Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μη αρτιο, μη οικοδομισιμο σε παραδοσιακο οικισμο κατω των 2000 κατοικων


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, μόλις τελείωσα με τη σχολή και μόλις ήρθε η πρώτη δουλειά στα χέρια μου, προκειται για ενα χωρφάφι- γήπεδο το οποιο απο τον τοπογράφο έχει χαρακτηριστεί εκτος οικισμου, μη αρτιο και μη οικοδομισιμο.. Βρήκα όμως μια τροποποιηση που λεει οτι "Τα γήπεδα που την 31-5-85, ημέρα δημοσίευσης του ΠΔ/24-5-85, (ΦΕΚ-270/Δ/85) είχαν πρόσωπο σε διεθνείς, εθνικές, επαρχιακές, δημοτικές και κοινοτικές οδούς, καθώς και σε εγκαταλειμμένα τμήματα αυτών και σε σιδηροδρομικές γραμμές και εφόσον έχουν:
αα. Τα γήπεδα που υπάρχουν την 12-11-62, ημέρα δημοσίευσης του ΒΔ/24-10-62 (ΦΕΚ-142/Δ/62):
Ελάχιστο πρόσωπο: δέκα (10) μ.
Ελάχιστο βάθος: δέκα πέντε (15) μ.
Ελάχιστο εμβαδόν: επτακόσια πενήντα (750) τμ.

και σκέφτομαι οτι υπάρχουν όλα αυτα τα κριτιρια στο χωράφι-γήπεδο, εκτός απο τα 750 τμ. Εάν με κάποιο τρόπο αποδειχθεί οτι ο ιδιοκτητης έχει παραχωρήσει γη για την δημιουργία ενός αγροτικού δρόμου που περνάει απο το πλάι του χωραφιού, τότε αυτή η γη μετράει στο εμβαδό του οικοπέδου ωστε να συμπληρωθουν τα 750 τμ?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φίλε καλώς ήρθες στην παρέα του φόρουμ.

Το Πρ. διάταγμα που περιγράφεται στο ΦΕΚ-270/Δ/1985 είναι από τα βασικότερα που καθορίζουν την εκτός σχεδίου δόμηση.

Όταν λοιπόν διαβάζουμε ένα διάταγμα που θα μας καθορίσει με ποιο τρόπο θα κτίσουμε (ή δεν θα κτίσουμε) πρέπει να το εφαρμόζουμε κατά γράμμα.

Έτσι λοιπόν και με το παραπάνω διάταγμα του 1985. Διαβάζουμε στην αρχική του παράγραφο (παρ. 1) πότε μπορούμε να κτίσουμε σε ένα γήπεδο ακόμη και αν αυτό ΔΕΝ είναι , ας πούμε, = 4000τ.μ. (ο κανόνας).

Βλέπεις πουθενά να γράφει για "αγροτική" ή "ιδιωτική οδός" που θα την παραχωρήσουμε εμείς οι ίδιοι???

Άρα εσύ είσαι υποχρεωμένος να πεις στον ιδιοκτήτη αυτού του γηπέδου των 750 τμ, ότι συνεχίζει να βάζει κρεμμυδάκια (που μας αρέσουν κιόλας) γιατί το χωράφι του δεν πληρεί ΟΛΕΣ τις προυποθέσεις αυτής της παραγράφου που ορίζει το ΠΔ και που εσύ μνημονεύεις.  

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

φιλε μου συμφωνω και επαυξάνω, αλλά προσπαθω να βοηθισω βλέπεις, ο πελάτης ψάχνει ενα χώρο να φτιάξει ενα σπίτι να βάλει την οικογενεια του, (νιοπαντρος βλέπεις :P ) και ειναι ισως το μοναδικό χωράφι που διαθέτει, απλά προσπαθω να αναλύσω τις παραμέτρους, και επειδη απο την πολεοδομια λενε ο καθενας τα δικα του και ακρη δεν βρισκω ειπα να απευθυνθω εδω. Ισως βρεθει λυση. Συζητάω παντα την παράμετρο ο πρωην κατοχος του χωραφιου εκεινου καθως εχει περασει με κληρονομια στα τωρινα χερια να εχει παραχωρησει ολη την έκταση για την δημιουργια αγροτικου δρόμου χαλόντας ετσι την αρτιότητα του χωραφιου. Δεν ξερω αν εχω δικιο η αδικο παντως, απο την πολεοδομια ειπαν "οτι γράφει στο συμβολαιο" και το εκλεισαν. Εγώ παντως ακρη απο αυτη την απάντηση δεν έβγαλα και επειδή καταλαβα οτι ειναι πολυ πρόθυμοι να βοηθησουν δεν ξανασχοληθηκα μαζι τους.

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης θέλει να οικοδομήσει. Λογικό και σωστό

Εσύ θέλεις τη δουλειά. Λογικό και σωστό

Η λύση:

Βρίσκει ο ενδιαφερόμενος (με τη δική σου συμβολή και συμβουλές) ένα γεωτεμάχιο που πληροί τις προϋποθέσεις οικοδομησιμότητας, δίχως να χρειάζεται Προκρούστεια κλίνη

Και όλα εντάξει.

Και (μιας και είσαι νέος) μην ξεχνάς, ότι η απόλυτη τήρηση της νομιμότητας είναι προς το συμφέρον του πελάτη 

Link to comment
Share on other sites

είτε "παραχωρησε" αυτος τον "δρομο"

[που, ομως,  μπορεί να  τον παραχώρησε ο ..."απεναντι"]....

 

 στην ΥΔΟΜ πολυ σωστα σου ειπαν

 

"ό,τι  γραφει στο συμβολαιο"

 

και, οπως προείπε ο τετρις

 

"Και (μιας και είσαι νέος) μην ξεχνάς, ότι η απόλυτη τήρηση της νομιμότητας είναι προς το συμφέρον του πελάτη"

 

καλημερα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας, απλα ήταν μια σκέψη ψάχνοντας απλα για μια λύση που θα γλιτώσει τον πελάτη απο χρήματα. Δυσκολοι καιροι για ανοίγματα και καινούριες αγορές. Τελος πάντων και παλι σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.