Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχέδια, υπολογισμοί ενδοδαπέδιας θέρμανσης


tyflos

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδερφοι

 

Έχω αναλάβει τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες ενός μεγάλου κτιρίου στο οποίο θα τοποθετηθεί ενδοδαπέδια θέρμανση. Είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με μία τέτοια θέρμανση οπότε οποιαδήποτε εμπειρία , παρόμοια μελέτη , τεχνικά εγχειρίδια , υποδείξεις γνωρίζετε είναι καλοδεχούμενη .

 

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

Η ενδοδ.θέρμανση προυποθέτει αρκετή εμπειρία. ΜΗΝ εμπιστευτείς τα εμπορικά προγράμματα (ξέρετε ποια εννοω) για υπολογισμούς ενδ.θέρμανσης. Απέχουν πολύ από την πράξη. Υπάρχουν αρκετά άλλα προγραμματα εταιριών-κατασκευαστών υλικών ενδ.θερμανσης πάρα πολύ καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

αν θελεις γινε πιο συγκεκριμενος.απλα να ξερεις πως η ενδοδαπεδια θερμανση ειναι αρκετα σοβαρη υποθεση,ειδικα αν η μελετη σου ειναι να εφαρμοστει..υπαρχουν αρκετες παραμετροι που πρεπει να προβλεψεις..

Link to comment
Share on other sites

Η ενδοδαπέδια που αναφέρω αφορά μία μελλοντική κλινική. Ό εργολάβος πρόκειται να τοποθετήσει ανδοδαπέδια σχεδόν στο σύνολο του κτιρίου. Η μελέτη δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τουλάχιστον στο σύνολό της. Αλλά θα ήθελα να την μελετήσω όσο πιο σωστά γίνεται. Παρακαλώ για την οποιαδήποτε βοήθειά σας.

Ευχαριστώ....

Link to comment
Share on other sites

πρεπει να βρεις ποσες θερμικες απωλειες εχεις..ποσες πας να καλυψεις με την ενδοδαπεδια θερμανση..που θα μπουν οι συλλεκτες..διατομες σωληνωσεων...ποσοτητα αμμου,τσιμεντου κτλ για ελαφρομπετο...ποσοτητα αμμου τσιμεντου κτλ για θερμομπετο..μορφοπλακα..περιμετρικες ταινιες..γαλακτωμα και ινες πολυπροπυλενιου..μηκη σωληνωσεων συνολικα..

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη συναδελφοι που "πετάγομαι", πρωτη φορα άλλωστε γραφω εδω μεσα, αλλα δεν μπορω να διανοηθω οτι ετσι κανουμε τις μελετες ή έτσι παιρνουμε πληροφοριες για το πως θα κανουμε μια εξειδικευμένη μελετη για πρωτη φορα ... ενδοδαπεδια για κλινική ... άντε με τις υγείες μας.

Να διαβαζουμε, να ρωτάμε, να επιμορφωνόμαστε, να δοκιμαζουμε, να παιδευόμαστε και θα ερθει η εμπειρια.

 

Φανταζομαι να μην υπαρχει καποιο αντιστοιχο φορουμ για γιατρους και να ρωταει καποιος ... μηπως ξερει κανεις πως να κανω μια εγχειριση για γλαύκωμα στο ματι ??? ... Λές να υπάρχει :shock: :shock: :shock:

 

και όλα αυτά χωρις να θελω αντιπαραθεσεις ... ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

grpal φόρουμ είμαστε οπού γίνονται διάφορες συζητήσεις. Σίγουρα δεν μπορείς να μάθεις από το μηδέν να κάνεις μια μελέτη αλλά μπορείς να βρεις πληροφορίες που σου λείπουν ή αν δεν έχεις ασχοληθεί με κάτι να σου δοθούν κατευθυντήριες γραμμές.

Για παράδειγμα κάποιο μέλος παραπάνω ανέφερε ότι κάποια προγράμματα εταιριών θέρμανσης είναι πιο φρόνιμο να χρησιμοποιηθούν γιατί δίνουν καλύτερα αποτελέσματα. Αν μας έλεγε σε ποια προγράμματα αναφέρεται ακριβώς θα μας βοηθούσε περισσότερο. Επίσης σχετική βιβλιογραφία θα ήταν και αυτή χρήσιμη.

Όσο για τους γιατρούς απλά να σου πω ότι μέχρι πρότινος μετά το πτυχίο κάναν 1 χρόνο αγροτικό και με ελάχιστη εμπειρία εξέταζαν ασθενείς το οποίο δεν απέχει και πολύ από αυτό που συζητάμε τώρα. Με μια μικρή διαφορά.Οτι αυτοί παίζουν με ζωές ενώ εμείς με θερμοκρασίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.