Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση δασαρχείου


Recommended Posts

από ποιον συντάσσεται?

και με ποια αρμοδιότητα?

 

Φωτοερμηνευτική μάλλον εννοούν και την συντάσσει ΑΤΜ, εφόσον πρόκειται για πράξη αποχαρακτηρισμού (έχει δηλαδή ήδη χαρακτηριστεί δασικό). Είναι έτσι όμως, ή απλά πρέπει να κάνεις αίτηση για βεβαίωση και κάτι δεν κατάλαβες;

Link to comment
Share on other sites

όχι συνάδελφε. δεν έχει χαρακτηριστεί ως δασική έκταση για να προσπαθώ να κάνω ένσταση.

 

απλά ζητήσαμε με αίτηση χαρακτηρισμό ως μη δασική έκταση.

μας είπαν ότι θα πάρει πάνω από ένα χρόνο γιατί δεν έχουν υπαλλήλους και καλά.

ζήτησαν λοιπόν αν θέλουμε να γίνει πιο γρήγορα τεχνική έκθεση ότι δεν είναι δασική έκθεση.

 

δεν είπαν τίποτα για φωτοερμηνεία και τέτοια..

 

το ερώτημα είναι ότι αφού δεν έχει καμμία πράξη χαρακτηρισμού γιατί να τρέχω εγώ με

τεχνικές εκθέσεις και αηδίες... δουλειά τους δεν είναι?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να είναι δουλειά τους αλλά σκέψου, μπορείς να περιμένεις 1 χρόνο (και προφανώς στην πραγματικότητα θα είναι μεγαλύτερο το διάστημα).

Ουσιαστικά αυτό που ζητάνε είναι να συνταχθεί μια τεχνική έκθεση (είτε από τοπογράφο μηχανικό με εμπειρία στη φωτοερμηνεία, είτε από δασολόγο) όπου επιστημονικά και τεχνικά θα προσδιορίζεται ο χαρακτηρισμός της έκτασης. Φαντάζομαι θα απαιτείται και προσκόμιση Α/Φ και ό,τι άλλο στοιχείο χρησιμοποιηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω οτι αναφέρεται στη τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας βάσει της οποίας γίνεται η πρόταση χαρακτηρισμού από το αρμόδιο δασαρχείο. Συνήθως είναι εσωτερικό έγγραφο που υπογράφει δασικός υπάλληλος φωτοερμηνευτής και περιλαμβάνει διαχρονικά αφίες ετών τουλάχιστον 1945, 1960 και πρόσφατες.

Στη περίπτωση σου μπορείς να απευθυνθείς σε ιδιώτη μηχανικό ή και δασολόγο, φωτοερμηνευτή.

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να πας σε δασολόγο...... σιγουρα ξερει καλύτερα τια κριβως πρέπει να γραψει στην εκθεση+λόγω επαγγέλματος ειναι σε τριβη συνέχεια με τα Δασαρχεια...

 

Ασε που ξερουν καλύτερα την δασική νομοθεσια και ολες τις σχετικές ενέργειες

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Εγω να ρωτησω κατι βασικό? Υπάρχει κάπου γραμμένο το μεσα σε ποσο χρονικό διάστημα είναι αναγκασμένο το δασαρχείο να σου δώσει έστω και την προσωρινή έγκριση (αυτή που είναι να πάει για δημοσίευση)???

Γιατι έχω καταθεσει μια αίτηση για ενα αγροτεμαχιο εδω και κατι βδομαδες και ουτε φωνη ουτε ακροαση! οποτε μαλιστα παιρνω τηλεφωνο να μαθω αν έχουμε καμια εξελιξη, μου απαντανε οτι ακομα δεν εχουνε δει την αιτηση αυτη...

Link to comment
Share on other sites

"Εβδομάδες"; :grin: Μετά το 3μηνο (και αν είσαι τυχερή και πρόκειται για Δασαρχείο που πάει σχετικά γρήγορα), θα μάθεις απλά προφορικά τι περίπου γίνεται. Για πράξη απλά το ξεχνάς. Τα περισσότερα Δασαρχεία δεν κάνουν τίποτα και περιμένουν απλά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών...

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι καποια στιγμη καποιος μου ειχε πει οτι πρεπει μεσα σε 3 μηνες να σου πουνε τουλαχιστον το ποτε θα πανε να κανουνε αυτοψια. Ηθελα να μαθω αν ισχυει κατι τετοιο, γιατι εγω οπου να ναι κλείνω 3μηνο σε μια αιτηση και μαλιστα οταν παω να ρωτησω αν εχουμε κανενα πλανο για το πότε θα γινει η αυτοψια, μου λενε "οταν βρουμε χρονο".

Δηλαδη, τι? Ο πολιτης θα περιμενει ποτε θα βρει χρονο αυτος (ο υπαλληλος του δασαρχειου) για να μπορεσει να χτισει ο πολιτης το σπιτι του???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.