Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας. Πρόκειται για εγκατάσταση οικίσκου isobox. Είναι απαραίτητη η θεμελιακή γείωση ή μπορώ να κάνω ένα τρίγωνο γείωσης ;  (με την προβλεπόμενη αντίσταση 1 Ω).

Δημοσιεύτηκε

Τα isobox στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μπαίνουν "ακουμπιστά" στο έδαφος χωρίς θεμέλια.

Άρα θεμελιακή δεν γίνεται, και πάς για απλό ηλεκτρόδιο ή τρίγωνο για να πετύχεις την απαιτούμενη αντίσταση γείωσης.

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ πολύ. Απ ότι γνωρίζω πάω για 1 Ωm?

Επίσης, γνωρίζεις την απαραίτητη απόσταση που πρέπει να έχει η αντικεραυνική απο την γείωση της εγκατάστασης (το τρίγωνο δλδ) ;

Δημοσιεύτηκε

Απορία. Γιατί να ασχοληθείς με κάτι που δεν ξέρεις; Ούτε ειναι και της ειδικότητας σου, εδώ που τα λέμε.....

• Upvote 1
  • Downvote 4
Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, stasinos1972 said:

Απορία. Γιατί να ασχοληθείς με κάτι που δεν ξέρεις; Ούτε ειναι και της ειδικότητας σου, εδώ που τα λέμε.....

Εγώ έχω δύο απορίες αλλά για την ώρα θα μείνω στην πρώτη. Τι ακριβώς είναι αυτό που θέλει να ασχοληθεί ο συνάδελφος αλλά δεν το ξέρει;

Υ.Γ. Το συγκεκριμένο κόκκινο δεν είναι δικό μου, διότι θεωρώ ότι ακόμη υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης. 

Δημοσιεύτηκε (edited)
15 ώρες πριν, stasinos1972 said:

οι γειωσεις δεν ειναι ειδικοτητας μηχανολογου μηχανικου ???!!!!?????

Α ναι, ειναι μαλλον πολιτικου μηχανικου.....

ή, καλυτερα, Ηλ/γου ΤΕΙ.......

ΥΓ λιγο φορτισμενη η διατυπωση μου, αλλα με τα τοσα που αναφερονται εδω μεσα, πραγματικα η απορια του stasinos με εξεπληξε...

Edited by maneni
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε

νομίζω οτι η συζήτηση έχασε την ουσία της. Γνωρίζει κάποιος την απαραίτητη απόσταση που πρέπει να έχει η αντικεραυνική απο την γείωση της εγκατάστασης (το τρίγωνο δλδ) ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσιεύτηκε
20 λεπτά πριν, mech.eng said:

νομίζω οτι η συζήτηση έχασε την ουσία της. Γνωρίζει κάποιος την απαραίτητη απόσταση που πρέπει να έχει η αντικεραυνική απο την γείωση της εγκατάστασης (το τρίγωνο δλδ) ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

αν κ παλιος θα επρεπε να γνωριζεις πως δουλευει το φορουμ . Παραπανω, σου εδωσα το που πρεπει να διαβασεις για να μαθεις αυτο που θες . any way, αν καταφερεις  να εχεις γειωση <1Ω  ''κουμπωνεις'' την αντικεραυνικη πανω της 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.