Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aπό 01/01/2018 οι εισφορές δεν αφαιρούνται και «θεωρούνται» ασφαλιστέο εισόδημα (για τον υπολογισμό των εισφορών).


georgegaleos

Recommended Posts

Είναι αδύνατη η ουσιαστική σύγκριση του ελεύθερου επαγγελματία και του μισθωτού.

Ο μισθωτός τα έχει όλα πληρωμένα, γραφείο, καθαρίστρια, λογισμικό, υπολογιστή, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, κοινόχρηστα, μετρητικά όργανα (π.χ. GPS), συνδρομές (σε δίκτυα αναφοράς, σε νομοθεσία,...), κτλ.

Από τον μισθό του δεν έχει να πληρώσει επαγγελματικά έξοδα.

Επίσης στην άδειά του πληρώνεται.

 

 

Ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και ΑΝ του μείνει τίποτα από τα επαγγελματικά έξοδα, τότε θα πληρώσει φόρο εισοδήματος.

Αν πάρει άδεια, δεν πληρώνεται για τις μέρες της άδειας.

Παράλληλα μπορεί να χάσει πελάτες που θέλανε να εξυπηρετηθούν τις μέρες που έλειπε από το γραφείο.

 

Αν στον μισθωτό μένουν π.χ.  από τα 1400€/μήνα τα 1000€/μήνα στο χέρι, ο ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να εισπράξει 5000€ για να του μείνουν τα 1000€ στο χέρι.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

ΆΨΟΓΟΣ. Σωστα οπως το θετεις.

Υποθετω οτι η οποιες προσπάθειες για συγκρισεις, αποριες και αναφορες εκφραζονται απο συναδέλφους αφιρουν αναμεσα στον κλασικο μισθωτό και στο φορολογικα "μπλοκακι" που εργαζεται σε εταιρεια και τιμολογει με παροχης υπηρεσιών που λειτουργει σαν μισθωτος.

 

Σταλθηκε απο το tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και ΑΝ του μείνει τίποτα από τα επαγγελματικά έξοδα, τότε θα πληρώσει φόρο εισοδήματος.

Έτσι είναι. Με τους νέους νόμους για τις εισφορές υπάρχει πρόβλημα.

 

Πριν με τις κλάσεις, με, αφού έχει καλύψει όλα του τα έξοδα και το ΦΠΑ, παραμένων 10,000€, στην 1η κλάση και με 26% φορολογία, ο ΕΕ είχε περίπου τα ίδια κέρδη σε σχέση με τωρινά ποσοστά 38% και 22%.

 

Κάτω από 10,000€ τώρα υπάρχει όφελος αλλά σε μεγαλύτερα εισοδήματα οι εισφορές, οι φόροι και τα έξοδα, αυξάνουν αναλογικά και δραματικά, οπότε θα μπορούσε για όλους μαζί με την έκπτωση δαπανών, να ισχύει και το αφορολόγητο και ακόμα, μόνιμα, και το άρθρο 98.

 

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ευκαιρίες για δουλειά και επίσης να επιλέγεις εάν θέλεις να είσαι μισθωτός η ΕΕ, και δεν σε αναγκάζουν οι εισφορο-φορολογικές συνθήκες.

 

Αυτό που λες "Αν στον μισθωτό μένουν π.χ.  από τα 1400€/μήνα τα 1000€/μήνα στο χέρι, ο ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να εισπράξει 5000€ για να του μείνουν τα 1000€ στο χέρι." είναι η ουσιαστική σύγκριση του 1400 με το 5000.

 

Το ερώτημα είναι φυσικά πόσο εύκολα θα βρει τα 5000 ο ΕΕ, και πόσο εύκολα τα 1400 ο μισθωτός και τι θα κάνει το κράτος για να διευκολύνει.

 

Και το 2ο ερώτημα είναι τι θα κάνει το κράτος για να μειώσει τα 5000 και τα 1400 αφήνοντας πάλι 1000.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.