Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπουδές Δίλημμα και τρέλα!


Recommended Posts

Καλησπέρα στους απανταχού φίλους μηχανικούς!

Είμαι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ.Η αλήθεια είναι ότι αν και πολύ δυνατή σχολή ,ήταν η δεύτερη μου επιλογή μετά τους μηχανολόγους αλλά λόγω άσχημων συνθηκών κάτω από τις οποίες έδωσα εξετάσεις έχασα τη πρώτη.Το κακό είναι ότι νόμιζα πως θα το ξεπεράσω και το άφησα.Περνώντας ο καιρός και μπαίνοντας πιο πολύ στα πράγματα βλέπω ότι το αντικείμενο του πολ.μηχ δε μου ταιριάζει καθόλου μιας και ο κατασκευαστικός τομέας δε με ελκύει καθόλου και η μόνη κατεύθυνση που φαίνεται να μπορώ να πάρω(απο τις 4 συνολικά) είναι αυτή του συγκοινωνιακού τομέα μπας και ασχοληθώ με σιδηρ.υποδομές κτλ....Επίσης βλέπω ότι σε μαθήματα που δε με ενδιαφέρουν όπως η τεχνική γεωλογία δυσκολεύομαι πολύ!Γενικά νιώθω ότι είμαι σε πολύ δύσκολη θέση.Α και δε μ'αρέσει καθόλου το γραμμικό σχέδιο που ευτυχώς ήταν μόνο στο 1ο εξάμηνο.Αντιθέτως μου αρέσουν απο τις 3 και οι 2 κατευθ.των μηχ.μηχ του ΑΠΘ(ενεργειακός και κατασκευαστικός),τα ρευστά η θερμοδυναμική και πάει λέγοντας..μπορώ να πω ότι έχω και λίγη τρέλα με το αντικείμενο,τα εργαστήρια κτλ...Αυτό που θέλω να ρωτήσω όσους γνωρίζουν είναι αν θα πρέπει τώρα που είναι νωρίς να κυνηγήσω τη πρώτη μου επιλογή(το 1ο έτος δε παρακολούθησα και πολύ τη σχολή λόγω κάποιων θεμάτων που είχα..ουσιαστικά τώρα κάνω την αρχή και έχω περάσει μόνο 2 μαθήματα συνολικά) που λογικά θα μου είναι πιο εύκολο να ασχοληθώ με πίστη σε αυτό που κάνω.Αξίζει τώρα που έχω μόνο 2 περασμένα μαθήματα να ξαναδώσω πανελλ. για τους μηχ.μηχ του ΑΠΘ;Και πέρα από το ότι μου αρέσει πολύ σαν αντικείμενο σπουδών πιστεύετε ότι έχουν και καλύτερη αποκατάσταση σε εσωτερικό και εξωτερικό όπως ακούγεται;Τέλος είναι εφικτό μαζί με τις πανελλ. να παρακολουθώ και κάποια βασικά μαθήματα στους πολιτικούς και να τα δώσω;

Υ.Γ. πιστεύετε ότι θα καταφέρω να βγάλω μια τέτοια δύσκολη σχολή χωρίς να με ελκύει;Αξίζει να το ρισκάρω και να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό μου;Όποιος μπορεί ας δώσει και tips για πανελλ. χρειάζομαι ξανά φροντιστήριο;Και τι γίνεται στην αγορά εργασίας με τις 2 ειδικότητες;όντως οι μηχανολόγοι τα πανε καλύτερα; 

Link to comment
Share on other sites

Φίλε και μελοντικέ συνάδελφε, δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Ο καθένας θα σου πει την δική του σκοπιά. Καλό είναι βέβαια που ρωτάς, για να παίρνεις γνώμες και στο τέλος να φιλτράρεις τα πράγματα με την σκέψη σου και να αποφασίσεις.

Για μένα το σημαντικότερο είναι να διαλέξεις αυτο που σου αρέσει. Αν βλέπεις πως το να γίνεις Π.Μ. δεν τραβάει, πάνε Μ.Μ. που σου αρέσει, δεν το συζητώ καθόλου.
Στην Ελλάδα αν δεν έχεις δουλειά απο την οικογένεια ή δεν έχεις διασυνδέσεις σχεδόν το ίδιο δύσκολα βρίσκεις δουλειά και για τα δύο αντικείμενα (άντε οι μηχανολόγοι να είναι κάπως καλύτερα).
Επομένως πάνε σε αυτό που σου αρέσει, ιδίως όταν δεν έχεις περάσει και πολλά μαθήματα απο το πρώτο έτος και άρα δεν θα χάσεις και πολλά (πέρα απο τον ένα χρόνο).

Το αν μπορείς να διαβάζεις για πανελλήνιες και σχολή ταυτόχρονα είναι σχετικό. Θα σε συμβούλευα να επικεντρωθείς μόνο στις πανελλήνιες. 
Βέβαια αν μπορείς πήγαινε και σε μαθήματα τις σχολής που μπορεί να σε βοηθήσουν για τις πανελλήνιες (πχ τα μαθηματικά που είχα στο 1ο έτος της σχολής μου, τα διδάχτηκα απο καλό καθηγητή και σιγουρα αν ξανάδινα πανελλήνιες θα έγραφα καλύτερα).

Φυσικά σε όλα αυτά υπάρχει πάντα και ο οικονομικός παράγοντας. Δεν ξέρω τι δυνατότητες υπάρχουν για φροντιστήρια κλπ.
Εγώ πάντως πιστεύω πως πρέπει να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει. Όλα τα άλλα θα έρθουν απο μόνα τους.
Καλύτερα να προσπαθήσεις παρά να σου μείνει απωθημένο. 

Ο,τι και να διαλέξεις λοιπόν καλή τύχη και να είσαι αφωσιωμένος!
 

Edited by Ήρωνας
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε και ο συνάδελφος κυνήγησε αυτό που σου αρέσει όσο είναι νωρίς και μπορείς. Κρίμα να τελειώσεις κάτι που δεν σε τραβάει και να μετανιώνεις για κάτι που δεν προσπάθησες. Από την άλλη όντως οι μηχανολόγοι είναι σε καλύτερη μοίρα γιατί έχουν περισσότερες εναλλακτικές

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κάνε ό,τι σε τραβάει περισσότερο, τώρα που είσαι πιτσιρικάς...Αν σου αρέσει να γίνεις ΜΜ, κυνήγησέ το !

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Mcmechanic έχω τελειώσει εδώ και μερικά χρόνια τους Περιβάλλοντος. Η αλήθεια είναι πως πάντα ήθελα να γίνω Μηχ. Μηχ. αλλά απο το πρώτο έτος είδα πως οι Μ.Π. μου αρέσουν πολύ γι' αυτό και έμεινα.

Αν ήμουν στη θέση σου δεν θα το σκεφτόμουν πολύ και θα ξαναδινα πανελλήνιες.
Άλλωστε νομίζω πως στη δεύτερη φορά που δίνει κάποιος είναι πιο εύκολο να περάσει εκεί που θέλει (φυσικά υπάρχουν και απρόβλεπτα τύπου υπερβολικά δύσκολα θέματα κλπ).
Είσαι πιο ώριμος, έχεις δει που πρέπει να εστιάσεις το διαβασμά σου και έχεις κάποια πίεση που μπορεί να είναι πολύ δημιουργική.

Κάνε ένα κουράγιο, διάβασε για 8 μήνες και πέρνα εκεί που πραγματικά θες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να ξαναδώσεις πανελλήνιες ώστε να μπεις Μ.Μ. Εφόσον δεν σου αρέσει το αντικείμενο του Π.Μ. δεν θα είσαι ποτέ χαρούμενος επαγγελματικά στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ όλους για τις απαντήσεις...αποφάσισα να ξαναδώσω παρακολουθώντας όσο μπορώ τη σχολή γιατί με τα θέματα που μπήκαν πέρυσι στα μαθηματικά είναι μεγάλο ρίσκο να σπαταλήσω χρόνο μόνο στις πανελλήνιες και να μη περάσω πάλι..Ο θεός βοηθός!Αυτοί πλέον βάζουν θέματα για 100 άτομα και με το νέο σύστημα το βάρος πέφτει πολύ πάνω σε κάθε μάθημα οπότε αν δε μπορείς να μαζέψεις από αλλού χαμένα μόρια.

Από την άλλη οι σχολές αυτές έχουν πάει στα ύψη.Μπαίνουν τα παιδιά πανεπιστημιακών κάποιο που έχουν προσβάσεις στα θέματα, αυτοί που πάνε στα κολέγια και ένας-δύο διάνοιες.Εγώ τέτοιες βοήθειες δυστυχώς δεν 'εχω αλλά θα παλέψω μέχρι τέλους.

Edited by mcmechanic
Link to comment
Share on other sites

θα πρεπει να δοθεις αποκλειστικα στις πανελληνιες αν αυτο εχεις αποφασισει.

2 καρπουζια σε μια μασχαλη δε χωρανε κ θα μετανιωσεις γιατι θα εχεις μετρια αποτελεσματα κ στα δυο ..

Link to comment
Share on other sites

έστω ότι περνάς τελικά εκεί που θες. είσαι σίγουρος ότι θα βρεις αυτό που φαντάζεσαι; νομίζω πως ήδη χάνεις χρόνο με τη σκέψη αυτή. συνέχισε εκεί που μπήκες, αν αυτό που σ' αρέσει είναι τα πολύπλοκα μηχανήματα και τα μαστορέματα θα το βρεις και στους πολ/μηχ, εάν ασχοληθείς με την έρευνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.