Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χορηγία εκδρομής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ


gakias

Recommended Posts

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε ότι, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., έχει καθιερωθεί η διενέργεια εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ευρώπη, με επίσκεψη μεγάλων τεχνικών έργων, όπως φράγματα, σήραγγες, έργα οδοποιίας, έργα σιδηροδρόμου, ειδικές θεμελιώσεις, γέφυρες κ.λπ. Εξετάζουμε επιπλέον και περιπτώσεις μεγάλων αστοχιών όπου πραγματοποιούμε και ειδικές ασκήσεις. Αναζητώντας, συνεπώς, οργανισμούς, επιχειρήσεις και εταιρίες με κύρος για να συνδράμουν οικονομικά ως χορηγοί σ’ αυτή μας τη δραστηριότητα, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε εσάς.

Τον συντονισμό και την εκπαιδευτική ευθύνη της εκδρομής έχει ο καθηγητής Π. Μαρίνος ενώ συμμετέχουν και άλλα μέλη Δ.Ε.Π. (Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) άλλων ειδικοτήτων. Η διάρκειά της είναι 12 ημέρες (από 4-4-2009 έως 15-04-2009) και ως χώρες επίσκεψης έχουν καθοριστεί η Ιταλία, η Γαλλία και η Ελβετία. Σκοπός της εκδρομής είναι να έρθουμε σε επαφή με τεχνικά έργα σε δύσκολο ανάγλυφο και να γίνουμε κοινωνοί της ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας.

Το Ε.Μ.Π., έχοντας αξιολογήσει την εκπαιδευτική αξία της εκδρομής, μας επιχορηγεί με ένα μέρος του προϋπολογισμού της, το οποίο όμως απέχει πολύ από το απαιτούμενο ποσό για την κάλυψή του. Η χορηγία σας θα ήταν συνεπώς ιδιαίτερα πολύτιμη για εμάς.

Πιστεύοντας ότι θα αξιολογήσετε την πρότασή μας και θα συμφωνήσετε πως είναι σημαντικό για το μέλλοντα μηχανικό να μην είναι αποκομμένος από την Ευρωπαϊκή τεχνογνωσία, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή σας. Εφόσον δείτε θετικά το αίτημά μας, θα μας επιτρέψετε να επανέλθουμε για τις λεπτομέρειες και εν πάση περιπτώσει υπάρχει ο Αρ Λογαριασμού 123/797737-94 με δικαιούχους τους εκπροσώπους του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών Μπαρμπουνάκη Εμμανουήλ,Ζώση Γεώργιο,Δασκαγιάννη Βασίλειο,Σταυρούλα Σταματοπούλου,Μαντικό Βασίλειο και Κελαϊδίτη Νικόλαο.

 

O εκπρόσωπος του Σ.Φ.Π.Μ.

 

Ζώσης Γιώργος

 

τηλέφωνα επικοινωνίας:

6948190346

Φαξ: 210-7723428 & 3770

E-mail:[email protected]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τι μου θυμισες τωρα.....Μπραβο στον κ Μαρινο, παντα πιστος στο καθηκον του...Αποτι εμαθα φετος παιδια, εχετε και μεγαλη χορηγια απο το ιδιο το ΕΜΠ ετσι..? Αν καποιο μελος του Φορουμ μπορει να βοηθησει οικονομικα τα παιδια να το πραξει γιατι τα χρηματα του σιγουρα δε θα πανε χαμενα (αν και κατα τη δικη αποψη ολα τα χρηματα επρεπε να τα δινει το ΕΜΠ)

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογου ενδιαφέροντος εκδρομές για μηχανικούς οχι φοιτητές ξέρει κανείς αν πραγματοποιούνται?

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στην Κύπρο, ο Σύλλογος ΠΜ και αρχιτεκτόνων Πάφου διοργανώνει κάθε χρόνο τον Οκτώβριο ένα μεγάλο ταξίδι με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Πχ φέτος πήγανε Κούβα και πέρυσι usa.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά τα χρήματα που δίνονται φέτος από το ΕΜΠ διπλασιάστηκαν(!) σε σχέση με πέρσι,αλλά και πάλι πρέπει να πληρώσουμε αρκετά και μεις.Όντως το ΕΜΠ έπρεπε να τα δίνει όλα,ή τουλάχιστον σε συνεργασία με κάποιον άλλο δημόσιο φορέα σχετικό(π.χ. ΤΕΕ,ΥΠΕΧΩΔΕ κ.τ.λ.)Αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει και σε αυτήν την κατεύθυνση,έτσι ώστε και οι επόμενοι να μπορούν να παίνρουν κάποια χρήματα και από εκεί,ευπρόσδεκτο.

Link to comment
Share on other sites

Από την δική μου εμπειρία ξέρω ότι μπορεί να χορηγήσει και το Τμήμα (Σχολή) αλλά και το Ιδρυμα (Πανεπιστήμιο). Το Πανεπιστήμιο δεσμεύεται από τον νόμο για συγκεκριμένο ποσό ανα άτομο και μόνο με την δικαιολογία των ναύλων.

Link to comment
Share on other sites

...ναι...απευθυνθείτε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου.. χορηγούν κι αυτοί ένα (μικρό) ποσό. Εμάς τουλάχιστον μας επέστρεψαν (μετά από κανά 6μηνο) ένα ποσό της τάξης του 15% του συνολικού κόστους της εκδρομής.

Πού θα γίνει η εκδρομή παιδιά? ;)

Link to comment
Share on other sites

Έχει χρήματα το ΕΜΠ και αν δεν έχει να βρει !!! Αλλιώς να μην μπει ταμπέλα την εκδρομή την κάνει το ΕΜΠ αφού τα χρήματα θα τα βάλουν από την τσέπη τους η φοιτητές.

Η εκδρομή από μόνη τους και η επίσκεψη στα διάφορα μεγάλα έργα που θα επισκεφτούν είναι πολύ ενδιαφέρον και έπρεπε να γίνεται από κάθε πολυτεχνική σχολή και όχι μόνο από το ΕΜΠ. Το ΕΜΠ αυτή την στιγμή παίρνει επίσημα τα ποιο πολλά χρήματα για έρευνα και για εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα. Δεν μου αρέσει ένα τόσο μεγάλο πολυτεχνείο με ιστορία να μην μπορεί από μόνο του να συντονίσει και να πραγματοποιήσει μια τέτοια σημαντική εκδρομή. Τότε αφου δεν έχει χρήματα έπρεπε να βρει τρόπους και λύσεις να τα προμηθευτεί. Υπάρχουν υπηρεσίες δημόσιες και μεγάλες εταιρίες που μπορούν να βοηθήσουν. Εγω προσωπικά και να είχα χρήματα δεν θα έδινα στο ΕΜΠ ούτε τσακιστή δεκάρα.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν υπηρεσίες δημόσιες και μεγάλες εταιρίες που μπορούν να βοηθήσουν. Εγω προσωπικά και να είχα χρήματα δεν θα έδινα στο ΕΜΠ ούτε τσακιστή δεκάρα.

 

+10

 

Η εκδρομή από μόνη τους και η επίσκεψη στα διάφορα μεγάλα έργα που θα επισκεφτούν είναι πολύ ενδιαφέρον και έπρεπε να γίνεται από κάθε πολυτεχνική σχολή και όχι μόνο από το ΕΜΠ.

 

+1000000000

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!!!Έχουμε επισκεφτεί και τον Πρύτανη και την Πρόεδρο της σχολή γι αυτό το ζήτημα πριν ληφθεί η απόφαση από τα αντίστοιχα όργανα για αυτό το θέμα.Όσον αφορά την επιχορήγηση από το ΕΜΠ,λόγω του αριθμού των ατόμων(222 φοιτητές) και του μεγέθους της εκδρομής (12 ημέρες,που επισκεπτόμαστε 3 χώρες-Γαλλία,Ιταλία,Ελβετία),μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί πλήρως από το ΕΜΠ.Ευελπιστώ ότι τα επόμενα έτη θα παίρνουν την επιχορήγηση που χρειάζεται,έτσι ώστε το ποσό που θα δίνουν για την εκδρομή να είναι συμβολικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.