Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξ' αδιαιρέτου ιδιοκτησία και ρύθμιση αυθαιρέτων


serioannis

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με τα εξ΄αδιαιρέτου εκτός σχεδίου με διώροφο κτίσμα, πως μπορεί να γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και πως μπορεί να μπει στην ρύθμιση, αφού οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους;

Link to comment
Share on other sites

image.png.d60fc0c6b73a9652bd9c221b36841a40.png

Αφού θα έχω κάνει την  αίτηση και πληρώνω το παράβολο που θα είναι με τα δικά μου στοιχεία, ο άλλος πως θα πληρώνει την δική του δόση;

Link to comment
Share on other sites

αυτος πληρωνει το 100%, επικαλούμενος το σχετικο αρθρο.

γραφει και  τους συνιδιοκτητες και τα ποσοστα τους στις σημειωσεις.

Προφανως εχουν ηδη αρνηθει να συμμετασχουν  αρνουμενοι  "γενικώς"...

Τους ειδοποιει για το τι εκανε και τί πληρωσε.

Οσοι θελησουν  να πληρωσουν, θα ακολουθησουν την διαδικασια της τελευταιας παραγραφου του ανω αρθρου.

Αν δεν πληρωσουν καποιοι,  τους κανει αγωγη, λογω αμεσου και προφανους  ωφελειας του κοινου ακινητου.

Link to comment
Share on other sites

αυτο το "4" που έβαλες  ειναι απο καποιο προηγουμενη προταση στο διαστημα των συζητησεων

....και δεν ειναι σωστο.

το σωστο ειναι το εξης

αρθρο 98, παρ. 4.   Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου σε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, ή σε κτίσμα χωρίς σύσταση οροφοκτησίας εντός σχεδίου πόλεως, ανεξαρτήτως ποσοστού συγκυριότητας, αυθαίρετων κτισμάτων ή νόμιμων κτισμάτων με αυθαίρετες μικρές παραβάσεις ή αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 99 κ.επ. ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων.

Υπόχρεος προς καταβολή του παραβόλου υπαγωγής και των αναλογούντων προστίμων είναι ο δηλών την αυθαιρεσία συγκύριος, ο οποίος διατηρεί τα εκ του νόμου αναγωγικά του δικαιώματα έναντι των λοιπών συγκυρίων. Σε κάθε περίπτωση, οι λοιποί συνιδιοκτήτες μπορούν να αποπληρώνουν τις ορισθείσες δόσεις των αναλογούντων προστίμων αυτοβούλως, σύμφωνα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους, ύστερα από σχετική έγγραφη ή ηλεκτρονική δήλωσή τους.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Έχετε μια εξ' αδιαιρέτου ιδιοκτησία με (δεν ξέρω πόσους) άλλους συγκύριους.

Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τις μεταξύ σας προφορικές συνεννοήσεις όλα όσα υπάρχουν μέσα στο ακίνητο ανήκουν σε όλους.

Σύμφωνα με το νέο άρθρο του 4495 που σας παρέθεσε ο Δημήτρης, έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε από μόνος σας εφόσον το επιθυμείτε όλες τις αυθαίρετες κατασκευές που υπάρχουν στο ακίνητο και να πληρώσετε τα σχετικά πρόστιμα προς όφελος όλων. Σε αυτή την περίπτωση η δήλωση θα γίνει στο όνομά σας και άρα εσείς θα είστε υπόχρεος καταβολής των δόσεων απέναντι στο σύστημα. Μετά μπορείτε δικαστικά να αναζητήσετε μέρος του προστίμου από τους συνιδιοκτήτες με βάση τα ποσοστά ιδιοκτησίας τους. Θεωρώ πως σε ένα τέτοιο δικαστήριο θα δικαιωθείτε αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο ο χρόνος, το οικονομικό και ψυχολογικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας.

Κατόπιν αν θέλετε να κάνετε σύσταση ιδιοκτησιών, προφανώς θα πρέπει να συμφωνήσετε και να συνυπογράψετε όλοι για το πώς θα μοιράσετε τα κτίσματα που υπάρχουν σε ανεξάρτητες ιδιοκτησίες.

Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε μηχανικό και νομικό.

Link to comment
Share on other sites

επισήμανση:

το 98/4 όπως επαναδιατυπώθηκε  τελικα στον 4495  με τον 4546, που τροποποιησε τον 4495

αφορα σε ακινητα "εντος σχεδιου"

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα γιατί ο άλλος ιδιοκτήτης, θέλει να πάρει σχεδόν όλες την μικροκατασκευές που υπάρχουν και το μεγαλύτερο μέρος του κήπου.

Γιαυτό λέω αν υπήρχε τρόπος να πληρώσω μόνο το κτίσμα που διαμένω και όχι όλη την ιδιοκτησία για να μπορέσω να βάλω και ξεχωριστή παροχή νερού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.