδοση άδειας δόμησης διέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει και διάφορες μελέτες, συγκεκριμένες προδιαγραφές και κανονισμούς καθώς και την ορθή υλοποίησή και παρακολούθησή τους από ειδικούς για να μην βγάζουμε τις κόκκινες πέτρες του πέτρινου μία-μία αν εμείς γλιτώσουμε.
Και δεν θα είναι ούτε από σεισμό ούτε από πόλεμο. Ο πόλεμος θα είναι μετά ... με τον εαυτό μας ... και μάλλον τότε θα είναι χαμένος από χέρι ... που λένε.
Πάντως αν θες περισσότερα για τη διαδικασία που αναφέρεσαι και όπως λες "...Χωρις αρχιτεκτονικα η μελετες θερμανσης κ κλιματισμου κ.τ.λ " [να υποθέσω στο κ.τ.λ. είναι και οι διάφορες άλλες μέλετες] δες εδώ και σίγουρα μπορείς να τις (το) αποφύγεις.

Την καλημέρα μου και Χριστός Ανέστη.

 

edit: Σε κάθε περίπτωση θα προτιμούσα να πιστέψω ότι όλοι μας που απαντάμε δεν έχουμε καταλάβει το ερώτημα του φίλου και όχι την αφέλεια.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ειναι η πρωτη φορα που θα χτισω. Δεν μπορω να γνωριζω ολη την διαδικασια. Η εμπειρια μου με μηχανικους ηταν οταν εφτιαξα ενα εργαστηριο που εχω και ωφειλω να πω οτι ηταν μια εμπειρια ασχημη διοτι περα απο αγχη που περασα για ενα διαστημα 6 μηνων πληρωσα και χονδρικα 30.000 ευρω για "διορθωσω" τα λαθη των προηγουμενων και κατασκευαστικα και λαθη στο θεμα της αδειοδοτησης. Εφτιαξα μονος μου ξανα απο την αρχη το εργαστηριο μου με τον πλακα τον υδραυλικο κ τον ηλεκτρολογο οπως το ηθελα ξαι οπως με βολευε. Τελος ηρθε ενας συναδελφος σας μου πηρε 350 ευρω αλαξε το διαγραμα ροης της παραγωγης. Τα σχεδια του εργαστηριου τα κατεθεσε και μου εκλεισε ολες τις "τρυπες" που ειχαν δημιουργηθει. Δυστυχως ο ανθρωπος τωρα δεν μπορει να με συμβουλεψει και να με βοηθησει. Κ. Georgegaleos το ερωτημα μου ηταν αν χρειαζονται ολες αυτες οι μελετες αναγκαστηκα γιατι το λεει η νομοθεσια η αν μπορω να τις αποφυγω. Δηλαδη να μην χρειαστει να πληρωσω ενα σωρο χρηματα για κατι που ξερω να κανω ο ιδιος. Ο πετρας ξερει την δουλεια του γιατι χτιζει απο πατερα εδω κ 50 χρονια κ την τελευταια 15 ετια εχει φτιαξει ξενοδοχειακες μοναδες κ μερικες εκατονταδες σπιτια. Εχω κοσμο και για υδραυλικα και για ηλεκτρολογικα και για αλουμινια. Ξερω ακριβως που θα μπει κ πως θα φτιαχθει το καθενα. Οπως και την διαρυθμιση των 2 οροφων απο 132 τ.μ εκαστος. Το ερωτημα μου ειναι αν μπορει να βρεθει μηχανικος να πει οντως γινεται να βγει αυτο το σπιτι ειναι ασφαλες και να βγαλει την οικ.αδεια. Χρονια πολλα και σε σας και συγχωρεστε με που κανω ερωτησεις που μπορει να φαινονται αστειες.

 

Υ.γ ο γραπτος λογος ειναι απροσωπος και δεν θελω να παρεξηγηθω.

Link to comment
Share on other sites

Θα πας λοιπόν με όλα αυτά που έχεις έτοιμα σε έναν μηχανικό, θα σου πεί αν ειναι ασφαλή, θα επιβεβαιώσει ή βελτιώσει, θα εκπονήσει ολα τα σχέδια και θα σου βγάλει την άδεια.

 

Επίσης, το οτι έχεις μια διαρύθμιση στο μυαλό σου, δε πάει να πεί πως ειναι πολεοδομικά ορθή. Παίζουν πάρα πολλα ρολο. Φυσικοί φωτισμοί, ανοίγματα, κι ένα σωρό αηδίες.

 

Η ουσία για να μην τα πολυλογούμε, ειναι πως επειδή κάηκες απ'το χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. Μπορει να πέτυχες-κατα τα λεγόμενα σου-σ'ενα κακό συνάδελφο. Δεν ειναι όλοι έτσι.

 

Υ.Γ. πάντως αυτό με το "τόσα χρόνια χτίζει πέτρα τι να τον κάνω το μηχανικό" μ'άρεσε. Μου θυμίζει τους μπαρμπάδες όταν οριοθετουμε χωράφια που λενε "αυτο το δεντρο το βλεπεις; το φυτεψε ο παππους μου ειναι όριο, γιατι το βγαζει εσυ 3 μετρα κείθε"...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.