Μετάβαση στο περιεχόμενο

Windows 7


iovo

Recommended Posts

Λοιπόν έχω να πω το εξής :

 

Σε δύο υπολογιστές έχω εγκαταστήσει ακριβώς τα ίδια προγράμματα.

1ος Η/Υ : Ε5500 2,8GHz 2GB RAM WinXP 32bit

2ος Η/Υ : core i7 2,8GHz 8GB RAM Win7 64bit

 

Ο 1ος είναι πολύ πιο γρήγορος στο άνοιγμα του AutoCAD !!!!

Η επόμενη κίνηση μου είναι να κάνω downgrade τα Win7 σε WinXP μπας και δω περισσότερη ταχύτητα. :(

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 106
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

gnusselt το πόσο γρήγορα ανοίγει το autocad έχει να κάνει κυρίως με την έκδοση του autocad που τρέχεις κάθε φορά. Δηλαδή αν στα win7 64bit τρέχεις 32bit autocad λογικό είναι να ανοίγει σχετικά πιο αργά δεδομένου ότι το τρέχει μέσω emulator (Windows On Windows). H δική μου σύνθεση είναι: amd phenom II X2 500 ξεκλειδωμένος σε τετραπύρηνο με 4GB RAM, win7 64bit ultimate και το autocad 64bit ανοίγει στο μισό χρόνο από αυτόν των xp. Πάντως ψάξε λίγο και τις ρυθμίσεις του υπολογιστή καθώς και αν χρειάζεται ανασυγκρότηση γιατί μπορεί να σου φταίει τίποτα άλλο και όχι τα win7. Επίσης μου φαίνεται περίεργο που στον i7 έχεις 8GB RAM μιας και είναι triple channel οπότε θα έπρεπε να έχεις 6GB (3Χ2GB). Μήπως έγινε πατάτα στη σύνθεση και σου κόβει ταχύτητα;

 

Πάντως αν βάλεις xp θα βλέπεις μέχρι 3GB RAM.

Link to comment
Share on other sites

Πάρε έναν γρήγορο SSD δίσκο και θα με θυμηθείς.

 

Έχεις την ίδια έκδοση του autocad και στους δύο υπολογιστές ή ο ένας έχει πιο καινούργια έκδοση;

Link to comment
Share on other sites

sdim σωστό για τον SSD αλλά εδώ είναι θέμα σύγκρισης μεταξύ 2 συστημάτων που κατά τα φαινόμενα το μόνο που αλλάζει είναι ο συνδυασμός λειτουργικού/επεξεργαστή/μνημών.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μόνο αυτό που παίζει ρόλο.

 

Έχουν ίδιους δίσκους και τα δύο μηχανήματα;

Έχουν τους τελευταίους drivers; Αν στο νέο μηχάνημα δεν έχεις βάλει τους τελευταίους drivers για το chipset πιθανόν να φταίει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Παίδες μιλάμε για διαφορετικούς Η/Υ με τα τελευταία updates. Φυσικά έχω βάλει 32bit AutoCAD και 64bit AutoCAD αντίστοιχα. Δεν είναι μόνο στο χρόνο εκκίνησης του προγράμματος αλλά και στη λειτουργία του. Πραγματικά τρελό. Έχουμε δώσει στο γραφείο λεφτά για τον corei7 με Win7 64bit και AutoCAD 64bit και βλέπουμε ότι πήγανε στράφι. :sad:

Περιμένω απάντηση από το κατάστημα αγοράς αν και νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσω την Autodesk. Αλλά φοβάμαι ότι θα μου πει για θέματα λειτουργικού και hardware και... τρέχα γύρευε.

Για αυτό έθεσα το θέμα στο forum, μήπως με διαφωτίσει κάποιος μηχανικός από την παρέα. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ο χρονος εκκινησης εξαρταται μονο απο τον δισκο. Πολυ λιγο επηρεαζουν τα υπολοιπα μερη. Σχεδον καθολου θα ελεγα στη περιπτωση σου.

 

Τωρα το ποσο γρηγορα το νιωθεις καθως δουλευεις εξαρταται το τι τρεχει εκεινη τη στιγμη παραλληλα με το προγραμμα. Αν εχεις 115621351 διεργασιες ανοιχτες τι να σου κανει ο κακομοιρος ο Ι7 και τα 8 τελαρα μνημη.

 

Το πολυ πολυ κανε ενα φορματ κ βαλε οτι προγραμμα θελεις εσυ ωστε να ξερεις τι τρεχει ανα πασα στιγμη. Απλα πραγματα....

Link to comment
Share on other sites

Κάτι δεν έχει κάτσει καλά στον i7. Σε άλλο φόρουμ η απάντηση θα ήταν "τσέκαρε τις μνήμες"... Σε άλλα προγράμματα έχεις πρόβλημα; Γενικά ποια είναι αίσθηση που έχεις για τον υπολογιστή;

Link to comment
Share on other sites

Ο Η/Υ έχει πολύ καλά εξαρτήματα (μητρική, μνήμες).

Το μόνο πρόγραμμα που έχω εκτός το AutoCAD είναι το Office, αλλά αυτό είναι σε 32bit έκδοση. Εκεί δεν έχω παράπονο αλλά δεν νομίζω ότι είναι κριτήριο. Και ένα πρόγραμμα benchmark να βάλω θα μου δώσει ένα νούμερο. Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω αν αυτό το νούμερο είναι μεγάλο ή μικρό για τα δεδομένα του υπολογιστή.

Στο AutoCAD παρατηρώ αργή κίνηση στο zoom out/in και στο rotate όταν έχω ένα σχετικά μεγάλο κτίριο στο AutoCAD. Δεν το δουλεύω δηλαδή άνετα, με αέρα. Σκέφτομαι για downgrade σε WinXP 64bit και αγορά κάρτας nVidia Quadro 600 (200 ευρώ) μπας και δω διαφορά.

Ίσως έπρεπε να πάρουμε υπολογιστή με 2 επεξεργαστές Xenon , έτοιμες συνθέσεις που δίνουν οι εταιρείες κατασκευής υπολογιστών.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα πρότεινα τα windows XP 64bit μιας και δεν έχουν καλούς οδηγούς συσκευών. Τί κάρτα γραφικών φέρει το καθένα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.