Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα επαγγελματικά δικαιώματα των τεχνολόγων μηχανικών.


Recommended Posts

Προς ενημέρωση των συναδέλφων αντιγράφω sms που εστάλη στο κινητό μου από την ΕΕΤΕΜ

 

"Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009 στις 11.30 π.μ. συγκέντρωση στο ΥΠΕΧΩΔΕ (Λ. ΑΛεξάνδρας & Χ. Τρικούπη) με κατάληξη στο Υπ. Αν. Φτάνει πια ο εμπαιγμός"

 

Εύχομαι να είμαστε όλοι εκεί

Link to comment
Share on other sites

Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΉΡΥΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

Η Ομοσπονδία Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλών (Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ) Προκήρυξε Απεργία στις 20 Μάρτη και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

 

Επικυρώνοντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. που έγινε στις 11/03/2009 και εκφράζοντας τις συνολικές επιφυλάξεις που τέθηκαν ως προς τις διαδικασίες που είχαν σχέση με τον τόπο τον χρόνο και το διεκδικητικό πλαίσιο, αποφασίσαμε την προκήρυξη απεργίας για τις 20/03/2009 προκειμένου οι συνάδελφοι να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι εργαζόμενοι και φοιτητές

 

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι με χθεσινή ανακοίνωσή της και η ΟΣΕΠ ΤΕΙ στηρίζει τη κινητοποίηση της Παρασκευής 20 Μαρτίου και καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή.

 

http://www.eetem.gr/docs/anak_2009_03_16.pdf

 

Την στήριξη και τη συμμετοχή τους στη μεγάλη κινητοποίηση στις 20 Μαρτίου στηρίζουν επίσης όλα τα περιφερειακά τμήματα της ΕΕΤΕΜ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕΙ, η ΠΟΜΗΤΕΔΥ και πολλά σωματεία και ενώσεις εργαζομένων μηχανικών ΤΕ.

 

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το ραντεβού είναι 11.30 στη συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας με την οδό Χαρ. Τρικούπη έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν δημοσιεύσει και πολλά blog συναδέλφων μας και στο internet. Όσοι συνάδελφοι θέλουν να παραβρεθούν θα κανονίσουμε μαζί με τις ομάδες των δύο μεγάλων blog (του συναδέλφου **** και των συναδέλφων μας από τη Κύπρο) να βρεθούμε, να γνωριστούμε και να τα πούμε κι από κοντά.

 

Το Blog των συναδέλφων μας από τη Κύπρο εδώ :

http://tei-rights.blogspot.com/

 

Το Blog για τα επ. δικαιώματα των ΤΕΙ εδώ :

*****************

 

Άλλα blog συναδέλφων :

http://technologikapanepistimia.blogspot.com/

 

http://jaisopos.blogspot.com/

 

Αναφορές σε blogs που καταφέρονται κατά των διπλωματούχων μηχανικών εν γένει, του forum αυτού αλλά και μελών του απαγορεύονται, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, Σπουδαστές και Φοιτητές, Καθηγητές Ανωτάτης Εκπαίδευσης, Φίλες και Φίλοι

 

Την Παρασκευή 20 Μάρτη 2009, η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.), διοργανώνει Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 π.μ. στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και στη συνέχεια πορεία από εκεί στο κτίριο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τους χιλιάδες Πτυχιούχους Μηχανικούς και τις οικογένειές τους, αφορά του Σπουδαστές των Τ.Ε.Ι., τους καθηγητές, τους Φοιτητές των Πανεπιστημίων, το σύνολο της Εκπαιδευτικής και Ακαδημαϊκής Κοινότητας, το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας, η οποία είναι βαθειά εξαρτημένη από τις δραστηριότητες του Τεχνικού Κόσμου.

Σε μια περίοδο που η Ελληνική Κυβέρνηση αδυνατεί να διαφυλάξει το εισόδημα των Ελλήνων, της ασφάλειά τους, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ίδια ώρα μεγαλώνει τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει.

 

Καλούμε όλον τον κόσμο να δώσει τη μάχη για τα δίκαια αιτήματά μας.

 

 

• Μετονομασία των ΤΕΙ σε τεχνολογικά Πανεπιστήμια ή πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών μετά τους Ν.2916/01 και Ν.3549/07 και την διαμόρφωσης ενιαίας δομής και λειτουργίας στα ΑΕΙ ( ΤΕΙ - Πανεπιστήμια).

• Αναμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών των Τμημάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και των νέων τεχνολογιών

• Αύξηση των Δαπανών για την Παιδεία στο 5% επί του Α.Ε.Π. και στο 7% συνολικά για την Παιδεία και την Έρευνα

• Ισότιμη και αναλογική χρηματοδότησης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

• Έκδοσης των εκκρεμών Π.Δ/των για τα επαγγελματικά δικαιώματα, με περιεχόμενο ανάλογο του ανώτατου χαρακτήρα των ΤΕΙ και οργάνωσης του επαγγέλματος σε επιμελητηριακή βάση από τις Ενώσεις Πτυχιούχων (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. κ.α.) των πέντε σχολών.

• Επιμελητηριακή οργάνωση των επαγγελματικών Φορέων των Πτυχιούχων ΤΕΙ (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. κ.α.) οι οποίες θα κάνουν Πιστοποίηση Επαγγέλματος και θα δίνουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

μπηκε και το κνιτικο συνθημα του 5% μπας και παει και κανενας κνιτης που εχει εμπειρια

ρε παιδια πηγαιντε δυο χρονακια σε κανα πολυτεχνειο και γινετε μηχανικοι και ξεγνοιαστε. αλλά τοτε τι θα κανουν τα καθηγητακια που θα ξαναγυρίσουν στην τριετία και οθπσ εξψ απο τα προγραμματα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.