Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή σε κοινόχρηστο χώρο


Recommended Posts

Γεια σας,

 

Στο εξωτερικό χώρο καφετέριας έχει κατασκευαστεί ξύλινο δάπεδο επιφάνειας 100 μ2 για ανάπτυξη καθισμάτων. Το δάπεδο είναι υπερυψωμένο από το πλακόστρωτο κατά 16 εκ. Το δάπεδο αυτό βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο. Ο ιδιοκτήτητης έχει παραχωρητήριο για τον κοινόχρηστο χώρο, για το οποίο πληρώνει ενοίκιο στο δήμο.

 

Υπάρχει δυνατότητα μέσω του 4178/2013 να τακτοποιήθει η κατασκευή του ξύλινου δαπέδου ? Το πρόβλημα που βλέπω είναι πως βρίσκεται σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο. Θα μπορούσε με συναίνεση του δήμου να γίνει η υπαγωγή από τον ιδιοκτήτη ή απαγορεύται ως ευρισκόμενο σε κοινόχρηστο ?

 

Με εκτίμηση

Βασίλης

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο ερώτημα σε πρασιά με κτίσμα προ 85 . άρα δεν έχουμε θέμα φύτευσης . Θέλουμε 48ωρη , ακόμα μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου , ή τίποτα ? 

Link to comment
Share on other sites

για την καφετερια

 

το 23/16α

 

Είσαι θεός !!

 

διαβάζω στο άρθρο

 

"16.α. Στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές, όπως ορίζονται στην παρ. 74 του άρθρου 2 και στο άρθρο 21 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79), σε χώρους που έχουν παραχωρηθεί νομίμως, για συ− γκεκριμένη εμπορική εκμετάλλευση ή χρήση τραπεζο− καθισμάτων από φορείς του Δημοσίου και ΟΤΑ, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση, εξαιρετικά, η αναστολή των διατάξεων του παρόντος ισχύει μόνο για δύο (2) έτη από την ημερομη− νία υπαγωγής. Αυθαίρετες κατασκευές της παρούσας παραγράφου, για τις οποίες εκκρεμούν βεβαιωθέντα πρόστιμα στις Δ.Ο.Υ. ή υποθέσεις και έχουν απομα− κρυνθεί ή κατεδαφιστεί, υπάγονται αντίστοιχα στις δι− ατάξεις του παρόντος νόμου. Για την υπαγωγή πέραν των απαιτούμενων δικαιολογητικών υποβάλλονται το μισθωτήριο συμβόλαιο και οι εγκριτικές πράξεις παρα− χώρησης της χρήσης.

 

 

Αυτό σημαίνει πως ναι μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις και να πληρώσει το πρόστιμο που αναλογεί και να τις ρυθμίσει, αλλά αυτή η ρύθμιση ισχύει για 2 έτη μόνο ? 

 

β. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αναστολής των δύο (2) ετών, οι κατασκευές αυτές οφείλουν να προ− σαρμοστούν, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 21 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79), καθώς και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 4 της κ.υ.α. 31722/4.11.2011 ή σε διαφορετική περίπτωση να απομακρυνθούν.

 

Και αυτό σημαίνει πως μετά τα δύο χρόνια αναστολής θα πρέπει οι κατασκευές να προσαρμοστούν στο άρθορ 21 το οποίο αναφέρει τις προσωρινές κατασκευές ?

Link to comment
Share on other sites

παραπεμπει ρητα σε ποιες διαταξεις  θα στηριχθει η "προσαρμογη"

 

τις ειδες?

Ναι παραπέμπει στην υπουργική απόφαση που προβλέπεται στο τέλος του άρθρου 21 του ν.4067, στο οποίο αναφέρεται πως μέ υπουργική απόφαση του αρμοδίου υπουργού θα ορίζεται το διάστημα αδειοδότησης, καθώς και τα στοιχεία που θα πρέπει να υποβληθούν. Αυτή η υπουργική απόφαση νομίζω δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Αν κάνω λάθος πες μου σε παρακαλώ.

 

Βρήκα ωστόσο στο νόμο για την άδεια μικρής κλίμακας ΦΕΚ 2605Β / 15-10-2013 "Αριθ. οικ. 55174, Διαδικασία έγκρισης και απαιτούμενα δικαιολογητικά για εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Ερ−γασιών Μικρής Κλίμακας."

ΑΡΘΡΟ 2, ΠΑΡ 1 - στ

"στ. Για την εγκατάσταση προσωρινών κατασκευών και μέχρι να εκδοθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 21 του ν. 4067/12 υπ. απόφαση, κατατίθενται τα εξής:

1) πιστοποιητικό στατικής επάρκειας ή στατική μελέτη,
2) μισθωτήριο συμβόλαιο για την παραχώρηση της δημόσιας ή κοινόχρηστης έκτασης
3) εγκριτικές πράξεις παραχώρησης από τον αρμόδιο κατά περίπτωση Φορέα (Δήμος, Κτηματική Υπηρεσία,κτλ),
4) έγκριση τοποθέτησης από τον αρμόδιο κατά περί−πτωση Φορέα, που εγκρίνει τη λειτουργία
5) αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος της οικο−δομικής αδείας ή της άδειας δόμησης εφόσον υφίσταται ή του προσαρτώμενου σε δικαιοπραξία ή συντασσόμενο κατά τις ισχύουσες προδιαγραφές, με την υπό κλίμακα, σκαριφηματική αποτύπωση των εγκαταστάσεων (Θέση, διαστάσεις, αποστάσεις κτλ)
6) Κάτοψη, τομή και όψεις σε κατάλληλη κλίμακα."
 
Άρα συμπεραίνω πως μέχρι στιγμής ισχύει το παραπάνω για την προσαρμογή.
Edited by Vasili
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.