Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη ορόφου σε μπατική τοιχοποιία


 

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, υπάρχει μια μονοκατοικία με μπατική τοιχοποιία χωρίς πλάκα με κεραμοσκέπη. Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει δυνατότητα προσθήκης άλλου ορόφου με κάποιο τρόπο δόμησης και φυσίκα αν είναι ασφαλές να προβώ σε μια τέτοια κατασκευή. Ευχαριστώ εκ των προτέρον για οποιαδήποτε βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα απευθυνθείτε σε κάποιο Μηχανικό ο οποίος θα εξετάσει την περίπτωσή σας από κοντά και θα σας απαντήσει υπεύθυνα.

Το ζήτημα της προσθήκης είναι μια πολύπλοκη κατάσταση.

Όπως και σεις καταλαβαίνεται δεν είναι δυνατόν μέσω ίντερνετ και δια αποστάσεως να απαντήσει κάποιος και σεις να τον εμπιστευτείτε.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ilias εχω πάει ήδη σε 4 μηχανικούς και οι μισοί λένε οτι γίνεται ενω οι άλλοι μισοί οτι δεν γίνεται. Οπως καταλαβαίνεις εχω μπερδευτεί λίγο, και απλώς προσπαθώ να μαζέψω και άλλες απόψεις.

Φίλε camelot ένας όροφος είναι σε υπερηψωμένη βάση 1 μέτρου περίπου.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον είναι Ισόγειο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπεται να κατασκευάσεις προσθήκη. Από εκεί και πέρα, όπως σου είπαν και οι συνάδελφοι,η προσθήκη είναι δυνατή κάτω από προυποθέσεις.

Οι προϋποθέσεις αυτές έχουν σχέση με την ποιότητα και την αντοχή του υπάρχοντος κτίσματος. Οι μηχανικοί στους οποίος απευθύνθηκες έχουν προφανώς διαφορετική εκτίμηση της αντοχής του υφιστάμενου και από εδώ κανείς δεν μπορεί να σου πει κάτι θετικότερο από αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ilias εχω πάει ήδη σε 4 μηχανικούς και οι μισοί λένε οτι γίνεται ενω οι άλλοι μισοί οτι δεν γίνεται.

Βλέπεις και καταλαβαίνεις και συ λοιπόν ότι δια αλληλογραφίας είναι ακόμα πιο δύσκολο να δοθούν υπεύθυνες συμβουλές.

Επίσης επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι οικονομικά ακόμα και στο συνάφι μας, να αξιολογήσεις πολύ προσεκτικά τις απόψεις αυτών που λεν ότι γίνεται η προσθήκη σου και να αξιολογήσεις και τις γνώμες των άλλων που λεν ότι δεν γίνεται. Οι δεύτεροι δηλαδή δεν θέλουν τη δουλειά?

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Βρες κάποιον Μηχανικό που εμπιστεύεσαι και πράξε ανάλογα.

Link to comment
Share on other sites

Nα σου προτεινω κατι που εκανα προσφατα σε μια δουλεια δικια μου και γλιτωνει απο πολλες αβεβαιοτητες...Μπορει να βαλλεις περιμετρικα κολωνες στο υπαρχον κτηριο να τις θεμελιωσεις φυσικα και να φτιαξεις τον πανω οροφο μπετο κανονικα...Τωρα υπαρχει ενα θεμα με την κεραμοσκεπη αλλα και αυτο λυνεται αναλογα τις απαιτησεις σου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.