Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποφαση Σ.Τ.Ε. οπου ιδιοκτητης διατηρει ποσοστο δομησης σε διηρημενη


Recommended Posts

Συναδελφοι καλημερα, σε συνολο διηρημενων ιδιοκτησιων οπου καθενας εχει χτισει το ποσοστο του και εχει τακτοποιησει τις οποιες υπερβασεις, ακουσα πως εχει κοινοποιηθει αποφαση απο το Σ.Τ.Ε. οπου οι λοιποι ιδιοκτητες οικοπεδων, δυναται να διατηρησουν το ποσοστο τους και να χτισουν αυτο που τους αναλογουσε ανεκαθεν. Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω την αποφαση αυτη να τη μελετησω;

Link to comment
Share on other sites

Καποιο αλλο στοιχειo, σχετικα με την αποφαση (ονομασια, ημερομηνια, περιγραφη) καθως και που θα μπορουσα να βρω το σχετικο εγγραφο; Κατοπιν αναζητησης το αρθρο 25, με παραπεμπει στον 1337/83 αν εννοεις αυτο το νομο.

Edited by anchelos
Link to comment
Share on other sites

μιλαμε για  το αρθρο  25 του 4178  ειναι ιδιο με το 107 παρ. 2 του 4495

 

υπαρχει  και εγκυκλιος του υπουργειου, απο τοτε..

 

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=778&sni[1155]=2967&language=el-GR

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το παρακάτω της παρ 2 του άρθρου 107

(ήδη στο είπε ο φίλτατος Δημήτρης-αλλά δεν  έδωσες την πρέπουσα σημασία!)

σε συνάρτηση με τον ΝΟΚ (άρθρο 11 παρ 33 και άρθ 12 παρ 2) στο λύνει το ερώτημα  με νόμους και όχι με εγκύκλιο 

 

2. Αν το ακίνητο ανήκει σε περισσότερους συνιδιοκτήτες και έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, για τον υπολογισμό των πολεοδομικών μεγεθών και την έκδοση οικοδομικής άδειας που αναλογούν στα ιδανικά μερίδια κάθε συνιδιοκτήτη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν εκτελεστεί σε άλλη οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία μέχρι τις 28.7.2011

 

 

ΝΟΚ άρθ 11 παρ 3

3. Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ή οριζόντια ιδιοκτησία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του Ν.1024/1971(Α΄232) και έχει εκδοθεί άδεια πριν από τη μεταβολή γενικών ή ειδικών διατάξεων που αφορούν την επιτρεπόμενη δόμηση, προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης ο κάθε συνιδιοκτήτης χρησιμοποιεί το ποσοστό δόμησης που του αναλογεί σύμφωνα με το συντελεστή δόμησης που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης.

ΝΟΚ άρθ 12 παρ 2

2. Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ή οριζόντια ιδιοκτησία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του Ν.1024/1971 (Α΄232) και έχει εκδοθεί άδεια πριν από τη μεταβολή γενικών ή ειδικών διατάξεων που αφορούν την επιτρεπόμενη κάλυψη, προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης ο κάθε συνιδιοκτήτης χρησιμοποιεί το ποσοστό κάλυψης που του αναλογεί σύμφωνα με την επιτρεπόμενη κάλυψη που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης.

 

δηλ σου λένε ότι: 

1. πρέπει να πάρεις την Ο.Α και

2. δεν χάνεις σ.δ και σ.κ 

 

άσχετα με τα αυθαίρετα των άλλων καθέτων

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οχι οι παραπομπες στους νομους αυθαιρετων 4178 και 4495 οπως προηγουμενως παρεπεμψε ο συναδελφος ηταν ξεκαθαρες, επιπροσθετως ομως εξισου σημαντικη ειναι και η αναφορα εις τον Ν.Ο.Κ. που προσεφερες για την οποια βρισκομουν επισης σε αγνοια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.