Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aπό 01/01/2018 οι εισφορές δεν αφαιρούνται και «θεωρούνται» ασφαλιστέο εισόδημα (για τον υπολογισμό των εισφορών).


georgegaleos

Recommended Posts

Περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του υπολογισμού των εισφορών επί του αθροίσματος φορολογητέου εισοδήματος και καταβληθεισών εντός του 2017 εισφορών!


 

Από 1ης/1/2018 οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του συνολικού καθαρού φορολογητέου εισοδήματος προηγούμενου έτους κάθε επιχείρησης-επαγγελματία, προσαυξημένου με τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του 2017.

 

Το 2018 θα είναι μεταβατικό καθεστώς, καθώς, αντί για το 100% των ασφαλιστικών εισφορών του 2017, θα προστεθεί στα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα το 80%.

 

Πηγή: www.forologikanea.gr


 


Το ερώτημά μου (στο παραπάνω ψηφισμένο και γνωστό σε αρκετούς αλλά προφανώς άκαιρο το ερώτημά μου) είναι:

Στις παραπάνω ασφαλιστικές εισφορές (που θα προστεθούν στα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα) θα συμπεριληφθούν και αυτές των αναδρομικών του τ.ΤΣΜΕΔΕ ?

 

Αν ναι τότε θα προσαυξήσουν το εισόδημα επί του οποίου θα υπολογιστούν οι νέες εισφορές (σε σχέση με το να είχαμε μόνο τις εισφορές από τον ΕΦΚΑ) ... πράγμα άσχημο !!!

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει απάντηση.... Ας μου θυμησει κάποιος αν στο Ε3 εχει κουτάκι για τις εισφορές. Εάν ναι, ο,τι δηλώσεις εκει. Αν όχι, τρέχα γύρευε τρεχαγυρευοπουλε.....

 

Το ασχημο θα είναι από 2019 η 2020 (δεν θυμαμαι ακριβως) που τότε κταργούνται και οι εκπτώσεις. Και επισήμως δεν θα μπορείς να είσαι Ε.Ε.

 

Αυτά.....

Link to comment
Share on other sites

1) Ακριβώς τρέχα ... γύρευε ... έχει κουτάκιον (κωδ. 517) ...

[Οχι ότι περίμενα κάποια διαφορετική απάντηση.]

 

2) Οι εκπτώσεις είναι μέχρι 31/12/2019

Link to comment
Share on other sites

Τοτε εφοσον υπάρχει ενεργος ΚΑΔ (υπαρξη δραστηριότητας στην εφορια), τις ελαχιστες.
Και εφοσον καταβαλονται οι εισφορές (και δεν εχεις εισοδημα απο τον ΚΑΔ) θα και προκύψει ζημία.

Και στην περίπτωση αυτή τις ελάχιστες.

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Τι απάτη πάλι είναι αυτό;

Με ποιο σκεπτικό οι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ δεν αποτελούν έξοδο και δεν αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα;

 

Γιώργο αυτό που γράφει ότι  "Από 1ης/1/2018 οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του συνολικού καθαρού φορολογητέου εισοδήματος προηγούμενου έτους κάθε επιχείρησης-επαγγελματία, προσαυξημένου με τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του 2017"  

εννοεί ότι όχι μόνο δεν αφαιρούνται οι εισφορές όπως μέχρι σήμερα για να προκύψει το φορολογητέο, αλλά θα προστεθούν σε αυτό ;

Δηλαδή, σύμφωνα με το άρθρο,, αν κάποιος είχε εισόδημα έστω 10.000 Ευρώ καθαρό (χωρίς τις εισφορές) και εισφορές έστω 3.000 Ευρώ, μέχρι σήμερα το φορολογητέο του θα ήταν 10.000-3.000=7.000 Ευρώ. Με βάση το άρθρο πλέον θα είναι 10.000 Ευρώ ;

Link to comment
Share on other sites

Παύλο καλησπέρα.

Δεν έχει καμία σχέση με τον υπολογισμό του φόρου.

Φορολογικά δεν αλλάζει κάτι. Για να προκύψει το φορολογητέο εισόδημα, δηλαδή το εισόδημα επί του οποίου θα υπολογισθεί ο φόρος, οι εισφορές εξακολουθούν να θεωρούνται δαπάνη. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει.

 

Ασφαλιστικά θα αλλάξει.

 

Δηλαδή αλλάζει το ασφαλιστέο εισόδημα, δηλαδή το εισόδημα επί του οποίου θα εφαρμοσθούν τα ποσοστά εισφορών για να προκύψουν τα ποσά των εισφορών.

Αυτό (το ασφαλιστέο επί του οποίου εφαρμόζονται και οι όποιες ασφαλιστικές μειώσεις ισχύουν μέχρι 31/12/2019) αν θες πρακτικά να το δεις θα είναι από το Ε3 [(κωδ.346 ή κωδ.348)+80%(κωδ.517)].

 

Ενώ τώρα το ασφαλιστέο επί του οποίου εφαρμόζονται και οι όποιες ασφαλιστικές μειώσεις ισχύουν μέχρι 31/12/2019 είναι [(κωδ.346 ή κωδ.348)].

 

Αυξάνεται δηλαδή κατά το 80% των εισφορών του προηγούμενου έτους, το ποσό επί του οποίου θα εφαρμόζονται τα ποσοστά των εισφορών για να υπολογισθούν εκάστοτε οι τρέχουσες εισφορές.

Πρακτικά μπορείς να γνωρίζεις από τώρα τι (προσωρινές-με βάση το Ε3 του 2016 που καταθέσαμε φέτος) εισφορές θα έχεις τον Ιανουάριο του 2018 και μέχρι να εκκαθαρισθεί το φορολογικό 2017.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Αυτο που ειπα και στο #1 ειναι οτι "μεσα" στον κωδ.517 ειναι ηδη τα αναδρομικα του τ.ΤΣΜΕΔΕ (β'11) και θα συνεχίζουν να μπαινουν, εφοσον καταβάλλονται, σε καθε φορολογικο ετος και οι δοσεις των αναδρομικων.

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Οπότε, ο επαγγελματίας που πληρώνει εισφορές (τρέχουσες και αναδρομικές), ανεβάζει το ποσό επί του οποίου θα προκύπτουν οι εισφορές, αν έχω καταλάβει σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.