Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή λ, ΕΤΑ στο διάστημα μεταξύ κατάθεσης αμοιβής και κατάθεσης αδείας


Recommended Posts

Λοιπόν συνάδελφοι,

Πριν από 45 ημέρες είχα πάει να καταθέσω ένα φάκελο τις αμοιβές του οποίου τις είχα καταθέσει μία (1) ημέρα νωρίτερα με τα τότε λ(0,21399) και ΕΤΑ(110€).

Στην πολεοδομία όμως μου ζήτησαν για πρώτη φορά βεβαίωση από Δασαρχείο (παρά το ότι ήταν εντός οικισμού) και δεν έγινε η κατάθεση της άδειας.

 

Σήμερα λοιπόν που πήρα την βεβαίωση από το Δασαρχείο αλλά το λ(0,22041) έχει ήδη αλλάξει όπως και το ΕΤΑ(115€).

 

Ρωτάω λοιπόν. Πρέπει να υπολογίσω τις ήδη πληρωμένες αμοιβές με τα νέα στοιχεία και να πληρωθεί η διαφορά ή λ και ΕΤΑ είναι αυτά της ημέρας που εκπονήθηκαν (κατατέθηκαν) οι μελέτες (αμοιβές)?

Για το λ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν έχω πρόβλημα, έχω καταθέσει επίβλεψη μετά την έκδοση της άδειας αλλά πριν την βεβαίωση της πολεοδομίας και η πολεοδομία μου είπε πως ισχύει το λ της ημερομηνίας κατάθεσης της αμοιβής, αλλά για το ΕΤΑ δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

 

Εχει τύχει αντίστοιχο σε κάποιον ή γνωρίζει κάτι σχετικό?

Ευχαριστώ.

 

υ.γ. Ας μην συζητηθεί το θέμα του Δασαρχείου. Το θεωρώ λάθος μου.

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία θα σου ζητήσει αμοιβές με το νέο λ. Η ΕΤΑ νομίζω ότι δεν την ενδιαφέρει και πολύ.

Για να καταθέσεις όμως πλέον αμοιβές με το νέο λ είσαι αναγκασμένος από το ΤΕΕ να τις καταθέσεις και με τη νέα ΕΤΑ.

 

Οπότε όπως είπε και ο συνάδελφος παραπάνω πας με νέο λ και με νέα ΕΤΑ.

 

Αν είχες αφήσει τον φάκελο στην πολεοδομία πρωτοκολλώντας τον για προέλεγχο θα είχες κατοχυρώσει λ και ΕΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

Ίδια ακριβώς περίπτωση διαχειρίζομαι τώρα. Ο φάκελος κατατέθηκε στην πολεοδομία πριν την αλλαγή του λ, αλλά ο προέλεγχος και κατά συνέπεια και η πρωτοκόλληση, έγιναν μετά την αλλάγή του. Κατά συνέπεια μου ζήτησαν να υπολογίσω με το καινούργιο λ. Το ωραίο είναι ότι επειδή έχω αλλαγή στο λ πρέπει να υπολογίσω όλες τις αμοιβές (ακόμα και τα αρχιτεκτονικά και την πυροπροστασία που είχαν πληρωθεί με την παλιά ΕΤΑ) με την καινούργια πλέον ΕΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος για το ΕΤΑ?

Μήπως εφόσον έχεις κατοχυρώσει Α.Α έργου στο σύστηματου ΤΕΕ μπορεί να γίνει η αλλαγή των αμοιβών μέσω του ΤΕΕ με το παλαιό ΕΤΑ αλλά με το νέο λ?

Link to comment
Share on other sites

Ο φάκελος κατατέθηκε στην πολεοδομία πριν την αλλαγή του λ, αλλά ο προέλεγχος και κατά συνέπεια και η πρωτοκόλληση, έγιναν μετά την αλλάγή του

αυτό πως γίνεται;;;;

εμένα κάθε φορά που καταθέτω κάνουν πρωτα προέλεγχο και μετά δίνουν Α.Π.

διαφορετικά δε δέονται το φάκελο

είναι ιδιοτροπία της συγκεκριμένης πολεοδομίας;;;

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος για το ΕΤΑ?

Μήπως εφόσον έχεις κατοχυρώσει Α.Α έργου στο σύστηματου ΤΕΕ μπορεί να γίνει η αλλαγή των αμοιβών μέσω του ΤΕΕ με το παλαιό ΕΤΑ αλλά με το νέο λ?

 

Άρη από 1η Μαρτίου δεν μπορεί να κατατεθεί πλέον έργο στο ΤΕΕ με την παλιά ΕΤΑ.

Ως γνωστόν για να ζητήσεις από το ΤΕΕ να σου υπολογίσουν την διαφορά (λόγω αλλαγής λ) πρέπει να υποβάλεις ξανά για δεύτερη φορά το έργο, οπότε αναγκαστικά πας με τη νέα ΕΤΑ=115.

Link to comment
Share on other sites

Μα νοιμίζω πως ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να πρωτοκολήσει χωρίς αμοιβές . Γι'αυτό το πράγμα οι πρόγονοί μου ( ! ) κάνανε ολόκληρη φασαρία . (καλά , δεν είμαι πια και τόσο μεγάλος ! ) .

Link to comment
Share on other sites

@ ΑΡΗΣ: Αυτό ρώτησα και εγώ στην υπηρεσία αμοιβών του ΤΕΕ, αλλά μου είπαν ότι δεν υπάρχει μεταβατική κατάσταση. Εγώ απλώς πήγα στην προηγούμενη καταχώρηση και πέρασα τις καινούργιες αμοιβές, αλλά το σύστημα δεν το δεχόταν επειδή είχε κρατημένες τις επιφάνειες των χώρων με την παλιά ΕΤΑ. Μου είπαν (και αυτό έκανα τελικά) ότι πρέπει να σβήσω από το αρχείο μου τα εμβαδά των χώρων και να τα ξαναπεράσω, κάτι που βεβαίως άλλαξε και την ελάχιστη αμοιβή και τον προϋπολογισμό τών επιμέρους μελετών.

@ myri: Αυτό είπα και εγώ. Κατέθεσα το φάκελο, ο προέλεγχος δεν έγινε επί τόπου αλλά 5 μέρες αργότερα και στο μεταξύ άλλαξε το λ. Μετά τον προέλεγχο πρωτοκολλήθηκε ο φάκελος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.