Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόψεις για το ΔΠΜΣ Δομοστατικός Σχεδιασμός & Ανάλυση Κατασκευών ΕΜΠ


Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι φοιτητής Πολιτικός Μηχανικός και έχω πάρει τον τομέα του Δομοστατικού. Επειδή, ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό και αναζητώ παράλληλα θέσεις εργασίας στο εξωτερικό (σε περίπτωση που δε βρεθεί τίποτα στην Ελλάδα), παρατηρώ ότι στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετές θέσεις που λένε για μεταπτυχιακό πάνω στο structural engineering. Αν κάποιος κάνει το μεταπτυχιακό που αναφέρω στον τίτλο του θέματος "Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση Κατασκευών", αυτό μπορεί να αναγνωριστεί ως μεταπτυχιακό στο structural engineering; Επίσης, αν γνωρίζει κανείς τι γίνεται με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αν είναι καλό, αναγνωρίσιμο και δύσκολο και γενικά αν μπορεί κάποιος απόφοιτος να μου πει την εμπειρία του. Γνωρίζω ότι στα μεταπτυχιακά του ΕΜΠ είναι αρκετά δύσκολη η εισαγωγή και ειδικά για αποφοίτων πολυτεχνικών σχολών εκτός ΕΜΠ που είμαι εγώ, γι' αυτό και έχω φροντίσει να έχω στην πλειονότητα των δομοστατικών μαθημάτων (κορμού και τομέα) αρκετά υψηλούς βαθμούς με ελάχιστες εξαιρέσεις.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Έυκολο είναι. Καλό είναι, κάτι θα μάθεις. Απλά το αντικείμενο πλέον μάλλον είναι ξεπερασμένο. Γενικά τα στατικά στην Ελλάδα δεν τραβάνε. Καλύτερα κάτι με οικονομικά ή ενεργεικά σε σχέση με μηχανικό. 

 

Για να μπεις θέλει καλούς βαθμούς ή κάποια δίδακτρα (για το δεύτερο ρώτα γραμματεία από κοντά).

 

Αναγνωρίσιμο πρέπει να είναι. Γιατί να μην είναι ? Κανονικό μάστερ.

 

Νομίζω υπάρχει και άλλο θέμα στο φόρουμ για αυτό το μεταπτυχιακό. 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή γνωρίζω την κατάσταση στην Ελλάδα, εννοώ αν θα κάνει κάποιος το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και να φύγει στο εξωτερικό μετά. Αυτό μπορεί να αναγνωριστεί ως master στο structural engineering;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό μπορεί να αναγνωριστεί ως master στο structural engineering;

 

Δομοστατικός σχεδιασμός και ανάλυση κατασκευών, θα πει structural engineering στα Εγγλέζικα.. Επομένως, ναι. 

Link to comment
Share on other sites

Structural ειναι φυσικα, απλα δε ξερω αν αξιζει το κοπο αποτι εχω δει..πολυσ χρονοσ (1,5 χρονο το λιγοτερο) και πολλα θεωρητικα μαθηματα. Αν σε ενδιαφερουν τοσο τα στατικα νομιζω μετα τη κατευθυνση της σχολης αν θεσ Ελλαδα πολυ καλο ειναι το ΑΣΤΕ του ΑΠΘ στο τμημα πολτικων μηχανικων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.